Panasonic blijft groeien op de Europese markt voor rugged notebooks en tablets

Pijlen nu gericht op Europese markt voor rugged handhelds met 55% groei

Zellik, 30 augustus 2016. Panasonic kende in 2015 een sterke groei op de Europese markt voor rugged notebooks en tablets, aldus marktanalist VDC Research. Op dit moment zijn de Panasonic rugged devices de meest succesvolle toestellen in heel Europa met een marktaandeel van 66% in het segment van rugged notebooks en convertibles en een marktaandeel van 59% in het segment van rugged tablets.

Na 20 jaar ononderbroken succes in deze sector richt Panasonic Computer Solutions nu ook haar pijlen op de Europese markt voor rugged handhelds. Het bedrijf zag de inkomsten in deze sector stijgen met 55% waarbij de handheld producten nu al bijna een derde van het productassortiment uitmaken.

"Niet alleen dankzij de toenemende digitalisering van de werkprocessen in de retail en de industrie, maar ook dankzij de toenemende vraag naar veelzijdige robuuste mobiele apparaten in de logistiek en bij nutsbedrijven zien we dat bedrijven onze technologieoplossingen gebruiken om hun productiviteit en efficiency nog verder te verhogen", aldus Jan Kaempfer, General Manager of Marketing voor Panasonic Computer Product Solutions. "We blijven innoveren en samenwerken met onze partners om onze klanten de nieuwe hardware- en softwareoplossingen te bieden die zij nodig hebben om hun zakelijke doelstellingen te realiseren. De feedback van onze klanten blijft hierbij cruciaal. We passen nu dezelfde succesvolle, klantgerichte benadering toe op de markt voor rugged handhelds."

De afgelopen maanden introduceerde Panasonic verschillende innovaties, zoals bijvoorbeeld 's werelds lichtste fully rugged handheld tablets, die werden voorgesteld op MWC 2016. De Panasonic Toughpad FZ-F1 en FZ-N1 handheld tablets hebben een unieke gekantelde barcodelezer, die beschermt tegen RSI en die de productiviteit van de gebruiker verhoogt.

Daarnaast bracht Panasonic ook de allereerste fully rugged hybride notebook uit. De Toughbook CF-20 met afneembare tablet voorziet in de behoeften van mobiele werkers, die de voordelen van zowel een tablet als een notebook willen met een ergonomisch en robuust design. Daarnaast richtte Panasonic dit jaar de afdeling Global Docking Solutions op. GDS richt zich specifiek op de vraag van klanten naar specifiek ontwikkelde docking-oplossingen voor hun mobiele personeel, die speciaal op maat gemaakt zijn zijn naar de behoefte van de klant.