AVC-ULTRA van Panasonic

De workflow wordt helemaal opnieuw gedefinieerd.

De nieuwe AVC-ULTRA-codecfamilie voldoet aan alle eisen van professionele gebruikers, met de goede beeldkwaliteit en bitrates. Hierdoor zijn belangrijke verbeteringen mogelijk op het gebied van kosten, snelheid en mobiliteit voor alle toepassingen voor uitzendingen en beeldproductie.

Van mastering tot streaming: AVC-ULTRA is ontwikkeld om mensen die met beeldproductie werken de drie volgende belangrijke voordelen te bieden:

  1. Aanzienlijk lagere operationele kosten in de workflow van beeldproductie.
  2. Op netwerken gebaseerde beeldverwerving en -productie door het verwijderen van beperkingen op tijd en plaats. 
  3. Het beschikbaar maken van een beeldproductieomgeving die inspireert tot het realiseren van werkelijk creatieve beeldinhoud.

Een intra-framecompressiemethode die zeer geschikt is voor beeldproductie. Naast de verbeterde AVC-Intra Class100/50 die 1080p*1 ondersteunt, omvat AVC-ULTRA ook de AVC-Intra Class 200-codec.*1 Met uitstekende beelden die ongecomprimeerde kwaliteit benaderen en met 24-bits audio biedt dat een kwaliteitsniveau dat voldoet aan de eisen voor mastering en archivering. Voor mensen die in 4K-resolutie moeten werken, biedt AVC-ULTRA AVC-Intra Class 4:4:4. 

 

Een inter-framecompressiemethode die HD-opnames van hoge kwaliteit bij een lage bitrate bereikt. Ideaal voor live inhoud rechtstreeks vanaf de opnamelocatie en voor workflows waarvoor inhoud wordt overgebracht via internet. Er zijn vier bitrates beschikbaar: AVC-LongG50/25/12*1/6*1 Mbps. AVD-LongG25 biedt bijvoorbeeld 10-bits/4:2:2-kwaliteit bij een bitrate van ca. 25 Mbps.

 

Voor proxyvideo met een lage bitrate, hoge resolutie en hoge geluidskwaliteit (Quick Time/H.264) die worden opgenomen met de daadwerkelijke gegevens.*2 Omvat ook metagegevens voor efficiënt offline monteren. 

 

*1: Binnenkort beschikbaar.
*2: Proxygegevens kunnen niet worden opgenomen als de Loop Rec- of Interval Rec-functie wordt gebruikt. Proxygegevens zijn video- en audiogegevens met een lage resolutie die zijn voorzien van tijdcodes, metagegevens en andere beheergegevens in een bestandsformaat. Het gebruik van DCF Technologies valt onder een licentie van Multi-Format, Inc.