Privacybeleid - Communication Solutions | Panasonic Business
  • Privacybeleid

Privacybeleid

Privacyverklaring van Panasonic

Panasonic gaat met het grootst mogelijke respect om met uw privacy en Persoonsgegevens. Wij leven de General Data Protection Regulation (GDPR) van de EU na.

De bedoeling van deze Privacyverklaring is u te vertellen hoe wij informatie gebruiken die we over u verzamelen ("Persoonsgegevens", hieronder uitgelegd). We hebben geprobeerd om dit voldoende gedetailleerd uit te leggen zodat u de informatie die u nodig hebt in één oogopslag ziet, waarbij u via een link meer informatie kunt vinden. Als u toch niet alle informatie kunt vinden die u nodig hebt, kunt u ons een e-mail sturen via dataprotection@eu.panasonic.com

De Privacyverklaring geldt voor apparaten, producten, websites en toepassingen die verwijzen naar of koppelen naar de Privacyverklaring (gezamenlijk onze "Services") en geldt ongeacht of u van onze Services gebruikt maakt via een computer, mobiele telefoon, tablet, tv of ander apparaat.

Klik op de links hieronder voor meer informatie over ons privacybeleid:

  1. Wie zijn wij?
  2. Wat zijn Persoonsgegevens?
  3. Welke Persoonsgegevens verzamelt Panasonic over u?
    1. Persoonsgegevens die u rechtstreeks verstrekt
    2. Informatie over uw gebruik van de Services
    3. Persoonsgegevens uit andere bronnen
    4. Andere manieren waarop we uw Persoonsgegevens kunnen verzamelen
  4. Hoe gebruiken we uw informatie?
  5. Met wie delen wij uw informatie?
  6. Hoe zorgen we dat uw Persoonsgegevens veilig zijn?
  7. Toegang tot uw Persoonsgegevens en andere rechten die u hebt
  8. Dataretentie – Hoe lang we uw Persoonsgegevens opslaan/bewaren
  9. Links en producten van anderen met onze Services
  10. Cookies
  11. Uw keuzes (bijvoorbeeld marketing, aanverwante e-mails en dergelijke)
  12. Persoonsgegevens van kinderen
  13. Wijzigingen in deze Privacyverklaring
  14. Contact / Meer informatie

 

  1. Wie zijn wij?

    1. Wij zijn Panasonic Belgium, een vestiging van Panasonic Marketing Europe GmbH.
    2. Wij zijn onderdeel van Panasonic Corporation, dat zijn hoofdkantoor heeft in Kadoma in de prefectuur Osaka in Japan.
    3. We hebben een aantal Gelieerde ondernemingen, die u hier kunt vinden http://www.panasonic.com/global/corporate/profile/group-companies.html#r....

       

  2. Wat is Persoonsgegevens?

    Voor de doeleinden van deze Privacyverklaring omvat "Persoonsgegevens" alle informatie die betrekking heeft op u en/of informatie waarmee u direct of indirect kunt worden geïdentificeerd. Informatie waarmee u kunt worden geïdentificeerd, kan bijvoorbeeld bestaan uit uw naam, adres, telefoonnummer, foto's, betalingsgegevens, een identificatienummer van een specifiek Panasonic-product/-apparaat, locatiegegevens, een online ID (bijvoorbeeld cookie-ID's en uw IP-adres) of een of meer factoren die specifiek zijn voor uw fysieke, fysiologische, genetische, mentale, economische, culturele of maatschappelijke identiteit. Als we andere informatie (informatie waarmee u op zichzelf niet kunt worden geïdentificeerd) combineren met Persoonsgegevens, behandelen we de gecombineerde informatie als Persoonsgegevens.

     

  3. Welke Persoonsgegevens verzamelt Panasonic over u?


    1. Persoonsgegevens die u rechtstreeks verstrekt

      Via sommige Services die wij bieden kunt u ons rechtstreeks Persoonsgegevens geven.

      Als u een Panasonic-account of -profiel maakt

      Als u een account of profiel maakt op een website of toepassing van Panasonic (zoals wanneer u een product bij de Klantenservice registreert voor garantie of u aanmeldt als Panasonic Partner), vragen wij u om ons bepaalde Persoonsgegevens te verstrekken, waaronder uw naam en e-mailadres. Voor ieder Panasonic-account dat u maakt geldt dat deze beveiligd is met een wachtwoord en dat we uw naam gebruiken om uw account te verifiëren als u belt met medewerkers van onze klantenondersteuning of om andere redenen contact met ons opneemt.

