• News and events

    News and events

Panasonic verstevigt marktaandeel als grootste fabrikant van robuuste mobiele computers in Europa

 

Panasonic realiseert een groei van 176% op de markt voor robuuste handhelds​

 

Panasonic verstevigt zijn positie als grootste fabrikant van robuuste mobiele computers in Europa. Dit blijkt uit de laatste marktanalyse van VDC Research. Met het Toughbook-assortiment heeft Panasonic het marktaandeel op de Europese markt voor robuuste notebooks in 2016 uitgebreid met een aandeel van 67%. Met een aandeel van 56% blijft Panasonic ook marktleider op de vlak van robuuste tablets. Het merk kende de sterkste groei op de markt van robuuste handhelds, waar het in een jaar tijd een groei realiseerde van 176%. 

“Ondanks de krimpende markt voor zakelijke notebooks, is de markt voor robuuste notebooks standvastig gebleken. Dit vooral aangezien deze toestellen een belangrijk hulpmiddel blijven voor veel mobiele medewerkers in sectoren die nog steeds een toetsenbord hebben”, aldus Kevin Jones, Managing Director Panasonic Computer Products Solutions Europe. “Dankzij onze focus op het updaten en vernieuwen van onze meest succesvolle robuuste notebookmodellen, gecombineerd met de introductie van nieuwe robuuste 2-in-1 notebooks met afneembare tablet, hebben we hierdoor ons marktaandeel nog verder weten uit te breiden.”

De uitbreiding van het marktaandeel van Panasonic op de notebookmarkt van afgelopen 12 maanden is vooral te danken aan enkele nieuwe ontwikkelingen in het assortiment van Panasonic. Zo heeft Panasonic recentelijk nog zijn toonaangevende Toughbook CF-54 semi-rugged notebook vernieuwd. Daarnaast lanceerde Panasonic met de CF-33 fully-rugged notebook en de FZ-Q2 semi-rugged notebook twee nieuwe 2-in-1 apparaten met afneembare tablet. Met deze twee devices speelt Panasonic in op de vraag van Europese bedrijven. Volgens een recent onderzoek van de analisten van IDC Europe groeit hier de vraag naar hybride mobiele apparaten met een schermgrootte van 12 tot 13,3 inch sterk.

Ook op de markt voor robuuste tablets heeft Panasonic met een aandeel van 56%. Naast het vernieuwen van het assortiment robuuste Windows- en Android-tablets met 7- of 10-inch display, heeft Panasonic ook de Automotive Mobile Test Solution (AMTS) geïntroduceerd dat ontworpen is in samenwerking met een van 's werelds grootste automobielfabrikanten voor inline testing.

De focus van Panasonic op de Europese markt voor robuuste handhelds leidt tot zeer duidelijke resultaten. Panasonic groeit in deze sector met 176% ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze groei is mede te danken aan de nieuwe Panasonic Toughpad handheld tablets FZ-F1 en FZ-N1, die geleidelijk sectoren zoals transport en logistiek, retail en industrie veroveren. Deze handhelds met hun unieke gekantelde barcodelezer helpen bij het voorkomen van RSI en verhogen de scansnelheid en de productiviteit van de gebruiker.

“Met een marktaandeel van meer dan 67% voor robuuste notebooks en meer dan 56% voor robuuste tablets in EMEA in 2016, blijft Panasonic een standaard op de markt”, aldus David Krebs, EVP Enterprise Mobility en AIDC van VDC Research. “Bovendien blijft Panasonic innoveren met de introductie van 's werelds eerste fully-rugged 2-in-1 notebook met afneembare tablet en een uitgebreid assortiment robuuste handhelds om zo voor alle sectoren en situaties het juiste apparaat te kunnen bieden.”

Ga voor meer informatie naar: https://nl.business.panasonic.be/computeroplossingen/contacteer-ons