• Sustainable IT Panasonic Toughbook

Duurzame strategieën voor mobiele apparatuur besparen Europese bedrijven 30% aan jaarlijkse kosten

Duurzame strategieën verhogen de gebruiksduur van notebooks, hybrides, tablets en handhelds met gemiddeld bijna 2 jaar

Zellik, 16 februari 2017

Europese bedrijven besparen gemiddeld 30% op hun jaarlijkse uitgaven aan mobiele apparaten als ze een duurzame strategie implementeren. Dit blijkt uit een recent onderzoek van het onafhankelijke onderzoeksbureau Opinion Matters, dat in opdracht van Panasonic Business werd uitgevoerd. Hiervoor werden IT-decision makers van 1000 Europese bedrijven ondervraagd. Zij schatten in dat ze de gemiddelde gebruiksduur van hun notebooks, tablets, hybrides en handhelds met bijna twee jaar kunnen verlengen als ze bij de inkoop van mobiele apparaten rekening houden met essentiële duurzaamheidscriteria.

De belangrijkste drijfveren om een duurzame strategie te implementeren zijn vooral financieel van aard en hebben niet zozeer betrekking op het milieu of maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo wordt de besparing op de totale kosten door de verhoogde gebruiksduur van notebooks, tablets, hybrides en handhelds en de bijbehorende accessoires en randapparaten genoemd als het belangrijkste argument bij het overwegen van een duurzaamheidsstrategie.

De belangrijkste besparingen voor bedrijven als resultaat van een duurzaamheidsstrategie zijn lagere uitgaven aan nieuwe apparaten (42%), lagere uitgaven aan batterijen (38%), beter hergebruik van apparaten (37%) en een lagere total cost of ownership van apparaten (37%).

Meer dan 97% van de ICT-inkopers verklaarde dat duurzame mobiele ICT belangrijk is voor hun bedrijf. Tot nu toe heeft 95% van de ondervraagde bedrijven een duurzame strategie voor mobiele apparatuur geïntroduceerd, waarvan 64% dat de afgelopen 3 jaar heeft gedaan.

“Europese bedrijven realiseren zich steeds meer dat een duurzame benadering van de aankoop van mobiele apparaten aanzienlijke financiële voordelen heeft en beter is voor het milieu", legt Jan Kaempfer, General Manager Marketing bij Panasonic Computer Product Solutions uit. “Praktische overwegingen, zoals de compatibiliteit op lange termijn van accessoires en randapparaten, storingspercentages, garantie en eenvoudig te vervangen batterijen dragen allemaal bij aan een verhoogde gebruiksduur van de toestellen en een lagere total cost of ownership. Bedrijven die een duurzame strategie voor mobiele apparatuur blijven uitstellen, lopen aanzienlijke besparingen mis.”

Download hier een samenvatting van de onderzoeksresultaten.

Voor bedrijven die een duurzame strategie voor mobiele apparatuur willen implementeren, heeft de analistengroep QuoCirca in opdracht van Panasonic Toughbook een white paper geschreven over de belangrijkste punten die in overweging genomen moeten worden. U kunt deze hier aanvragen.