      Als u een product of apparaat registreert bij Panasonic

      Als u een product of apparaat van Panasonic koopt, kunt u ervoor kiezen het desbetreffende product of apparaat bij ons te registreren om bepaalde voordelen te benutten, zoals garantie op het product/apparaat of een aanbieding. Voor de registratie van uw product of apparaat kunnen wij Persoonsgegevens verzamelen, zoals uw naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en informatie over het Panasonic-product of -apparaat dat u in uw bezit het, zoals de serienummers (of andere product-/apparaat identificatie) en de aankoopdatum.

      Als u met Panasonic communiceert

      Als u contact met ons opneemt met een vraag over een aankoop of als u via e-mail, telefoon of persoonlijk communiceert met de medewerkers van onze klantenondersteuning, kunnen we Persoonsgegevens verzamelen, zoals uw naam, postadres, telefoonnummer, e-mailadres en contactvoorkeuren. We kunnen ook informatie verzamelen over de Panasonic-producten of -apparaten in uw bezit, zoals de serienummers en aankoopdatum. We kunnen ook registraties/rapporten maken die nuttig zijn bij het diagnosticeren van problemen met de prestaties van uw product of toepassing, en informatie met betrekking tot het probleem vastleggen. We gebruiken deze informatie om u klanten- en productondersteuning te kunnen bieden. We kunnen uw relevante Panasonic-profiel/-account benaderen om u de hulp of ondersteuning te bieden die u nodig hebt of hebt aangevraagd. We kunnen ook uw gesprekken met de medewerkers van onze klantenondersteuning (bijvoorbeeld als u telefonisch contact met ons opneemt) opnemen en evalueren, voor trainingsdoeleinden, om klachten af te handelen en om informatie te evalueren die u ons hebt gegeven in het kader van vrijwillige klantonderzoeken. Het opnemen en/of evalueren van uw gesprekken met ons gebeurt uitsluitend als dat is toegestaan onder de geldende wetgeving, en we vertellen u altijd dat wij dat doen.

       

    2. Informatie over uw gebruik van de Services

      We kunnen informatie over uw gebruik van onze Services verzamelen via software op uw Panasonic-apparaat/-product en op andere manieren, en over uw gebruik van onze online toepassingen. Wat we bijvoorbeeld kunnen verzamelen:

       

      1. Informatie over het apparaat/product - zoals het hardware model, het IMEI-nummer van het apparaat/product, het MAC-adres van de draadloze netwerkinterface van het apparaat en het mobiele telefoonnummer dat door het apparaat wordt gebruikt, informatie over het mobiele netwerk, uw mobiele besturingssysteem, het type mobiele browser dat u gebruikt, uw tijdzone-instelling en andere unieke apparaat identificatie, IP-adres, informatie over het besturingssysteem en instellingen van het apparaat waarmee u de Services gebruikt.

         

      2. Logboekgegevens - zoals het tijdstip en de duur van uw gebruik van de Service, zoekopdrachten die u via de Services uitvoert en informatie die is opgeslagen in cookies die we op uw product/apparaat of onze toepassing hebben geplaatst.

         

      3. Locatiegegevens - zoals het GPS-signaal van uw product of apparaat of informatie over wifi-toegangspunten en zendmasten in de buurt die naar ons kan worden verzonden als u bepaalde Services gebruikt. Sommige van onze locatieservices werken alleen met uw Persoonsgegevens. Als u de desbetreffende functie wilt gebruiken, wordt u gevraagd of u ermee akkoord gaat dat uw gegevens voor dat doeleinde worden gebruikt. U kunt uw toestemming op elk gewenst moment intrekken door de instellingen van uw apparaat/product te wijzigen.

         

    3. Persoonsgegevens uit andere bronnen

      We kunnen Persoonsgegevens ontvangen van derden (andere bedrijven). Raadpleeg de volgende aanvullende informatie voor details:

      Informatie uit openbare bronnen

      We kunnen Persoonsgegevens over u ontvangen uit openbare bronnen, mits de ontvangst van dergelijke informatie in overeenstemming is met de geldende wetgeving, en we kunnen die combineren met andere informatie die we van of over u ontvangen.

      We kunnen ook informatie over u ontvangen van sociale netwerken, als u ervoor kiest die netwerken te gebruiken.

