• AVCCAM-technologie

AVCHD

De REVOLUTIE is dichter dan u denkt.
De geschiedenis van film en video was een constante zoektocht naar betere manieren om beelden vast te leggen. Dankzij de enorme vooruitgang in de compressietechnologie, hebben filmmakers genoten van een nog hogere beeldkwaliteit van eenvoudigere, gemakkelijker te gebruiken formaten die gegevens efficiënter kunnen opslaan. Vastleggen van film op video en op IT, is een speurtocht naar gebruiksgemak en kwaliteit geworden.

Panasonic heeft AVCCAM op de markt gebracht, een lijn van betrouwbare HD-camcorders van de volgende generatie met ongelooflijke voordelen ten opzichte van de op tape gebaseerde MPEG-2 HDV-systemen. AVCCAM opent een nieuwe wereld van creatieve mogelijkheid voor videografen van evenementen, scholen, kerken, websiteproducenten, ordehandhaving en veel meer.

Wat is AVCHD?

De hoofdkenmerken van AVCHD
AVCHD (Advanced Video Codec High Definition) is een HD-compressiesysteem. Het is een uiterst efficiënte video-encoder en -decoder, of “codec”, gebaseerd op MPEG-4 AVC (H.264). Dit betekent een hogere beeldkwaliteit die evolueert en veel hoger is dan MPEG-2-codering (gebruikt in het HDV-formaat). AVCHD gebruikt op de toekomst gerichte compressie.

Een AVCHD-camcorder is even snel en eenvoudig als een digitale fotocamera, en neemt HD-video direct op naar algemeen verkrijgbare SDHC-geheugenkaarten. AVCHD-camcorders hebben geen bewegende delen, de direct opname naar geheugenkaarten is extreem betrouwbaar en er is geen kans op uitvaltijden of verstopping van de kop.

> Opnameduur