PANASONIC TOUGHBOOK 55: EERSTE SEMI-ROBUUSTE COMPUTER DIE GEBRUIKERS KUNNEN AANPASSEN ALS HUN WERKZAAMHEDEN VERANDEREN

Brengt semi-robuust mobiel computergebruik naar een nieuw niveau als het gaat om flexibiliteit, productiviteit en duurzaamheid.

Panasonic zet een nieuwe standaard voor semi-robuust mobiel computergebruik met de lancering van zijn TOUGHBOOK 55-notebook. Voor het eerst kunnen gebruikers op locatie hun notebook aanpassen aan veranderende werkzaamheden. De TOUGHBOOK 55-heeft een slank en lichtgewicht ontwerp en verbetert de flexibiliteit en productiviteit van de gebruikers drastisch. Hierdoor kunnen bedrijven het maximale rendement uit hun investering halen.

Met de TOUGHBOOK 55 notebook kunnen gebruikers met een simpele klik de grafische mogelijkheden verhogen of een smartcardlezer, extra opslag of een dvd- of Blu-Ray-drive in de TOUGHBOOK Universal Bay toevoegen. Bovendien kan de uitbreidingspoort aan de voorzijde worden gebruikt om snel een vingerafdruklezer, RFID of een standaard smartcardlezer of een tweede batterij te integreren.

Bij aankoop kunnen gebruikers dankzij het uitbreidingsslot ook kiezen voor 3 extra poorten met VGA, True Serial en een vierde USB-, 2e GLAN- of Rugged USB 2.0-slot.

“Dit apparaat is een absolute game-changer. Het brengt semi-robuust mobiel computergebruik naar een nieuw niveau van flexibiliteit, productiviteit en duurzaamheid", stelt Jan Kaempfer, General Manager of Marketing bij Panasonic Computer Product Solutions. “Gebruikers kunnen hun notebook onderweg aanpassen al naargelang de behoefte op dat moment. Hierdoor kunnen bedrijven in een professionele notebook investeren, wetende dat het de flexibiliteit heeft om zich -ook op de lange termijn- aan te passen aan de veranderende bedrijfs- en gebruikersbehoeften.Ten slotte verlaagt het de CO2-voetafdruk van het apparaat omdat de afzonderlijke onderdelen makkelijk kunnen worden gerepareerd of vervangen. Men hoeft de notebook dus niet weg te gooien als er één onderdeel kapot is of het hele apparaat naar reparatie sturen, zoals nu vaak gebruikelijk is.”

De TOUGHBOOK 55 is flexibeler, sneller, steviger, veiliger en gaat langer mee dan zijn voorganger, maar kan nog steeds worden gebruikt met accessoires van de TOUGHBOOK 54, inclusief voertuig-en desktopdockings.

Ideaal voor mobiel werken
De TOUGHBOOK 55 is een semi-robuust apparaat met het uiterlijk van een zakelijk notebook. Het is licht van gewicht (2,08 kg), slank (32,8 mm) en gemakkelijk te dragen met het ingebouwde handvat. Maar het nieuwe apparaat is ook steviger met een verbeterde Ingress Protection Rating (IP53) tegen stof en spatwater en is beschermd tegen valpartijen tot 91cm (MIL-STD810H *). De werking bij extreme temperaturen tussen -20 ° C tot + 60 ° C is ook verbeterd*. De batterij heeft een gebruiksduur van maximaal 20 uur die met de hot-swap tweede batterij kan worden uitgebreid met 20 uur.

Gebruiksgemak
De TOUGHBOOK 55 is zo ontworpen zodat hij makkelijk in een voertuig kan worden gebruikt en heeft verbeterde spraakherkenning en luidsprekervolumemogelijkheden. Met 4 optionele microfoons heeft de notebook een ongelooflijke spraakherkenningsgraad van 98%** Met de eveneens verbeterde stereoluidsprekermogelijkheden (92 dBA) kan de TOUGHBOOK ook worden gebruikt bij gesprekken in voertuigen of in lawaaierige werkomgevingen.