       

    4. Andere manieren waarop we uw Persoonsgegevens kunnen verzamelen

      We kunnen uw Persoonsgegevens op andere manieren verzamelen. Raadpleeg de volgende aanvullende informatie voor details:

      1. Message boards en forums

        Sommige websites en toepassingen van Panasonic hebben message boards, forums, bulletinboards, chatfuncties, blogs en vergelijkbare functies ("Community berichten") waarop of waarmee u informatie, berichten en ander materiaal kunt plaatsen. Wij raden u aan zeer zorgvuldig te zijn bij het vrijgeven van Persoonsgegevens via dergelijke services, omdat die informatie openbaar kan worden en beschikbaar voor bezoekers van onze websites en het algemene publiek.

        Als u wilt deelnemen aan Community berichten, zijn wij genoodzaakt als onderdeel van het registratieproces bepaalde Persoonsgegevens te verzamelen, waaronder uw naam, gebruikersnaam, wachtwoord, e-mailadres, geboortedatum en contactgegevens (bijvoorbeeld e-mailadres, telefoonnummer).
         

      2. Aanbiedingen, games, verlotingen en wedstrijden

        Als u deelneemt aan sweepstakes, wedstrijden, online games, verlotingen, wedstrijden of vergelijkbare promoties ("Activiteiten"), kunnen wij de Persoonsgegevens die u verstrekt, gebruiken voor het beheren van die Activiteiten. Voor het beheren van dergelijke Activiteiten kunnen wij u vragen bepaalde Persoonsgegevens te verstrekken, waaronder uw naam, gebruikersnaam, wachtwoord, e-mailadres, geboortedatum en contactgegevens (bijvoorbeeld e-mailadres, telefoonnummer).

        Voor zover de bepalingen en voorwaarden van dergelijke promoties met betrekking tot de behandeling van Persoonsgegevens over u in strijd zijn met deze privacyverklaring, gelden de bepalingen en voorwaarden van de promotie prevaleren en wij adviseren u dan ook om de specifieke voorwaarden van Activiteiten aandachtig door te nemen.
         

      3. Abonnementen en nieuwsbrieven

        Wanneer u zich abonneert op onze promotiecommunicatie en nieuwsbrieven, kunnen wij Persoonsgegevens van u verzamelen om deze service aan u te kunnen verlenen. De gevraagde Persoonsgegevens omvat uw e-mailadres en postcode. Wij leveren uitsluitend dergelijke abonnementsservices aan u in overeenstemming met geldende wetgeving en wanneer u ons daar uitdrukkelijk om hebt gevraagd.
         

      4. Als u Persoonsgegevens uploadt naar een website of online toepassing van Panasonic

        Naast het bovenstaande kunnen wij overige Persoonsgegevens verzamelen die u verstrekt door het uploaden van inhoud (bijvoorbeeld video of foto's) naar onze websites of online toepassingen. In dergelijke gevallen kan de volgende Persoonsgegevens worden verzameld voor het publiceren van de inhoud op onze websites of online toepassingen: uw naam, e-mailadres en alle eventuele Persoonsgegevens in de inhoud die u wilt uploaden. Wanneer we dergelijke inhoud verzamelen, doen wij dat uitsluitend in overeenstemming met geldende wetgeving.
         

      5. Website- en campagnerespons

        Als u onze trackingcookies hebt geaccepteerd, houden onze marketingautomatiseringssystemen uw website- en campagnerespons bij (zoals beurzen die u hebt bijgewoond of nieuwsbrieven waarop u hebt geklikt). Wij doen dit om onze klanten beter te begrijpen en marketingcommunicatie persoonlijker en relevanter te maken.
         

      6. Panasonic Business Partner Portal

        Als u Panasonic Partner wilt worden, hebben wij basisinformatie nodig over het bedrijf, de werknemer die het bedrijf aanmeldt (naam, e-mailadres, telefoon) en welke Panasonic-producten het bedrijf wil promoten.
         

      7. Panasonic Partner Academy

        De Panasonic Partner Academy is een leerplatform dat wordt gebruikt om zakelijke partners van Panasonic persoonlijk of via e-learning op te leiden. Via het platform worden de opleidingsresultaten bijgehouden van alle deelnemende werknemers van de partner. Geregistreerde Persoonsgegevens omvat naam, e-mailadres en opleidingsresultaten.

