Panasonic Toughpad FZ-N1 scoort als beste in benchmarktest voor logistiek

75% van de ondervraagde deelnemers verkiest Panasonic Toughpad FZ-N1 op vlak van scansnelheid, gebruiksgemak en ergonomie

Zellik, 16 augustus 2016. Onderzoekbureau Opinion Matters deed recentelijk een benchmarktest voor mobiele apparaten met barcodescanners. Acht logistiek-, warehousing- en distributiemedewerkers, die dagelijks mobiele scanapparaten gebruiken, werden uitgenodigd voor een benchmark van drie verschillende handheld tablets, waaronder de Panasonic Toughpad FZ-N1 en twee andere toonaangevende apparaten.  

De deelnemers kregen onder testomstandigheden elk een exemplaar van de verschillende handheld apparaten, waarna hen gevraagd werd de apparaten te beoordelen aan de hand van verschillende criteria, zoals gebruiksgemak, gewicht en scansnelheid. Daarnaast werden de respondenten gevraagd het ergonomische ontwerp te evalueren op vlak van schermleesbaarheid in verschillende (weers)omstandigheden en onder verschillende hoeken.

Na verschillende tests vond 75% van de ondervraagden de Panasonic Toughpad FZ-N1 het gemakkelijkst te gebruiken. Daarnaast vond 50% van de ondervraagden dat de handheld het best presteerde op vlak van scansnelheid, gebruiksgemak en mogelijke scanafstand. 62,5% van de ondervraagden vond het toestel bovendien het meest ergonomisch door het lage gewicht en de gekantelde barcodelezer aan de achterkant van de FZ-N1 in een hoek.

Dankzij de gekantelde barcodelezer aan de achterkant van het toestel verkozen de mobiele medewerkers de FZ-N1 voor de test op barcodescanning bij verschillende hoogtes. Bij alle drie de tests (op hoge, gemiddelde en lage hoogte) scoorde de handheld van Panasonic beter dan de andere twee apparaten op scansnelheid, gebruiksgemak en schermleesbaarheid. Op de vraag hoe goed de gemaakte scan op het scherm te lezen is als het apparaat plat of onder een hoek wordt gehouden, vonden de ondervraagden unaniem dat het Panasonic-apparaat het beste resultaat opleverde.

Fysiotherapeut en ergonomisch adviseur Bronwyn Clifford, medisch expert op het gebied van RSI, observeerde de benchmarktest en gaf haar mening over de handheld tablet van Panasonic: “Ik denk wel dat de handheld van Panasonic bijdraagt aan het voorkomen van RSI, omdat je niet voortdurend je pols hoeft te bewegen om te kunnen scannen en te kunnen zien wat er op het scherm staat. Met de FZ-N1 kun je je armen in een neutrale stand houden, waardoor er geen ondersteuning nodig is van andere grote spieren, zoals je schouder of je bovenarm. Zo kan de handheld op langere termijn helpen om RSI te vermijden bij logistieke medewerkers.”

Jan Kaempfer, General Manager voor Marketing voor Panasonic Computer Product Solutions, reageert op de resultaten: “Het is goed om te zien dat ons apparaat de lijst aanvoert. Het belangrijkste is echter dat deze resultaten en alle feedback die we hebben gekregen, afkomstig zijn van echte gebruikers. Ik was benieuwd naar de gezondheidsvoordelen van het toestel bij intensief gebruik en ik was blij om te zien dat vijf van de acht ondervraagden dachten dat met ons apparaat het risico op RSI lager zou zijn.”

Klik hier om een volledig exemplaar van het rapport te downloaden.