• Mobiele test oplossing voor Automotive (AMTS)

Panasonic introduceert Automotive Mobile Test Solution voor efficiënte productie en initialisatie van voertuigen

De nieuwe AMTS van Panasonic is ontwikkeld in nauwe samenwerking met autofabrikanten

Zellik, 13 september 2016. Panasonic lanceert vandaag op de Automechanika in Frankfurt de Panasonic Automotive Mobile Test Solution (AMTS), de nieuwste in-line testoplossing voor de automotive industrie. De AMTS werd ontworpen door Panasonic Global Design Solutions in samenwerking met enkele grote automobielfabrikanten. De oplossing combineert technologie voor efficiënte productie en initialisatie van voertuigen en kan ook eenvoudig in de IT-omgeving van autobedrijven geïntegreerd worden.

De AMTS is ontwikkeld met het oog op gebruiksgemak en het optimaliseren van productieprocessen in de automobielindustrie. De AMTS is gebaseerd op Panasonic’s Toughpad FZ-M1 fully-rugged tablet en heeft een 7-inch capacitief multi-touchscreen display, een NFC contactloze kaartlezer, geïntegreerd infrarood en een 2D barcodelezer, die zich allemaal bevinden in de speciaal ontworpen handgreep van de AMTS, wat zorgt voor extra mobiliteit in de productieomgeving.

Deze oplossing kan dankzij de verwisselbare, beschermende houder op het stuurwiel of het dashboard van het te testen voertuig geplaatst worden. De AMTS beschikt bovendien over vier programmeerbare sneltoetsen voor one-touch toegang tot belangrijke toepassingen en functies.

Gespecialiseerde connectiviteit

De AMTS speelt in op de vraag van autofabrikanten naar een optimale connectiviteit dankzij twee robuuste USB-aansluitingen voor USB-communicatie plus beschermd OBD-opladen in het voertuig vanaf een VCI-apparaat. Zo kan de oplossing gebruikt worden zowel bij voertuigen met het stuur aan de linkerkant als bij voertuigen met het stuur aan de rechterkant.

Krachtige processor voor testtoepassingen

Om te voldoen aan alle eisen voor het testen van voertuigen is de AMTS voorzien van een Intel® CoreTM m5-6Y57 vPro-processor (1,1 GHz tot 2,8 GHz met Intel® Turbo Boost Technology en een 4 MB Intel-cache) en Intel® HD-graphics. De oplossing beschikt over Windows 10 Pro, waarbij een downgrade naar Windows 7 Professional mogelijk is. Voor opslag is er een 128 GB SSD met optioneel 256 GB.

De AMTS is voorzien van BluetoothTM v4.1+EDR klasse 1 en een Intel Dual-Band Wireless-AC 8260 wifi-mogelijkheid met optioneel 4G mobiele breedbandconnectiviteit (Gobi 5000, compatibel met 3G).

Samenwerking met automobielindustrie

“Panasonic werkt al bijna tien jaar samen met grote automobielfabrikanten om robuuste mobiele apparaten te ontwikkelen die voldoen aan de behoeften van deze sector”, aldus Robert Blowers, Hoofd R&D en General Manager bij Panasonic Computer Products Europe. “Dankzij onze nauwe samenwerking met deze fabrikanten vormt de Automotive Mobile Test Solution de volgende generatie mobiele apparaten waarmee onze klanten nog efficiënter en kosteneffectiever auto's kunnen produceren.

De Panasonic AMTS is verkrijgbaar vanaf oktober 2016 voor een prijs vanaf € 4.419.