         

  4. Hoe gebruiken we uw informatie?

    We kunnen de Persoonsgegevens die we verzamelen voor de volgende doeleinden gebruiken:

    1. Registreren van producten/apparaten - om u of uw apparaat of product te registreren voor een of meer van onze Services;
    2. Onze Services leveren - om onze Services of specifiek door u aangevraagde functies te leveren, inclusief om ons in staat te stellen te voldoen aan onze verplichtingen onder contracten die we met u hebben gesloten (zoals product- of apparaat-garanties);
    3. Enquêtes – om u te vragen naar uw mening of opmerkingen over onze Services en om andere enquêtes uit te voeren;
    4. Aangepaste en gerichte inhoud - om aangepaste inhoud te leveren en aanbevelingen te doen op basis van uw eerdere activiteiten binnen onze Services. We kunnen Persoonsgegevens gebruiken om onze Services, inhoud, aanbevelingen, advertenties en communicatie effectiever te richten (meer informatie hierover kunt u vinden in ons Cookiebeleid);
    5. Reclame - voor reclame, zoals het aanbieden van persoonlijke aangepaste advertenties en gesponsorde inhoud en het toezenden van promotiecommunicatie;
    6. Analysedoeleinden - voor het evalueren en analyseren van onze markt, klanten, producten, apparaten en andere Services (onder andere door u te vragen naar uw mening over onze producten en services en door klantenenquêtes uit te voeren);
    7. Statistiek – om anonieme, geaggregeerde statistieken te maken over het gebruik van onze Services. Deze geanonimiseerde gegevens kunnen met derden worden gedeeld;
    8. Verbeteren van dienstverlening – voor het ontwikkelen en verbeteren van nieuwe en bestaande Panasonic-producten en Services, aanbevelingen, advertenties en andere communicatie en om meer te leren over uw voorkeuren;
    9. Klantenondersteuning - om klantenondersteuning te kunnen bieden voor uw apparaat of product of om andere vragen op het gebied van ondersteuning te kunnen beantwoorden (bijvoorbeeld het afhandelen van klachten);
    10. Misdaadpreventie - voor het voorkomen of opsporen van fraude of criminaliteit;
    11. Zakelijke doeleinden - voor zakelijke monitoring en interne administratie;
    12. Uw opmerkingen publiceren – wanneer u product- of apparaat-recensies, opmerkingen of inhoud uploadt naar onze websites of toepassingen, of wanneer u hebt gereageerd op een vrijwillige enquête, kunnen wij uw opmerkingen publiceren of ernaar verwijzen, waaronder ook in onze eigen advertenties;
    13. Wettelijke verplichtingen - om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen;
    14. Wedstrijden en promoties - voor het uitvoeren van verlotingen, wedstrijden en andere promotieacties of aanbiedingen, voor zover wettelijk toegestaan;
    15. Opleiding – voor de opleiding van medewerkers en kwaliteitsborging, met name met betrekking tot de medewerkers van onze klantenondersteuning; en
    16. Updates - om met u te communiceren, onder andere om te communiceren over uw account, profielen of transacties met ons, om u van belangrijke informatie te voorzien over uw producten, apparaten, toepassingen of andere Services, om u meldingen te sturen over belangrijke wijzigingen in onze Privacyverklaring en, voor zover toegestaan door u en geldende wetgeving, voor marketingdoeleinden en om u aanbiedingen en promotieacties voor onze Services te sturen.
      De wet staat ons toe om de Persoonsgegevens zoals hierboven beschreven te gebruiken op basis van onze "legitieme belangen".

      Terugname van producten – in het zeer onwaarschijnlijke geval dat Panasonic een product moet terugroepen, bijvoorbeeld om veiligheidsredenen, wordt uw informatie gebruikt om contact met u op te nemen en u instructies te geven voor het retourneren van uw product.

      Marketingcommunicatie
      Panasonic kan uw Persoonsgegevens gebruiken om u via post, e-mail, telefoon en/of sms te voorzien van nieuwsbrieven en andere communicatie, maar uitsluitend wanneer u daarvoor toestemming hebt gegeven of wanneer dit anderszins is toegestaan onder de geldende wetgeving. Zie het gedeelte 'Uw keuzes' van deze Privacyverklaring voor meer informatie.

