• Diagnoses met Toughbook

Diagnoses met Toughbook

Diagnoses zijn kritisch in het ondersteuningsproces voor veel bedrijven en organisaties in uiteenlopende sectoren. Maar ongeacht de sector is het doel van de technicus die de diagnose uitvoert altijd hetzelfde:

  • Het probleem vinden
  • Het probleem snel oplossen
  • Het probleem in één keer goed oplossen

Vaak worden diagnoses daarom in een werkplaats of speciale onderzoeksafdeling uitgevoerd, waar hitte, stof en vochtigheid altijd een bedreiging vormen.

Diagnoses gebeuren echter ook op het terrein, waar de toegang tot gegevens en applicaties en de weersomstandigheden de grootste uitdagingen vormen.

Wat zijn de grootste obstakels?

Registratie– als we de diagnose van motorvoertuigen als voorbeeld nemen, is de registratie van het voertuig een grote efficiëntiedrempel in het diagnoseproces, vooral tijdens de zeer drukke ochtendperiode.

Werkverdeling – vervolgens vindt de ‘werkverdeling’ plaats: het verdelen van auto's over technici om te worden gerepareerd/gediagnosticeerd. Meestal worden de wagens aan monteurs toegewezen volgens hun vakkennis. Deze toewijzing is niet altijd makkelijk zonder de juiste technische informatie om de initiële diagnose te ondersteunen.

Primaire diagnose – als het werkverdelings-stadium correct is uitgevoerd, kan de diagnose efficiënt worden uitgevoerd. Als dit niet het geval is, wordt de primaire diagnose tijdrovender.

Levering van onderdelen – monteurs hebben de juiste onderdelen nodig om hun werkopdracht goed uit te voeren, ongeacht de sector waarin zij werken. Dus als er een verkeerd onderdeel wordt besteld of geleverd heeft dit grote gevolgen voor tijd, kosten en productiviteit.

Uitgebreide ondersteuning – als een monteur een probleem niet direct kan verhelpen, moet hij extern ondersteuning vragen. Dit kan een probleem zijn als die ondersteuning niet direct beschikbaar is.

Reparatie bevestigen – het testen en bevestigen dat een reparatie goed is uitgevoerd kan veel tijd in beslag nemen. Dit stadium van het proces wordt vaak overgeslagen. Het overslaan van dit stadium heeft echter een grote invloed op de klantentevredenheid.

Hoe verbetert Toughbook het proces?

Toughbooks zijn ontworpen en gebouwd door mensen die begrijpen hoe diagnosebedrijven hun geld verdienen – dankzij terugkerende klanten die tevreden zijn met de service.

Wij begrijpen dus hoe kritiek het is dat uw monteurs zijn uitgerust met de instrumenten waarmee zij de werkopdracht in één keer, en elke keer, correct kunnen uitvoeren.

Essentieel gezien combineren Toughbooks verschillende diagnostische applicaties om monteurs de mogelijkheid te geven drie controles uit te voeren in de tijd die normaal nodig is voor één. Hoe? Door de uitzonderlijke draadloze connectiviteit, de ongeëvenaarde mogelijkheid om te werken in moeilijke omgevingen en de geïntegreerde randapparatuur zoals RFID- en streepjescodescanners.

  • Een initiële diagnose kan tijden de triage worden uitgevoerd – zodat de juiste machine aan de juiste monteur wordt toegewezen.
  • De normale diagnose wordt efficiënter uitgevoerd, omdat deze zich richt op de problemen die tijdens het triage-stadium zijn gevonden.
  • De uiteindelijke, bevestigende diagnose wordt uitgevoerd om te garanderen dat de werkopdracht goed is uitgevoerd, dat er geen bijkomende problemen zijn die moeten worden opgelost, en dat het tevredenheidsniveau van de klant absoluut optimaal zal zijn.

Er is echter nog een fundamenteel voordeel bij het gebruik van Toughbooks tijdens het diagnoseproces. Vaak wordt de diagnose beperkt door de beschikbare ruimte of de locatie. Het is namelijk niet altijd mogelijk om het werk uit te voeren in de hiervoor meest geschikte ruimte – machines bevinden zich op uiteenlopende locaties, die meestal niet geschikt zijn voor het gebruik van een computer. Maar Toughbooks zijn anders. Zij zijn specifiek ontworpen om buiten en in moeilijke omgevingen te werken, met hun lange-afstand draadloze verbindingen, schermen die leesbaar zijn bij direct zonlicht, converteerbare modellen en afmetingen en een ongeëvenaarde duurzaamheid. Dus waar de machines ook zijn, Toughbooks gaan met de monteur mee en leveren elke noodzakelijke functionaliteit.