DIGITALISERING HELPT SAN BENEDETTO OM MILIEUVRIENDELIJKER TE PRODUCEREN

Consumenten verwachten van producenten dat ze verantwoordelijk omgaan met het milieu. En dat niet enkel met betrekking tot de gebruikte grondstoffen. Ook het productieproces dient zo optimaal mogelijk te worden uitgevoerd. Zo ook voor San Benedetto. Het bedrijf was in 1980 de eerste in Italië die PET-verpakkingen in verschillende formaten op de markt bracht. Sindsdien wordt zijn geschiedenis gekenmerkt door innovatie, die hand in hand gaat met milieubescherming. Het is deze ecologische verantwoordelijkheid die San Benedetto ertoe bracht om in 2009 de eerste overeenkomst met het Italiaanse Ministerie van Milieu te ondertekenen. In 2013 zag het Ecogreen-project het licht, met een reeks innovatieve flessen voor liefhebbers van de natuur en het milieu, gemaakt van gerecycled plastic en 100% CO2-compensatie.

San Benedetto is opgericht in 1956 en is nu actief in meer dan 100 landen, heeft 2000 medewerkers, bezit 44 bottellijnen en heeft een productiecapaciteit van 4,6 miljard flessen per jaar en is daarmee het grootste Italiaanse bedrijf in de drankensector. Om een verdere digitalisering van het productieproces en daarmee haar inspanningen voor het milieu te vergroten heeft de groep onlangs zijn productiemedewerkers uitgerust met vijfenzestig Panasonic Toughbook FZ-A2-tablets. Deze digitalisering resulteerde direct in een verminderd papiergebruik. De Toughbook FZ-A2 is een lichte en dunne, fully-rugged 10,1-inch tablet met het Android-besturingssysteem.

"De San Benedetto-groep heeft niet alleen aandacht voor de gezondheid van zijn klanten, maar ook voor die van de omgeving waarin de groep actief is. In 4 jaar tijd is de uitstoot van broeikasgassen bij de productie van de Ecogreen-lijn met 20,3% verminderd, wat overeenkomt met de CO2 die jaarlijks door 167.400 planten wordt geabsorbeerd. Dat is te danken aan belangrijke keuzes, zoals het gebruik van tot 50% gerecycled plastic voor onze flessen", zegt Matteo Boatto, Senior Buyer van San Benedetto. "Dankzij Panasonic kunnen we niet alleen het milieu beschermen door jaarlijks tonnen papier te besparen, maar kunnen we ook voldoen aan de strenge kwaliteitsnormen die garanderen dat de San Benedetto-groep voorop loopt binnen de drankenmarkt."

"We zijn er echt trots op dat we een bijdrage kunnen leveren aan de inzet van San Benedetto op het gebied van milieubescherming, een verantwoordelijkheid die Panasonic ook zeer na aan het hart ligt", voegt Federico Padovani, Regional Marketing Manager voor Italië van Panasonic Mobile Solutions, daaraan toe. " Voor ons is dit opnieuw het bewijs van de waarde van onze apparaten voor productieomgevingen, waar ze zorgen voor het vereenvoudigen van processen en activiteiten en het verhogen van de productiviteit. Met San Benedetto wilden we echter verder gaan, door een voorbeeld te geven van een waardevolle en positieve samenwerking voor de toekomst, die van ons allemaal is."

Wat medewerkers van San Benedetto vooral waarderen in de Toughbook FZ-A2 is de ergonomie. Dankzij het lage gewicht, de stevige en gemakkelijk verstelbare handriem en de geïntegreerde barcodescanner wordt de tijd besteed aan het controleren en registreren van fouten, aanzienlijk verkort. Medewerkers kunnen ook continu doorwerken met het apparaat, dankzij de bestendigheid tegen stoten, de lange accuduur en de mogelijkheid om te werken in omgevingen met een hoge vochtigheidsgraad. De tablet heeft geen ventilator en is uitgerust met een breed scala aan aanpasbare zakelijke interfaces en aansluitmogelijkheden. De afneembare batterij garandeert gebruik gedurende een hele dienst of zelfs de hele dag (dankzij de optionele hot-swapbatterij). De tablet is bestand tegen vallen van een hoogte tot 1,2 meter, heeft een IP65-graad voor de bescherming tegen binnendringend stof en water en werkt effectief bij temperaturen van -10 tot +50 °C.