      Het combineren van Persoonsgegevens
      Wij kunnen de Persoonsgegevens die we van u verzamelen (waaronder informatie die we ontvangen van andere gelieerde ondernemingen van Panasonic) voor zover dat is toegestaan onder de geldende wetgeving. We kunnen bijvoorbeeld verschillende databases combineren die uw Persoonsgegevens bevatten, zodat we betere ondersteuning en inhoud die beter op u is afgestemd (zoals marketing en advertenties) kunnen bieden.

       

  5. Met wie delen wij uw informatie?

    Wij delen uw Persoonsgegevens niet met derden voor hun eigen onafhankelijke marketing of zakelijke doeleinden. We kunnen uw informatie echter wel delen met de volgende entiteiten:

    1. Verbonden ondernemingen van Panasonic
      Het kan nodig zijn om uw Persoonsgegevens over te dragen aan andere verbonden ondernemingen van Panasonic om uw de vereiste Services of andere services/hulp die u nodig hebt te kunnen verstrekken. Alle verbonden ondernemingen van Panasonic zijn verplicht zich te houden aan de privacyregels die uiteen worden gezet in deze Privacyverklaring, of aan ander privacybeleid waarvan u op de hoogte moet worden gesteld.
    2. Dienstverleners
      Wij maken gebruik van externe dienstverleners die namens ons bepaalde activiteiten uitvoeren en diensten verlenen, zoals callcenters die door Panasonic worden gebruikt voor dienstverlening aan onze klanten, gegevens aanleveren, gegevens opschonen, uw aankopen uitvoeren en producten verzenden, creditcardbetalingen verwerken, post en e-mail verzenden, sms-berichten verzenden, advertenties leveren, het gebruik van onze Services analyseren, de effectiviteit van onze marketingcampagnes bijhouden, gebruikers de mogelijkheid bieden verbinding te maken met hun sociale netwerk en diensten leveren voor fraudecontroles en klantenondersteuning. We kunnen met dergelijke externe dienstverleners ook Persoonsgegevens over u delen, uitsluitend met het doel om ze in staat te stellen namens ons diensten te verlenen; daarbij handelen zij uitsluitend in overeenstemming met onze instructies. Hieronder volgen enkele voorbeelden van externe dienstverleners waarvan wij gebruik maken:
      1. E-mailserviceproviders – voor het verzenden van e-mail in overeenstemming met uw marketingvoorkeuren maken wij gebruik van cloudservices van Marketo en Oracle Marketing Cloud;
      2. Analyseserviceproviders – voor inzicht in het gebruik van onze producten/apparaten en andere Services zodat we onze Services kunnen verbeteren, maken wij gebruik van analyseproviders. Momenteel gebruiken we de analyseproviders Google Analytics, Marketo en Oracle Marketing Cloud. Zie ons Cookiebeleid voor meer informatie.
    3. Leveranciers van sociale netwerken
      We kunnen uw Persoonsgegevens, zoals uw e-mailadres, verstrekken aan bepaalde leveranciers van sociale netwerken, zodat zij ons kunnen helpen om advertenties over onze Services op uw sociale netwerkpagina's weer te geven. We delen uw Persoonsgegevens uitsluitend met leveranciers van sociale netwerken in overeenstemming met uw marketingvoorkeuren en geldende wetgeving.
    4. Derden indien wettelijk vereist of om onze Services te beschermen
      We delen uw Persoonsgegevens om te voldoen aan de toepasselijke wetgeving of om te reageren op een geldig juridisch proces, inclusief van wetshandhavingsinstanties of andere overheidsinstanties; om onze klanten te beschermen (bijvoorbeeld bij het voorkomen van spam of pogingen om gebruikers van onze Services te bedriegen); om de beveiliging van onze Services te beheren en te onderhouden (bijvoorbeeld om een aanval op onze systemen of netwerken te voorkomen of te stoppen); of om de rechten of het eigendom van Panasonic te beschermen, inclusief het afdwingen van voorwaarden of overeenkomsten die het gebruik van onze Services regelen.
    5. Anonieme statistieken
      We maken en ontwikkelen om verschillende redenen anonieme, geaggregeerde of generieke gegevens en statistieken (zoals aangegeven in deze Privacyverklaring). Omdat deze gegevens anoniem zijn (ze kunnen niet naar u worden herleid), zien wij deze informatie niet als Persoonsgegevens. Wij kunnen deze gegevens dan ook delen met derden (zoals onze Gelieerde ondernemingen, partners, adverteerders enzovoort).
    6. Andere partijen in verband met zakelijke transacties
      We kunnen uw Persoonsgegevens bekendmaken aan een derde partij (of een andere Gelieerde onderneming van Panasonic) als onderdeel van een reorganisatie, fusie, overdracht, verkoop, joint venture, cessie of andere beschikking van het geheel of een deel van de bedrijfsactiviteiten, activa of aandelen van Panasonic, waaronder, zonder beperking, in verband met een faillissement of soortgelijke procedure.
    7. Externe leveranciers van wedstrijden
      We kunnen uw Persoonsgegevens bekendmaken aan externe sponsors van sweepstakes, wedstrijden, gratis verlotingen, wedstrijden en vergelijkbare promotieacties. Deze externe
      leveranciers worden aan u bekendgemaakt voordat u deelneemt aan een wedstrijd, sweepstake, verloting of vergelijkbare promotieactie.
    8. Andere partijen met uw toestemming of op uw aanwijzing
      We kunnen Persoonsgegevens over u delen met derden als u daarmee instemt of er een verzoek toe doet.

