Panasonic hernieuwt het contract voor de levering van robuuste notebooks voor de technici van Proximus

Panasonic Computer Product Solutions heeft opnieuw het contract met Proximus gewonnen voor de gefaseerde vernieuwing van ongeveer 3.500 laptops voor hun servicetechnici. Panasonic levert reeds 18 jaar de notebooks waarmee de technici van Proximus elke dag de baan op gaan om het netwerk te installeren, te onderhouden en te upgraden zowel bij eindgebruikers als bij bedrijven.

Het hernieuwde contract maakt deel uit van een continu vernieuwingstraject bij Proximus waarbij de technici en onderhoudsmedewerkers van Proximus voorzien worden van verbeterde tools om sneller en efficiënter te werken op locatie. Dit gaat zowel over de 2900 Proximus technici van de afdeling Customer Operations die bij de klanten thuis herstellingen uitvoeren alsook de 400 technici van de afdeling Network Operations die netwerkonderhoud uitvoeren aan zendmasten en datacenters.

Na verschillende tests door zowel de technici op het terrein als de IT-afdeling koos Proximus uiteindelijk voor de Panasonic CF-54mk3 semi-rugged notebooks. Deze worden nu gefaseerd uitgerold naar alle technici van Proximus. Eind 2017 zouden reeds 1.450 van hen aan het werk moeten zijn met de nieuwe notebooks.

Gaëtan Desneux Domain Manager bij Proximus: “Een van de belangrijkste eisen voor ons was de ergonomie en gebruiksvriendelijkheid van de notebooks. Hierbij speelde het gewicht van de toestellen een belangrijke rol. Daarnaast moesten ze beschikken over een lange batterijduur zodat onze technici gemakkelijk een volledige dag kunnen werken. Tenslotte moesten de notebooks ook verschillende types zakelijke poorten ter beschikking hebben zodat onze technici overal gemakkelijk verbinding kunnen maken, welk type poort ze ook tegenkomen op locatie. De CF-54 voldeed het best aan deze eisen.”

Margot Lannoy, Country Manager Benelux bij Panasonic Computer Product Solutions: “We zijn verheugd met het vertrouwen van Proximus in Panasonic voor het leveren van de notebooks voor haar technici. De telecomsector is een sector waarin wij reeds van in het prille begin actief zijn en een solide klantenbasis hebben uitgebouwd in de Benelux. Dit hernieuwde contract is het bewijs dat we met onze innovaties blijven inspelen op de behoeftes van de sector.”