Panasonic lanceert unieke Smart Accu-garantie voor robuuste mobiele apparaten

Panasonic biedt vanaf nu een Smart Accugarantie voor zijn Toughbook-assortiment van notebooks, tablets en handheld-apparaten. Hiermee helpen zij bedrijven de productiviteit van hun mobiele werknemers op peil te houden.

De Toughbook Smart Accugarantie van drie jaar is voorzien van analysemogelijkheden, die voortdurend de status van de accu bewaken en de beheerder per e-mail bericht als de accu aan vervanging toe is. De beheerder ontvangt een “oranje” waarschuwingsbericht per e-mail wanneer de accu een bepaald percentage van de oorspronkelijke laadcapaciteit bereikt. Hierdoor kan er tijd worden vrijgemaakt om de accu te vervangen. Vervolgens wordt er een “rood” e-mailbericht gestuurd als de accu daadwerkelijk vervangen moet worden en contacteert Panasonic de klant telefonisch om een nieuwe accu te regelen.

Dankzij de garantie zullen organisaties met veel mobiele apparaten van Panasonic kosten besparen bij het vervangen van de accu en bovendien de uitvaltijd beperken doordat er altijd nieuwe accu's beschikbaar zijn.

Jon Tucker, General Manager bij Panasonic Computer Product Solutions: “Deze baanbrekende slimme garantie is gebaseerd op de innovaties van Panasonic in de smartaccu-industrie. Het zorgt voor gemoedsrust en voor zakelijk voordeel. Voor ongeveer de helft van de prijs van een typisch robuuste accu, krijgen garantiehouders drie jaar lang gespecialiseerde software die automatisch de accu monitort en wanneer nodig, wordt de accu vervangen.”

Klanten die de Smart Accugarantie nemen, installeren op ieder apparaat Panasonic Smart Service Lite analysesoftware, ondersteunt door het B2M Solutions’ Elemez realtime analyseplatform. De software bewaakt de status van de accu en maakt er melding van wanneer de prestatie onder het optimum komt. Klanten ontvangen bovendien een 60 dagen durende gratis proefversie van het volledige Toughbook Smart Service-analysepakket. Dit pakket is ontworpen om de status en het gebruik van alle mobiele apparaten te verzamelen, analyseren, op te slaan en te rapporteren. Beheerders hebben met deze cloud-based SaaS-oplossing toegang tot nog meer realtime inzichten, zoals informatie over storingen, gebruik van applicaties, netwerkprestaties en ontvangst. Hierdoor blijven mobiele apparaten beter en langer functioneren.

Gary Lee, Chief Revenue Officer bij B2M Solutions: “Door ons werk voor bedrijven over de hele wereld weten we dat mobiele werknemers veel waarde hechten aan een goed werkende accu. We zijn blij dat Panasonic B2M heeft gekozen voor deze essentiële oplossing voor ondernemingen. Met onze realtime analysefuncties als onderdeel van het aanbod, krijgen klanten inzicht en beheer over de accustatus van hun Panasonic-apparaten.”

De Panasonic Toughbook Smart Accugarantie voor drie jaar is te verkrijgen voor €58,- excl. btw per apparaat en breidt de standaard accuverzekering van 6 maanden uit naar 3 jaar, wat overeenkomt met de Panasonic Toughbook-standaardgarantie op alle apparaten.