Elitfönster maakt digitale sprong in al haar magazijnen

Grote magazijnen zijn gebaat bij snelle processen en up-to-date informatie in de handen van medewerkers. Elitfönster heeft in al haar magazijnen de veiligheid en efficiëntie verhoogd. Alle informatie, die voorheen bestond uit stapels papieren en bestanden, zijn dankzij de Toughbook apparaten van Panasonic nu overal digitaal beschikbaar.

Sinds enige tijd zijn alle heftrucks van raamfabrikant Elitfönster uitgerust met draagbare Toughbook tablets. De afneembare, robuuste apparaten bevinden zich in een docking station in het zicht van de bestuurder. De Toughbook laat de chauffeurs alle informatie zien die ze nodig hebben bij het werk in het magazijn, waardoor werken in het magazijn effectiever en veiliger wordt.

Elitfönster is met haar hoofdkantoor gevestigd in Vetlanda, Zweden en bestaat al sinds 1924. Het toonaangevende bedrijf heeft meer dan duizend werknemers en produceert ongeveer 550.000 vensters per jaar.

Na altijd te hebben gewerkt met papier, wat resulteerde in stapels documenten en een intensieve administratie, besloot het bedrijf om alle warehousing informatie te digitaliseren. Vooral omdat heftruckchauffeurs altijd alle magazijninformatie bij de hand moesten hebben in hun heftrucks. Door de digitalisering van deze documenten hoeven de medewerkers hun voertuig niet meer te verlaten voor het ophalen, updaten en registreren van documenten. Dit maakt het werk van de chauffeurs niet alleen efficiënter en flexibel, het maakt het magazijn ook een veiligere werkplek.

Na verschillende oplossingen te hebben geprobeerd, koos Elitfönster voor de robuuste Panasonic Toughbook G1. Zowel het management als de werknemers vonden dat de Toughbook computers het best beantwoordden aan de eisen voor het werk in een warehouse omgeving. De gebruiksvriendelijkheid en de duurzaamheid van de apparaten gaven de doorslag aan de werknemers van Elitfönster. Daarnaast waren de weerbaarheid tegen alle weersomstandigheden, de lange batterijduur en de mogelijkheid om het touchscreen met handschoenen te gebruiken belangrijke redenen om de Panasonic Toughbook in de heftrucks te installeren.

“We voelden een grote behoefte om de enorme hoeveelheid papier in onze bedrijf te digitaliseren”, legt Jens Sandvej-Grandin, productiemanager bij Elitfönster, uit. “We hadden een oplossing nodig die zowel duurzaam als draagbaar was. Tegelijkertijd moesten onze werknemers de apparaten kunnen gebruiken met handschoenen. Met de Toughbook apparaten kunnen we alle informatie digitaal ontvangen en beheren. Bovendien kunnen onze medewerkers het apparaat loskoppelen van de heftruck en bij zich dragen wanneer ze goederen in het magazijn ophalen. Zo hebben onze medewerkers zelfs in de meest krappe ruimtes in het magazijn steeds alle informatie bij zich.”

“Dankzij onze nieuwe digitale oplossing hebben we de tijd die nodig is om goederen van ontvangst naar productie te brengen, gehalveerd”, zegt Rasmus Kihlblad, teamlead bij Elitfönster. “Ook is de beveiliging van onze informatie verbeterd en kunnen we beter bijhouden waar precies de goederen zich in onze magazijnen bevinden. De drie belangrijkste troeven van de Toughbook tablets zijn de gebruiksvriendelijkheid, veelzijdigheid en de beveiliging.”

TOUGHBOOK G1 – Ontwikkeld voor extreme omstandigheden
De robuuste 10.1" Windows Toughbook G1 tablet is uitgerust met een high-performance Intel Core vPro i5-6300u processor en een batterijduur van 14 uur met een optionele hot-swap functie om de batterij tijdens gebruik te vervangen zonder dat de Toughbook uitgeschakeld moet worden. Het apparaat heeft verschillende flexibele configuratie opties die het mogelijk maken om bijvoorbeeld een 2D barcode lezer, GPS, MicroSD, USB 2.0, ethernetkabel of smartcard lezer te integreren.

Elitfönster gebruikt ook een aantal robuuste Android Toughbook N1 handhelds van Panasonic voor magazijnbeheer. Ze zijn uitgerust met een geïntegreerde, gekantelde barcodelezer voor een natuurlijke houding van de hand van de gebruiker bij het scannen. Dankzij het handige formaat kan het apparaat met slechts één hand worden bediend.

Klik hier voor een korte video over hoe Elitfönster hun Toughbook-apparaten in de praktijk gebruikt.
 
Voor meer informatie over Toughbook, bezoek onze website of neem contact op.