Phone number: +32 2 481 03 73
  • Specialist engineering

Ontworpen door Panasonic-specialisten voor specialisten in de sector

Toughbook en Toughpad notebook-pc's en tablets zijn geen gewone apparaten. Ieder onderdeel is ontworpen en gebouwd door onze technische specialisten en productie-experts. Elk apparaat, functie en eigenschap is dus met een specifiek doel gemaakt.

Maar hoe weten we wat u nodig heeft? Al bij het eerste ontwerp starten wij vanuit de ‘stem van de klant’: we luisteren naar wat u wilt voor we gloednieuwe technologieën ontwikkelen voor een van onze vele werkgebieden. Op die manier vinden we altijd de perfecte balans tussen optimale prestaties op alle gebieden en de ultieme klantervaring.

Robuuste technologie

De naam zegt het al: Toughbook is robuust. En daarin zijn we nog steeds de marktleider. Ieder aspect van een Toughbook of Toughpad is dan ook robuust van binnenuit ontworpen– we passen niet zomaar een standaardproduct aan om het robuust te doen lijken.

Alle onderdelen van onze apparaten zijn bijvoorbeeld flexibel gemonteerd voor een betere duurzaamheid. De kasten en behuizing hebben een grote torsiekracht en we gebruiken vergulde connectoren in onze producten om roestvorming te voorkomen. Zelfs onze adapters en USB-aansluitingen zijn getest en speciaal gemaakt om de ultieme robuustheid te bieden: ze kunnen 30.000 keer gebruik aan.

Onze producten hebben uiteraard ook de nodige certificeringen. Onze apparaten zijn tot  IP68 geclassificeerd voor water- en stofbestendigheid en hebben MIL-STD 810G-certificeringen voor valbestendigheid.

   

Schermtechnologie

De schermtechnologie die wordt gebruikt voor Toughbook- en Toughpad-apparaten is een uitgekiende combinatie van robuuste mogelijkheden en maximaal gebruiksgemak. Voor bescherming tegen het ruwe werk zijn onze schermen flexibel gemonteerd in een magnesiumlegering in plaats van dat ze in de behuizing zijn vastgeschroefd. Ze kunnen zo veel beter schokken absorberen dan andere notebooks en tablets.

De touchscreentechnologie in onze producten is ook zowel uiterst bruikbaar als robuust en duurzaam. De capacitieve schermen van Panasonic zijn ideaal om nauwkeurig en responsief te kunnen werken onder alle omstandigheden en zijn voorzien van onze eigen technologie waarmee gebruikers ze zelfs met zware werkhandschoenen nog kunnen bedienen. Erg nuttig is de technologie voor het herkennen van handtekeningen. Bovendien zijn Toughbook en Toughpad dankzij de matte, buiten leesbare displays ook buiten en onderweg makkelijk te gebruiken.

Tenslotte als er specifieke eisen zijn, gaan de wensen van de klant altijd voor. In sommige gevallen is een ultrahelder scherm bijvoorbeeld minder  belangrijk dan efficiënt stroomverbruik. In zo'n geval maken we het scherm minder helder zodat het apparaat minder stroom verbruikt.

   

Batterijtechnologie

Het ligt voor de hand dat onze batterijtechnologie een belangrijk onderdeel is in onze ontwerpen en technologieën. Panasonic is tenslotte de grootste batterijproducent ter wereld. We zijn dus als geen ander in staat om de mobiele batterijtechnologie te leveren die zo kritiek is voor werken op locatie.

Onze apparaten zijn voorzien van batterijen met een lange levensduur, vaak met hotswap- en vervangmogelijkheden. Sommige modellen hebben ook een optionele tweede batterij. En anders dan veel van onze concurrenten optimaliseren wij ons productontwerp aan de hand van het systeemontwerp dat we krijgen van onze partners op het gebied van chip-/weerstandproductie. Zo verlengen we de batterijduur nog verder.

   

Zakelijke interfacetechnologie

Bij het samenstellen van onze Toughbook- en Toughpad-producten kunnen we vrijwel alles integreren wat klanten kunnen bedenken. Alle standaardpoorten, alle legacypoorten (True Serial e.d.) en ondersteuning voor HDMI, VGA en full-size USB (type C).

Omdat we onze apparaten baseren op een 'modulair’ concept, kunnen we onze producten verder configureren en oplossingen voor bepaalde sectoren bieden, die geschikt zijn voor zeer specifieke doeleinden. En dat is heel wat anders dan inefficiënte, standaard notebooks en tablets met onstabiele en onhandigeadd-ons.

   

Draadloze technologie

Toonaangevend robuust design stelt niets voor zonder continue verbinding met gegevens, toepassingen en essentiële bedrijfssystemen. Wij zijn de enige fabrikant van mobiele computers die zelf antennes ontwerpt en produceert.

De geïntegreerde draadloze functionaliteit van elke Toughbook en Toughpad wordt tot het uiterste getest in de eigen echovrije kamer van Panasonic – de grootste ter wereld, en absoluut uniek op het gebied van notebook- en tabletproductie.

Doordat wij ingebouwde, geïntegreerde draadloze technologie gebruiken, kunnen we externe interferentie elimineren uit communicatie, zodat we bij extreme omstandigheden stabielere en snellere verbindingen op locatie kunnen garanderen.

   

Dynamische prestatietechnologie

Als u op zoek bent naar hoge prestaties in een handige formfactor, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze specialiteit is het vinden van die balans. Onze apparaten hebben bijvoorbeeld een nauwkeurig afgestemde warmteverdeling. Zo zorgt een ontwerp zonder ventilator bijvoorbeeld ervoor dat het gewicht en het stroomverbruik worden ingeperkt bij een maximale robuuste bescherming. In andere gevallen is een ventilator nodig voor optimale prestaties en wordt die beheerd (dus niet gewoon aan- en uitgezet) zodat de robuustheid niet in het geding komt.

Het warmtebeheer van onze apparaten garandeert ook een optimale gebruikservaring. Via een ‘thermische dampkamer’ wordt warmte van modules met een hoge temperatuur weggeleid naar minder intensief gebruikte gedeeltes, zodat de gebruiker tijdens het gebruik nooit in aanraking komt met hete plekken.

   

Gewichttechnologie

Werken wordt makkelijker als het gewicht tot een minimum beperkt blijft – vooral als je acht uur of meer per dag op locatie moet werken met een Toughbook of Toughpad.

Elk aspect van onze producten is dan ook zo licht mogelijk ontworpen. Met magnesiumlegeringen kunnen we zeer gedetailleerde, complexe en extreem lichte behuizingen maken, en dankzij zorgvuldige structurele analyses kunnen we gaten in de apparaten boren waarmee we het totale gewicht verlagen zonder dat de robuustheid in het geding komt. Die benadering wordt ook gebruikt in de vliegtuigindustrie. We gaan zelfs zover dat we het glas van onze zakelijke robuuste modellen polijsten zodat het dunner en lichter wordt.