Panasonic voert een upgrade uit van zijn marktleidende Toughbook CF-19 met meer rekenkracht, robuuste standaarden en connectiviteit

Panasonic voert een upgrade uit van zijn marktleidende Toughbook CF-19 met meer rekenkracht, robuuste standaarden en connectiviteit.

De nieuwste CF-19 is één van 's werelds eerste apparaten dat het nieuwe Intel® ultradunne mobiele platform gebruikt met de Intel® Core i5® processor.

GB. 24 mei 2010 - Panasonic kondigde vandaag de vierde upgrade aan van het CF-19 Toughbook, het marktleidende, converteerbare, robuuste notebook met roterend scherm dat een ommezwaai heeft veroorzaakt voor buitendienstwerk in de meest onherbergzame omstandigheden. De CF-19 komt met meer rekenkracht, robuustere 'rugged' standaarden en verder verbeterde connectiviteit in een pakket met dezelfde grootte, en gewicht van net iets meer dan 2 kg met een 10,4” scherm met hoge zichtbaarheid.

De CF-19 - het robuuste apparaat dat de voorkeur heeft voor noodhulpdiensten en mensen die werken in de automobielindustrie, veldwerk uitvoeren voor nutsbedrijven, voor defensie, en voor transportonderhoud – biedt de perfecte mix van robuuste PC's met een grotere form factor en conventionele PC's.

Verbeterde prestaties
De nieuwste versie levert een 32% verhoging van CPU-prestatie, als één van de eerste apparaten die de nieuwe Intel® Core i5®-540UM processor met ultra-laag voltage gebruikt. De apparaten zijn ontworpen om volledig gebruik te maken van de Intel® Turbo Boost technologie en Intel® Multi-Threading, om zo de prestatie van de CPU the maximaliseren terwijl minder warmte wordt ontwikkeld dan in reguliere PC's. De nieuwe Intel processor heeft ook geïntegreerde high-definition (HD) grafische capaciteiten.

Joerg Finger, directeur van de verkoopafdeling van Intel, zei: “Intel is verheugd dat de laatste generatie van de Panasonic Toughbook CF-19 één van de eerste apparaten ter wereld is die onze Intel Core i5-540UM processor met ultra-laag voltage gebruikt. Deze nieuwe Intel Core i5 processor verbetert de prestaties en geeft tegelijkertijd uitstekende levensduur van de accu, alsook high-definition geïntegreerde grafische capaciteiten.”

Naast grotere rekenkracht komt de CF-19 ook uitgerust met DDR3 RAM, zo tweemaal de gegevensoverdrachtsnelheid leverend ten opzicht van zijn voorganger.

Verbeterde mobiele capaciteiten
De ge-upgrade Toughbook CF-19 komt nu met Gobi™ 2000 mobiele breedbandtechnologie van Qualcomm. Gobi 2000 vereenvoudigt multi-carrier draadloze uitrol voor IT-afdelingen en biedt verbeterde connectiviteitsopties voor het mobiele personeel van een bedrijf terwijl zij in binnen- of buitenland reizen, en voegt A-GPS capaciteiten toe voor eenvoudige integratie met kaartsoftware.

De CF-19 heeft de optie van een ingebedde WWAN en vijf onafhankelijke aan het scherm gemonteerde radioantennes die optimale prestatie leveren over WWAN, WLAN en Bluetooth (en optioneel WIMAX), naast een toepassingsgerichte draadloze switch die eenvoudige omgang mogelijk maakt.

Schermzichtbaarheid, zelfs in direct zonlicht
De mogelijkheid om gegevens en toepassingen te zien in fel zonlicht is essentieel voor arbeidskrachten in het veld. De CF-19 gebruikt de Circular Polarizing technologie van Panasonic om marktleidende duidelijkheid te leveren met zeer heldere displays van 1000 nits en zeer lage hoeveelheid reflectie op zijn aanraakscherm, een 10,4” XGA scherm. De CF-19 heeft ook een drijvend gemonteerd LCD schermontwerp om te beschermen tegen schokken en barsten.

Betrouwbaarheid en duurzaamheid beter dan ooit
Met een kast van magnesiumlegering, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant, en de krasbestendige en hittereflecterende coatings van Panasonic, heeft de CF-19 nu extra stevigheid. Hij is getest in een MIL-STD 180 cm valhoogte-test en heeft grotere bescherming tegen water, stof, vibratie en temperatuur dan het vorige CF-19 model, en heeft een indrukwekkende IP65, MIL STD 810G klasse.

Met HDD demping en robuuste omkastingssystemen om optimaal te beschermen tegen vallen, en een HDD verwarmingselement en het schuimverpakkingssysteem van Panasonic om flexibele verzegelingen te bieden, kan de CF-19 in zelfs de meest ruwe omstandigheden werken.

Windows® 7 met downgrade opties
De CF-19 wordt geleverd met Windows® 7 Professional voor zowel Dual Active als Touchscreen modellen. Het Dual Active model kan worden ge-downgrade naar Windows® XP Tablet PC Edition2005 SP3, en het Touchscreen model kan worden ge-downgrade naar Windows® XP Professional Service Pack3.

Het apparaat kan tot 9 uur werken op een accu (Mobile Mark 2007TM, Windows 7, 60cd).

Compatibiliteit die telt
Om er voor te zorgen dat bestaande klanten hun externe apparaten kunnen blijven gebruiken is de CF-19 compatibel met eerdere generaties CF-19 en CF-18 automontagesteunen en andere accessoires, zoals o.a. screenprotectors en docking stations.

Met uitmuntende ondersteuning
Elk Toughbook wordt geleverd met een garantie van 3 jaar op hardware voor systemen die worden gebruikt waarvoor ze zijn ontworpen; met een reparatieservice die reparaties binnen 96 uur uitvoert en 5 jaar garantie op onderdelen.

Beschikbaarheid en prijs
De CF-19 Mark 4 is per direct beschikbaar en het standaardmodel kost £2655 (exclusief BTW).

Download het persbericht hier.