Maak het leven moeilijk voor dieven.

Maak het leven moeilijk voor dieven.

Computrace van Absolute Software helpt u om uw Toughbook en uw gegevens te beschermen.

Misschien realizeert u het zich niet, maar door het kopen van Toughbooks voor uw bedrijf heeft u een laptop gekocht die niet alleen beschermd is tegen fysieke schade, maar - mogelijk - ook tegen de consequenties van diefstal. Sinds 2007 worden de meeste Toughbooks geleverd met Computrace van Absolute Software, eigendomsbeheer- en diefstalbeschermingssoftware die in de BIOS is ingebed, Hoewel dit niet standaard is ingeschakeld, kan de Computrace Agent software eenvoudig worden geactiveerd door een licentie aan te schaffen.
Wat doet dit precies? Welnu, elke 24 uur neemt een toepassing die op het besturingssysteem is geïnstalleerd contact op met het Absolute Monitoring Centre, dat u de middelen geeft om te volgen waar elk Toughbook zich bevindt, wie hem gebruikt, en welke software erop is geïnstalleerd. Als u een Toughbook als gestolen opgeeft, begint de toepassing, de volgende keer dat de dief verbinding maakt met het internet, een stroom van locatie en gebruiksgegevens te rapporteren aan het bewakingscentrum met intervallen van 15 minuten. Met deze gegevens kan het Theft Recovery Team van Absolute bewijs verzamelen en samenwerken met de relevante autoriteiten om uw computer terug te halen. Voor precieze locatiebepaling werkt Computrace ook met de Qualcomm Gobi mobiele internet en GPS-oplossingen die geïnstalleerd zijn in de huidige generaties van Toughbooks.

Maar dat is nog niet alles. Na een prompt kan Computrace op afstand gegevens naar keuze verwijderen van de laptop, identificeren of versleutelde gegevens zijn gecompromitteerd, of zelfs de gestolen computer onklaar maken. In gebieden waar gegevensbeveiliging door de wet is opgelegd, zoals in de publieke sector of de financiële industrie, zijn dit essentiële functies, en Computrace zal een audit rapport aanmaken om navolging te bewijzen. De toepassing is moeilijk te detecteren voor dieven – hij wordt uitgevoerd als een service en is niet als een toepassing weergegeven – en als de dief zelf geen verbinding maakt met het internet, kunt u het Monitoring Centre opdracht geven via SMS om een externe verbinding te maken.

Natuurlijk zullen criminelen bekend met IT proberen om dit soort bescherming de kop in te drukken, door het besturingssysteem opnieuw te installeren of de harde schijf te formatteren of verwijderen. Dit is waar de BIOS toepassing mee gaat spelen. Als de dief één of meer van de bovenstaande dingen doet, kan de BIOS toepassing deze wijziging detecteren en de applicatie in het besturingssysteem herstellen. Hiermee bereikt Computrace het hoogste niveau van software-gebaseerd bedreigingsherstel op de markt. Computrace heeft al geholpen bij het terughalen van gestolen laptops van bedrijven en organisaties in heel Europa, en heeft geholpen criminelen in de gevangenis te krijgen: in één geval leidde het terughalen van een laptop tot de ontdekking van meerdere gestolen computers en meer dan 200 mobiele telefoons!
Als u meer wilt weten, surf dan naar www.absolute.com of neem contact op met uw lokale Toughbook dealer.