Specialistische hardware verhoogt rendement digitalisering

Digitaliseren loont. Agoria berekende dat als een bedrijf 1 euro in IT investeert, de toegevoegde waarde met 1,38 euro stijgt. Dit rendement kan nog verder omhoog als in het digitaliseringstraject ook rekening wordt gehouden met de hardware. Nog te vaak worden buitendienstmedewerkers op pad gestuurd met een laptop, tablet of handheld die niet bestand is tegen die werkomstandigheden. Als die medewerker dan geconfronteerd wordt met een apparaat dat niet meer werkt of een batterij die alweer plat is, wordt de productiviteitswinst van de digitalisering snel tenietgedaan. De keuze van hardware heeft dus een grote invloed op het succes van de digitalisering.

Innserve, gespecialiseerd in de levering, installatie en onderhoud van bier- en frisdrankdispensersystemen, heeft Panasonic Toughbook L1 Android tabletten geïntroduceerd bij haar 400 technici in het Verenigd Koninkrijk. De onderhouds- en installatietechnici van Innserve bedienen meer dan 80.000 gelicentieerde en niet gelicentieerde locaties in Engeland, Schotland en Wales.

Continuiteit
De keuze voor de Toughbook L1 Android-tablet bleek een zeer goeie keuze te zijn en legt het bedrijf geen windeieren, en dient als succesverhaal voor bedrijven in de Benelux. “We hebben robuuste Android-apparaten nodig die functioneel, betrouwbaar en goed geprijsd zijn”, zegt Kieran Delaney, Innserve’s IT-directeur. “Maar het is niet enkel het apparaat, het is ook de service en de onderhoud dat bij het apparaat wordt geleverd die essentieel zijn voor het uitvoeren van onze activiteiten. Bovendien, omdat we al onze eigen desktop- en mobiele applicaties ontwikkelen, is voortdurende ondersteuning voor toekomstige versies van Android ongelooflijk belangrijk voor ons zodat we steeds kunnen blijven genieten van toekomstige innovaties.”

“De Toughbook L1 tablet is voor onze technici een zeer praktisch apparaat”, legt Drew Wilcox, Systems Support Manager bij Innserve uit. “Technici moeten veel gegevens invoeren, vaak in moeilijke omgevingen. De Toughbook L1-tablet is eenvoudig te gebruiken en te lezen. Technici waarderen de fijnere ontwerpdetails zoals de draagriem en de stylus, en het lichte gewicht van het apparaat waardoor het kan worden meegenomen in hun gereedschapstassen. De nieuwe micro USB lader is ook een goede ontwerpkeuze omdat het betekent dat de technici het apparaat kunnen opladen met dezelfde apparatuur als hun Android mobiele telefoons.” Door de steeds verdergaande digitalisering is er een grotere nood aan geschikte hardware, waarbij Toughbooks dus de ideale keuze blijken. Het apparaat helpt nu al veel mobiele werknemers in de Benelux die vaak in moeizame omstandigheden werken en maakt hun job veel makkelijker.  

Darren Munday, Corporate Account Manager voor Panasonic Toughbook verklaarde: “de technici van Innserve vertrouwen op hun mobiele computerapparatuur om hun klanten te helpen hun bedrijf draaiende te houden. Dit betekent dat de Android-apparaten die ze gebruiken robuust, functioneel, betrouwbaar en future-proof moeten zijn. Als Europa’s toonaangevende leverancier van robuuste tablets en notebooks hebben wij jarenlange ervaring in het leveren van mobiele computerapparatuur waarop bedrijven kunnen vertrouwen.”

Ga voor meer informatie over Panasonic Toughbook naar www.toughbook.eu.