      Bij een aantal Services van Panasonic hebt u de optie en mogelijkheid om bepaalde Persoonsgegevens te uploaden en delen, zoals berichten, foto's, video's en andere inhoud. Alle Persoonsgegevens die u zelf uploadt naar een deelt op een openbaar profiel, is voor anderen zichtbaar en toegankelijk. Wees daarom altijd voorzichtig bij het gebruik van dergelijke Services van Panasonic.

       

  6. Hoe zorgen we dat uw Persoonsgegevens veiligzijn?

    Panasonic heeft strikte organisatorische , administratieve en technische maatregelen getroffen om de Persoonsgegevens die we in verband met onze Services verzamelen, te beschermen. Houd er echter rekening mee dat, ondanks de strikte stappen die we nemen om uw Persoonsgegevens te beschermen, een website, product, apparaat, online toepassing of gegevensoverdracht, computersysteem of draadloze verbinding nooit volledig veilig is en dat we daarom de 100% veiligheid van uw Persoonsgegevens niet kunnen garanderen.
     

    1. Locatie van Persoonlijke gegevens
      De Persoonsgegevens die we van u verzamelen, wordt opgeslagen en verwerkt in de Europese Economische Ruimte ("EER").
       
    2. Codering
      Alle Persoonsgegevens die u ons verstrekt, wordt versleuteld vastgelegd, overgedragen en opgeslagen. De gegevens worden opgeslagen in zeer veilige datacenters.
       
    3. Andere veiligheidsmaatregelen
      Informatiebeveiliging, waaronder de bescherming van Persoonsgegevens, wordt georganiseerd via een wereldwijd Panasonic-programma met de naam "Information Security Management" (ISM). Het doel, de standaarden en de implementatiemaatregelen zijn georganiseerd in wereldwijd geldend beleid, standaarden en richtlijnen. Alle centrale Europese IT-systemen worden extern beoordeeld en vallen onder de regelgeving van de ISO 27001-certificering. Voor het programma en al zijn onderdelen wordt een stevige jaarlijkse PDCA-benadering gevolgd om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van alle gegevens te garanderen voor de hele informatiecyclus van de verzameling tot de vernietiging van dergelijke informatie.
       
    4. Gebruik van sociale media en forumfuncties
      Bepaalde Services omvatten functies voor sociale netwerken, chatrooms of forums. Bij het gebruik van deze functies dient u erop te letten dat u geen Persoonsgegevens verzendt waarvan u niet wilt dat andere gebruikers deze kunnen zien, verzamelen of gebruiken.

       

  7. Toegang tot uw Persoonsgegevens en andere rechten die u hebt

    Panasonic verzamelt, bewaart en verwerkt uw Persoonsgegevens in overeenstemming met uw rechten onder de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming.
     

    1. Uw rechten onder toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming omvatten het recht om een exemplaar van uw Persoonsgegevens in te zien, het recht om onjuiste of onvolledige Persoonsgegevens te laten verwijderen of te verbeteren alsook het recht om zich te verzetten tegen de verwerking van uw Persoonsgegevens. Recht om toestemming in te trekken – wanneer u toestemming hebt gegeven tot verwerking van uw Persoonsgegevens, hebt u het recht om op elk gewenst moment deze toestemming in te trekken. Wanneer u uw toestemming voor de verwerking wilt intrekken, kunt u contact met ons opnemen via de gegevens aan het einde van deze Privacyverklaring.
       
