• Panasonic Compass

Panasonic introduceert COMPASS voor mobiele apparaten met AndroidTM for Enterprise

Panasonic COMPASS – Complete AndroidTM Services and Security

Zellik, 12 oktober 2016. Panasonic introduceert Panasonic COMPASS: Complete AndroidTM Services and Security. COMPASS zijn verschillende beheer- en beveiligingsservices voor de robuuste Toughpad-tablets en handhelds met AndroidTM van Panasonic. COMPASS biedt alle functionaliteiten, die bedrijven nodig hebben voor het veilig installeren en beheren van robuuste AndroidTM-tablets en -handhelds. Hierdoor kunnen bedrijven met het volste vertrouwen gebruik maken van de flexibiliteit van een AndroidTM-besturingssysteem, terwijl de zakelijke toepassingen, beheer en beveiliging optimaal geregeld zijn.

"AndroidTM-besturingssystemen bieden heel wat voordelen voor bedrijven", zegt Jan Kaempfer, General Manager Marketing voor Panasonic Computer Product Solutions. "De grote flexibiliteit, de ruime aanpasbaarheid en de lage implementatiekosten kunnen aantrekkelijk zijn. Toch zijn bedrijven terughoudend vanwege een gebrek aan kennis over AndroidTM, waarbij er vooral vragen zijn over het beheer en de veiligheid. Panasonic COMPASS biedt degelijke oplossingen voor beheer en beveiliging zodat bedrijven hun normale Enterprise-toepassingen met alle voordelen van AndroidTM kunnen gebruiken.”

COMPASS bestaat uit vijf essentiële onderdelen voor bedrijven die robuuste tablets en handhelds van Panasonic met AndroidTM gebruiken:

COMPASS Custom: de mogelijkheid om het AndroidTM-besturingssysteem aan te passen aan de specifieke behoeften van het bedrijf. Een op maat gemaakt besturingssysteem biedt een op maat gemaakte gebruikersinterface met een betere signaalkwaliteit, beter energiebeheer, betere beveiligingsopties en vooraf geïnstalleerde toepassingen, instellingen en bedrijfslogo's.

COMPASS Air: FOTA, Advanced FOTA en SCOMO-beheer.

  • FOTA: gratis Firmware updates Over the Air (FOTA). Dankzij deze service kunnen firmware-updates, beveiligingspatches, upgrades van systeemtoepassingen, bijgewerkte drivers en patches op afstand geïnstalleerd worden.
  • Advanced FOTA: een policy beheertool voor firmware-updates. Met Advanced FOTA kunnen bedrijven FOTA-processen beheren, zoals bijvoorbeeld regels definiëren wanneer en hoe het besturingssysteem moet worden bijgewerkt. Daarnaast beschikken ze over functies voor Mobile Device Management (MDM) en inventory beheer.

Software Component Management Object (SCOMO): met dit onderdeel van het Advanced FOTA-aanbod, kunnen bedrijven software en softwarecomponenten op een extern apparaat op afstand beheren, installeren, verwijderen, activeren en deactiveren.

COMPASS Manager: bestaat uit EMM-certificeringen (Enterprise Mobility Management), licenties en aangepaste MDM-toepassingen. Panasonic AndroidTM-devices zijn gecertificeerd door de belangrijkste EMM-leveranciers. Met deze EMM-certificering kan Panasonic toepassingen aanbieden die zijn geoptimaliseerd voor Panasonic-apparaten en ook exclusieve MDM-toepassingen ontwikkelen. Toestellen kunnen ook geleverd worden met vooraf geïnstalleerde EMM-clients, wat de implementatie eenvoudiger maakt.

COMPASS for Work: activeert AndroidTM for Work, zodat gebruikers zakelijke en persoonlijke gegevens en toepassingen afzonderlijk en veilig op één apparaat kunnen beheren.

COMPASS Security: beveiligingsoplossingen van derden die door Panasonic gecertificeerd zijn, die zorgen voor een sterkere beveiliging van het toestel. Op aanvraag kunnen alle Panasonic AndroidTM-toestellen worden voorzien van beveiligingsoplossingen van derden voor strikter wachtwoordbeheer, multi-userprofielen met verschillende beveiligingsregels, door de beheerder geautoriseerde toepassingen en voorgedefinieerde externe interfaces, zoals micro-USB en Bluetooth.

De Panasonic COMPASS-diensten zijn verkrijgbaar vanaf oktober 2016.