• Verminderen en hergebruiken

Onze inzet voor verminderen en hergebruik

 

P2HD kan ongeveer 2 ton* CO2-uitstoot verminderen

Het verminderen van de CO2-uitstoot om het milieu te beschermen en in het bijzonder om de opwarming van de aarde te voorkomen, is een dringend en wereldwijd probleem. Vanuit beheerstandpunt worden steeds meer milieu-inspanningen weerspiegeld in het imago en de waarde van moderne ondernemingen. P2HD-producten voldoen aan de strikte certificeringsnormen van “Green Product” van van Panasonic die het bewijs vormen van hun uitstekende milieuprestaties.

Hergebruik: Omdat schuur- en uitvalvrije P2-kaarten tienduizenden keren opnieuw kunnen worden geschreven, genereren tv-zenders niet langer grote hoeveelheden versleten tapes, zodat dat het geval was met VTR's. Omdat P2 HD-systemen gebruik maken van het solid-state-geheugen, moeten er ook minder onderdelen worden vervangen– zoals opnameknoppen en transportmechanismen – wat opnieuw zorgt voor minder afval.

Verminderen: P2-geheugenkaartrecorders zijn lichter en vereisten minder vermogen dan VTR's voor opname en bewerking. In vergelijking met onze eerdere AJ-LT95 DVCPRO 50-laptopeditor, gebruikt de mobiele recorder AJ-HPM200 P2 ongeveer 58% minder elektriciteit en is zijn gewicht verminderd met ongeveer 49%. Naast het oplossen van het probleem van kapotte tapes, vermindert de P2 mobile-recorder duidelijk het energieverbruik. Alleen al deze twee resultaten kunnen de CO2-uitstoot per zender per jaar met ongeveer 2 ton* verminderen. Bij werkelijk gebruik worden verschillende processen gecombineerd om het energieverbruik nog meer te verminderen. Hiervoor zorgen bijvoorbeeld een compact, licht ontwerp en een snelle start waarmee u op locatie stand-by kunt blijven terwijl de voeding is uitgeschakeld. P2 HD is nauw gekoppeld aan milieubehoud bij routine uitzendingen en productiewerkzaamheden, wat van dit model een ware technologie van de volgende generatie maakt.

 
* Met DVCPRO HD-tapes van 30 minuten van Panasonic en ervan uitgaand dat een tv-zender 10.000 cassettetapes per jaar vereist. De vermindering in de CO2-uitstoot van de grondstoffen van 10.000 cassettetapes wordt geschat op 1,52 ton. Daarnaast is het verschil in energieverbruik per eenheid tussen de AJ-LT95 laptopeditor en de AJ-HPM200 P2 mobiele recorder 84 watt, of ongeveer 245 kWh per jaar (84 W x 8 uur x 365 dagen). Als we veronderstellen dat een tv-zender vijf AJ-LT95-eenheden vervangt door vijf AJ-HPM200-eenheden, bedraagt de vermindering van de CO2-uitstoot ongeveer 475 kg. Dit, gecombineerd met de eerder berekende 1,52 ton, zorgt voor een totale vermindering van de CO2-uitstoot van ongeveer 2 ton per jaar.