    2. Uw rechten afdwingen
      Als u uw rechten onder de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming wilt afdwingen, kunt u contact met ons opnemen via de gegevens aan het einde van deze Privacyverklaring. We zullen uw verzoek onverwijld en uiterlijk binnen een maand na ontvangst van een dergelijk verzoek beantwoorden, tenzij een langere periode is toegestaan onder de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming. We kunnen een redelijke vergoeding vragen voor het verwerken van uw verzoek en zullen u daarvan op de hoogte brengen. We brengen alleen kosten in rekening wanneer dat is toegestaan onder de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming.
       
    3. Klachten
      Als u zich zorgen maakt dat wij uw wettelijke rechten volgens de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming niet hebben nageleefd, kunt u contact opnemen met de de Commmissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (of Privacycommissie), de toezichthouder op gegevensbescherming in België waar Panasonic Belgium is gevestigd]. Buiten België kunt u contact opnemen met uw lokale toezichthouder op gegevensbescherming.

       

  8. Dataretentie – Hoe lang we uw Persoonsgegevens opslaan/bewaren

    We bewaren uw Persoonsgegevens gedurende de periode die nodig is voor de doeleinden waarvoor uw Persoonsgegevens is verzameld.

    Daartoe classificeren we Persoonsgegevens in de volgende specifieke categorieën met verschillende retentieperioden:

     

    1. Deelnemers aan wedstrijden - 1 jaar.
    2. Opt-ins voor marketing - Blijven een opt-in totdat u zich afmeldt, waarna uw informatie wordt bewaard op een suppressielijst om ervoor te zorgen dat we aan uw verzoek kunnen voldoen.
    3. Contact met ons via verkoopformulieren of inkomende telefonische verkoopvragen - 1 jaar.
    4. Garantieregistraties en gesprekken met klantenondersteuning - 5 jaar. We moeten contact met u kunnen opnemen in het geval van een teruggeroepen product (gezondheid en veiligheid).
    5. Klanten en partners – 5 jaar vanaf de laatste keer dat we met u hebben gecommuniceerd (e-mail, vergadering, telefoongesprek).

      Let op: Als uw Persoonsgegevens onder meer dan één categorie valt, geldt de langste retentieperiode. Als uw Persoonsgegevens niet meer nodig is voor het doel waarvoor deze is verzameld of onder de toepasselijke wetgeving, wordt deze verwijderd en/of aan u teruggestuurd overeenkomstig de toepasselijke wetgeving.

       

  9. Links en producten van anderen met onze Services

    Onze websites, toepassingen en producten kunnen links bevatten naar andere websites van derden die niet worden beheerd door Panasonic, en onze websites of uw producten en apparaten kunnen toepassingen bevatten die u van derden downloadt. Deze gekoppelde sites en toepassingen vallen niet onder de controle van Panasonic en wij zijn dan ook niet verantwoordelijk voor het privacybeleid of de inhoud van gekoppelde websites en online toepassingen. Als u ervoor kiest websites of toepassingen van derden te gebruiken, wordt Persoonsgegevens die wordt verzameld door de website of toepassing van derden beheerst door het privacybeleid van die derde partij. Wij raden u ten zeerste aan de tijd te nemen om het privacybeleid door te nemen van derde partijen waaraan u Persoonsgegevens verstrekt.

     

  10. Cookies

    Wat zijn cookies?

    Panasonic kan, evenals bepaalde andere derde partijen die inhoud, advertenties of andere functionaliteit levert voor onze Services, cookies en andere technologieën gebruiken in bepaalde onderdelen van onze Services. Cookies zijn kleine tekstbestandjes die kunnen worden gelezen door een webserver in het domein dat de cookie op uw vaste schijf heeft geplaatst. We kunnen cookies gebruiken om uw voorkeuren en instellingen op te slaan, u te helpen met aanmelden, gerichte advertenties aan te bieden en het gebruik van de website te analyseren.

    Meer informatie over cookies

    Raadpleeg ons Cookiebeleid voor meer informatie over wat cookies zijn, hoe Panasonic en andere derde partijen cookies gebruiken hoe cookies kunnen worden uitgeschakeld.