Het TOUGHBOOK 55-toetsenbord is gemakkelijker in het gebruik en kan worden aangepast aan de werkzaamheden voor een hogere efficiëntie. Het apparaat heeft een optionele toetsenbordverlichting die in een kleur naar keuze kan worden ingesteld. De geïsoleerde toetsen zorgen voor een comfortabele aanslag en zijn voorzien van met hars geverfde letters voor een goede leesbaarheid in het licht en het donker. Gebruikers kunnen kiezen hoe ze werken met het capacitieve touchscreen met 10 vinger-touchmodus; met of zonder handschoenen of met behulp van een pen met een fijne punt van 2 mm om nauwkeurig te kunnen schrijven. Het apparaat kan ook worden gebruikt in een breed scala van omgevingen, van fel zonlicht tot gebieden waar licht tot een minimum moet worden beperkt (max helderheid 1000 cd / m2., min. helderheid 2 cd / m2). De notebook kan worden uitgerust met een optionele 2MP camera aan de voorzijde met IR en een privacy shutter voor videoconferenties.

Beschermd tegen zowel fysieke als digitale aanvallen
Terwijl zijn robuustheid de TOUGHBOOK 55 beschermt tegen fysieke schade en de harde schijf simpel kan verwijderd worden voor een optimale gegevensbescherming, is een nieuw niveau van beveiliging geïmplementeerd om vijandige aanvallen op het systeem te voorkomen. TOUGHBOOK 55 is een van de eerste notebooks op de markt met een nieuw geavanceerd beveiligingsplatform, waardoor het een modern Windows 10 Pro-apparaat is dat standaard wordt geleverd met hardware-, software- en identiteitsbescherming.
 
De 8e generatie Intel Core i5 vPro-processor, geavanceerde Panasonic-componenten en Windows 10 Pro-functies zorgen voor de hoogste bescherming tegen firmware-aanvallen en beveiligen de gegevenstoegang tegen de BIOS- en computeraanvallen, zelfs wanneer het besturingssysteem in de stand-bymodus staat. Bovendien biedt de TOUGHBOOK 55 identiteitsbescherming met optionele vingerafdruklezer, smartcardlezer, contactloze smartcardlezer en Windows Hello gezichtsherkenning via een optionele camera aan de voorzijde.

De TOUGHBOOK 55 is volledig beschermd; van bij het opstarten tot het afsluiten.

Verbeterde prestaties en communicatie
De TOUGHBOOK 55 presteert nog krachtiger dankzij de 8e generatie Intel Core i5 vPro Quad Core CPU en is uitgerust met 8 GB RAM (tot 64 GB) en 256 GB SSD (512 GB, 1 TB, OPAL256, OPAL 512, OPAL1 TB). De Interfaces zijn USB3.1 x2, USB 3.1 type C PD, HDMI, LAN, micro SDXC-slot en optionele Dual Path Through.

De communicatiemogelijkheden zijn ongeëvenaard met Bluetooth 5.0 voor snellere gegevensuitwisseling of communicatie over langere afstanden. Het ondersteunt ook WLAN met Intel Dual Band Wireless AC-9560. De TOUGHBOOK 55 is geoptimaliseerd voor gebruik bij Global Positioning met Galileo en GPS in Europa, GLONASS in Rusland en Beidou-ondersteuning in China met behulp van de optionele ublox-NEO-M8N.

Beschikbaarheid en prijzen
De TOUGHBOOK 55 is verkrijgbaar vanaf september 2019 in 3 versies: HD, Full-HD en Full-HD Touchscreen voor een adviesprijs vanaf €.1.988,00

Voor de technische specificaties, kunt u de productpagina's van de TOUGHBOOK 55 raadplegen:

TOUGHBOOK 55 Full HD Touch

TOUGHBOOK 55 Full HD

TOUGHBOOK 55 HD