• Professional Camera Solutions

Panasonic introduceert de AW-UE100 PTZ camera

Panasonic heeft de AW-UE100 geïntegreerde pan/tilt/zoom camera aangekondigd. De camera ondersteunt een grote verscheidenheid aan IP-transmissieprotocollen, waaronder NDI met hoge bandbreedte, NDI|HX met hoge efficiëntie en SRT (Secure Reliable Transport). Deze nieuwe PTZ-camera heeft een nieuw ontworpen directe aandrijfmotor voor soepele pan- en kantelbewegingen en biedt flexibiliteit bij de installatie, weinig ruis en een hoge resolutie beeldregistratie. Hij is ideaal voor hoogwaardige live-afstand en studioproducties voor broadcast, staging, bedrijfs- en sportevenementen.

De UE100 is voorzien van een 1/2,5-type 4K MOS-sensor voor de productie van verbluffende UHD 4K/60p video en biedt een grote verscheidenheid aan interfaces, waaronder 12G-SDI, 3G-SDI, HDMI en IP. De UE100 is geschikt voor het vastleggen van beelden in krappe ruimtes tot grote locaties en heeft uitzonderlijke mogelijkheden. Een groothoeklens met een horizontale beeldhoek van 74,1 graden maakt het mogelijk om een groot gebied op te nemen vanuit een beperkte installatieruimte en de 24x optische zoom handhaaft een hoge beeldkwaliteit bij hoge zoomverhoudingen, waardoor het mogelijk is om in grote ruimten binnenshuis te fotograferen.

Voor live-video-overdracht met een lage latentie biedt de UE100 een hoge bandbreedte NDI voor de overdracht van 4K/60p-video met snelheden van ongeveer 250 Mbps en voor de overdracht van full HD-video met ongeveer 100 Mbps, allemaal via één enkele LAN-kabel. De UE100 biedt ook NDI®HX met een hoge efficiëntie en lage bandbreedte om video met lage bitsnelheden te kunnen verzenden. Secure Reliable Transport (SRT) handhaaft de stabiliteit bij het verzenden van hoogwaardige video, zelfs in onstabiele netwerkomgevingen; en de RTMP/RTMPS-functie biedt directe streaming via één enkele kabel naar live broadcasting services, zoals YouTube Live en Facebook Live.

De FreeD-uitgang maakt verbinding met AR/VR-systemen mogelijk en zorgt er ook voor om, met behulp van cameravolgsystemen (pan/tilt/zoom/focus/iris), eenvoudig systemen zonder encoder op te bouwen. De opname van een Direct Drive-mechanisme met rolcompensatie verbetert de stilte en rust tijdens pan/tilt bewegingen.

De panning rage van de camera is ±175° en het kantelbereik is -30° tot 210°. Andere belangrijke kenmerken zijn een ND-filter met vier standen (Clear, ¼, 1/16, 1/64), een Nachtstand voor infraroodopnamen en PoE++-voedingsondersteuning.

De AW-UE100 zal in het derde kwartaal van 2020 beschikbaar zijn in zowel de zwart- als de wituitvoering, waarbij de prijzen binnenkort bekend zullen worden gemaakt.

Voor meer informatie, bezoek:https://business.panasonic.nl/professional-camera/AW-UE100