     

  11. Uw keuzes (bijvoorbeeld marketing, aanverwante e-mails en dergelijke)

    Wij en andere Gelieerde ondernemingen van Panasonic kunnen uw Persoonsgegevens (zoals uw contactgegevens (naam, adres en e-mailadres, telefoonnummer) gebruiken om u via post, e-mail, telefoon en/of sms marketinginformatie te sturen met betrekking tot producten, apparaten en andere Services van Panasonic, in overeenstemming met uw e-mail- en contactvoorkeuren in uw Panasonic Subscription Centre.

    Als u Panasonic-producten of -apparaten koopt, contact opneemt met de medewerkers van onze klantenservice, een account of profiel maakt voor een van onze Services of u aanmeldt voor een van onze Services, kunt u de mogelijkheid krijgen u aan te melden (opt-in) of, indien toegestaan onder toepasselijke wetgeving, u af te melden (opt-out) voor de ontvangst van dergelijke marketingcorrespondentie.

    We delen geen Persoonsgegevens met derden voor de marketingdoeleinden van de derde partij.

    We kunnen uw Persoonsgegevens ook gebruiken om onze marketingcommunicatie persoonlijker te maken en effectiever te richten zodat we er, voor zover mogelijk, voor kunnen zorgen dat alle marketingcorrespondentie relevant is voor u.

    U kunt u afmelden voor marketingcorrespondentie van Panasonic door uw e-mail- en contactvoorkeuren bij te werken in uw Subscription Centre-profiel of door op "Afmelden" te klikken in een marketing- of promotie-e-mail of -sms die u van ons ontvangt.

     

  12. Persoonsgegevens van kinderen

    1. Wie is een kind?
      Panasonic verstaat onder kinderen iedereen onder de leeftijd van 16 jaar, of een jongere leeftijd die wordt aangegeven in toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming.
    2. Verzamelen wij Persoonsgegevens van kinderen?
      Wij verzamelen niet bewust Persoonsgegevens van of over kinderen zonder toestemming van een ouder of voogd en proberen dat ook niet te doen. Wanneer we wel Persoonsgegevens van kinderen verzamelen, zullen wij altijd redelijke inspanningen verrichten om te verifiëren of toestemming is gegeven door de ouder of voogd van het kind.
    3. Wat doen we als kinderen Persoonsgegevens naar ons verzenden?
      Als wij merken dat Persoonsgegevens die aan ons is verzonden betrekking heeft op een kind zonder dat een ouder of voogd toestemming heeft gegeven, zullen wij redelijke inspanningen verrichten om:
      1. die Persoonsgegevens zo snel mogelijk te verwijderen; of
      2. als verwijderen niet mogelijk is, ervoor te zorgen dat deze Persoonsgegevens voor geen enkel doel wordt gebruikt en niet verder bekend wordt gemaakt aan derden.
    4. Vragen van ouders of voogden
      Als u ouder of voogd bent en vragen hebt over de verwerking door Panasonic van de Persoonsgegevens van uw kind, kunt u contact met ons opnemen via de gegevens in het gedeelte "Meer informatie" hieronder.

       

  13. Wijzigingen in deze Privacyverklaring

     

    1. Het is ook belangrijk dat u vaak controleert of er updates zijn op de Privacyverklaring, omdat wij deze Privacyverklaring zo nu en dan kunnen wijzigen. Bij "Datum laatste wijziging" onder aan deze pagina wordt vermeld wanneer het beleid voor het laatst is bijgewerkt. Alle eventuele wijzigingen worden van kracht zodra de herziene Privacyverklaring is gepubliceerd.

      We zullen u hiervan op de hoogte stellen als deze wijzigingen van materieel belang zijn en indien vereist onder de toepasselijke wetgeving, zullen wij uw instemming vragen. Wij verzenden deze kennisgeving via e-mail of plaatsen een mededeling over de wijzigingen op de website van Panasonic of via relevante Services.

       

  14. Contact / Meer informatie

    Als u vragen hebt over het verzamelen, de verwerking of het gebruik van uw Persoonsgegevens of als u uw Persoonsgegevens wilt corrigeren, blokkeren, rectificeren, inzien of er bezwaar tegen wilt maken, als u uw toestemming voor een van de aspecten van deze Privacyverklaring wilt intrekken of als u uw Persoonsgegevens wilt verwijderen, neemt u contact met ons op:
     

    1. Via e-mail:
      Panasonic Belgium, een filiaal van Panasonic Marketing Europe GmbH
      Ondernemingsnummer:0867.862.661
      Brusselsesteenweg502,
      1731Zellik,
      België

       

    2. Via e-mail:
      dataprotection@eu.panasonic.com