Panasonic onthult Toughbook CF-C1

Panasonic onthult Toughbook CF-C1: het lichtste Business-Rugged converteerbare notebook met strakke lijnen en prestatie als een desktop

Met een gewicht van slechts 1,47kg (inclusief 4-cel accu) is dit nieuwe lid van de Panasonic Business-Ruggedized notebook familie op maat gemaakt voor mobiele arbeidskrachten met de behoefte voor meerdere manieren van gegevensinvoer

Wiesbaden, Duitsland. 2 maart 2010 – Vandaag lanceerde Panasonic zijn nieuwe Toughbook CF-C1, een robuust en toch lichtgewicht notebook dat zowel als laptop en als tablet kan worden gebruikt. Dit maakt het ideaal voor mobiele arbeidskrachten zoals zorgverlenend personeel in het veld, marktonderzoekers en anderen die gegevens op verschillende manieren moeten invoeren. Naast een hands-free draagriem waardoor gebruikers informatie met één hand kunnen invoeren, heeft de CF-C1, afhankelijk van de gekozen configuratie, een Multi-touch + Digitizer of een Multi-touch resistent scherm dat zelfs met handschoenen kan worden gebruikt. De Panasonic Toughbook CF-C1 is uitzonderlijk omdat het aanraakscherm zowel werkt in laptop- als in tabletmodus zonder risico op breuk, omdat zijn versterkte drievoudige scharnier het scherm stevig op zijn plaats houdt terwijl de gebruiker erop typt. Panasonic heeft de driedimensionale scharnier speciaal ontworpen om zeer robuust te zijn zonder significant gewicht aan het apparaat toe te voegen. De CF-C1 biedt gebruikers ook gebruik zonder zorgen met een levensduur van de accu tot 10 uur, met dubbele hot-swap accu.

Dubbele hot-swap accu en hands-free ergonomische draagriem
De nieuwe Panasonic Toughbook CF-C1 is uitermate goed geschikt voor multi-taskers onderweg die weinig mogelijkheid hebben hun apparaat op te laden. Door zijn unieke dubbele hot-swap accu wordt tot 10 uur gebruik geleverd en kunnen gebruikers er één vervangen door een ander terwijl de eenheid aan staat. Een accu-indicator toont de gebruiker de acculading in een oogopslag en is altijd zichtbaar; zelfs als de eenheid is uitgeschakeld. Met een enkele 4-cel accu geïnstalleerd is de eenheid extreem licht in gewicht met slechts 1,47 kg (en slechts 1,69 kg met beide accu's), en de ergonomisch gevormde hands-free draagriem maakt het gebruikers mogelijk de eenheid eenvoudig met één hand vast te houden terwijl met de andere te typen. Dit maakt de CF-C1 ideaal voor mensen die informatie op moeten nemen in een omgeving waar het moeilijk kan zijn om de eenheid neer te zetten om te typen. Voorbeelden hiervan zijn onderzoekers die klantenenquêtes afnemen op verkooppunten in winkels, of verpleegkundigen die rapporten schrijven aan het bed. 

Topprestaties en -connectiviteit
Aanvullend is de nieuwe converteerbare eenheid van Panasonic uitgerust met zakelijke prestaties van de Intel Core i5-520M vPro™ processor (2.4 GHz met Turbo Boost tot 2.93 GHz, Intel® Smart Cache 3MB), die uitmuntende prestaties biedt naast de zakelijke kenmerken van vPro. Omdat mobiele arbeidskrachten vaak in stressvolle omgevingen met strakke deadlines werken, maakt de snelheid en het lage stroomverbruik van de CPU hun werk gemakkelijker omdat zijn sleuteltoepassingen snel kunnen opvragen en informatie snel kunnen verwerken.

“De nieuwe converteerbare Toughbook C1 van Panasonic is een krachtig notebook voor professionele gebruikers gebaseerd op de nieuwe 2010 Intel® Core™ processoren”, zei Jörg E. Finger, Directeur Sales Operations – Multinational Customers van Intel GmbH. “In termen van rekenkracht, past zijn Intel™ Core i5™ processor zich op elk moment aan aan de rekenkracht die op een bepaald moment wordt gevraagd. Dit draagt bij aan de efficiëntie van de nieuwe Toughbook tijdens normaal gebruik, en maakt geen compromis voor rekenkracht.”

De Toughbook CF-C1 wordt geleverd met 3G connectiviteit voor de snelle overdracht van sleutelgegevens die van cruciaal belang kunnen zijn in een zorgomgeving. Dit omdat veranderingen in de conditie van een patiënt mogelijk snelle actie vereisen van een meer ervaren zorgverleningsspecialist. Met het oog op het voldoen aan veiligheids- en gegevensbeschermingsmandaten willen veel organisaties – zowel in de zorg als in de zakenwereld – vertrouwelijke gegevens niet op mobiele apparaten opslaan. Dit maakt het essentieel dat mobiele arbeidskrachten informatie zo snel en efficiënt mogelijk overdragen van het invoerapparaat naar een centrale server. Om dit te ondersteunen heeft de Panasonic Toughbook CF-C1 ingebouwde 802.11a/b/g/n Wi-Fi en Bluetooth® 2.1 connectiviteit, alsook 3G.

“De nieuwe converteerbare Toughbook CF-C1 is een Business-Ruggedized oplossing die is ontworpen voor de moderne, mobiele werknemer” zei Stephen Yeo, Marketing Director van Panasonic Computer Products Europe (PCPE). “Zijn strakke, aantrekkelijke design zal mensen in imago-bewuste markten aanspreken zoals in de mode, cosmetica en blue-chip voedselmerken, alsook topmanagers die een robuust en toch lichtgewicht converteerbaar notebook willen hebben zonder in te hoeven boeten op prestatie. Hij is net zo goed geschikt voor klantpresentaties als voor dagelijks mobiel computergebruik waar snelheid, accukracht en flexibele gegevensinvoer essentieel zijn.”

Praktisch en eenvoudig schoon te maken
De CF-C1 heeft het Multi-touch capacitieve aanraakscherm dat met handschoenen kan worden bediend, en is daarom ideaal voor zorgverleners zoals verpleegkundigen en doktoren wanneer zij een patiënt thuis bezoeken. De eenheid heeft ook een rubberen, desinfecteerbare ergonomische hands-free draagriem. De converteerbare Toughbook CF-C1 heeft een morsbestendig toetsenbord; hij kan van een hoogte van 76 cm vallen terwijl hij aan staat zonder risico op schade. Deze kenmerken bieden voordelen voor marktonderzoekers die interviews afnemen van klanten in winkels en ook voor zorgprofessionals.

Prijs en beschikbaarheid
De Panasonic Toughbook CF-C1 met Multi-touch + Digitizer scherm is vanaf juli 2010 beschikbaar bij een aantal distributeurs door heel Europa. Het Gloved Multi-touch model zal in september 2010 volgen. De adviesprijs voor het product is vanaf € 1.998,-.

Download het persbericht hier.