• Toughbook. De laagste TCO in mobiele apparaten

  Laat uw investering al in het eerste
  jaar renderen

 • The lowest industry
  failure rates in
  mobile computing*

  Achieve a return on investment in the first
  year alone

Robuuste apparatuur levert bedrijven besparing op van 15%

Door mobiele medewerkers uit te rusten met robuuste notebooks, tablets en handhelds kunnen bedrijven in vijf jaar tijd 15% op hun TCO besparen. Dit blijkt uit een onderzoek door IDC in opdracht van Panasonic Business. Voor dit onderzoek werden meer dan 800 IT decision makers geïnterviewd om een volledig inzicht te krijgen in de totale kosten voor bedrijven van de schade van notebooks, tablets en handhelds.

Naar aanleiding van dit onderzoek introduceert Panasonic een TCO Calculator op haar website. Deze laat zien dat de lagere uitvalspercentages en de toegenomen gebruiksduur die volgen uit de implementatie van Panasonic Toughbook- en Toughpad-apparaten tot dergelijke besparingen kunnen leiden.

“Het is belangrijk om IT decision makers te overtuigen dat investeringen gedaan moeten worden op lange termijn en de TCO van hun toestellen over de volledige levenscyclus me te nemen in het beslissingsproces”, aldus Jan Kaempfer, General Manager Marketing bij Panasonic Computer Product Solutions. “Het superieure design en de beschermingsmaatregelen maken robuuste apparatuur vaak duurder dan traditionele consumentennotebooks of -laptops. Deze initiële extra kosten kunnen echter aantoonbaar snel worden terugverdiend. Voor tablets en handhelds is deze reeds in het eerste jaar terugverdiend en voor notebooks in het tweede. Als je dan weet dat robuuste devices gemakkelijk tien jaar meegaan, kan dit leiden tot een fikse kostenbesparing.”

Uitvalpercentages
Een van de conclusies van het rapport toont aan dat gemiddeld 18% van alle notebooks van een bedrijf binnen het jaar een of andere reparatie moet ondergaan. De reparatiepercentages voor tablets en handheld-apparaten liggen met respectievelijk 16% en 14% iets lager, maar zijn nog altijd aanzienlijk.

Waar in het eerste jaar 11% van de notebooks uitval kent, verdubbelt dat percentage tegen het vijfde jaar tot 21%. Uitvalpercentages van tablets lopen op van 13% in jaar één tot 19% in jaar vijf. Uitvalpercentages van handheld-apparaten lopen op van 14% in jaar één tot 17% in jaar vijf.

De componenten die bij notebooks het vaakst beschadigd raken, zijn het scherm, het toetsenbord en de HDD of SSD. Voor tablets zijn dat het scherm, gevolgd door poorten of connectoren en daarna de casing. Bij handheld-apparaten lopen het scherm, de accu en de casing het meeste risico op beschadigingen.

ROI-berekeningen
Respondenten verklaren gemiddeld 1.220 euro te besteden aan een niet-robuuste notebook en 1.835 euro aan een robuuste notebook. Een blik op de jaarlijkse uitvalpercentages voor apparatuur en de gemiddelde reparatiekosten van 3.151 euro per incident leert dat het rendement op investeringen (ROI) voor robuuste apparatuur in het tweede jaar van een niet-robuust apparaat wordt behaald. Deze termijn valt ruim binnen de gemiddelde vernieuwingscyclus voor pc's van twee jaar en acht maanden die respondenten in het onderzoek melden.

Bij tablets zijn de meerkosten voor robuuste apparatuur lager dan bij notebooks en worden sneller financiële voordelen behaald. Respondenten betalen 1.154 euro voor niet-robuuste tablets versus 1.294 euro voor robuuste apparatuur. Bij een gemiddeld reparatietarief van 2.275 euro wordt binnen het eerste jaar reeds de ROI behaald.

Voor handhelds bedraagt de gemiddelde prijs voor niet-robuuste apparatuur 748 euro en voor robuuste apparatuur 865 euro. Bij een gemiddeld reparatietarief voor deze apparaten van 2.852 euro, kan de ROI naar verwachting na het eerste jaar worden behaald.

“Robuuste devices zijn duurder in aanschaf, maar gezien de besparingen die haalbaar zijn in termen van inactiviteit van medewerkers, IT-servicetijd en andere gerelateerde kosten, zorgt ervoor dat de investering in hoogwaardige robuuste apparatuur jarenlang voordeel opleveren”, concludeert Jan Kaempfer.

Download hier een samenvatting van het rapport “Pay Now, Save Later”.

Wilt u zelf berekenen hoeveel uw organisatie kan besparen, ga naar de TCO Calculator.