• Intelligent customer delivery

Slim aan de klant leveren met Toughbook

Wat is een slimme levering (intelligent customer delivery)? Dit is een proces waarbij elke levering veel meer wordt dan gewoon een levering en die de klant een meerwaarde biedt.

Hierbij worden de inkomsten en toegevoegde waarde verhoogd door extra en aanvullende diensten aan te bieden tijdens de levering aan een klant.

Een bestelchauffeur wordt zo eigenlijk een vertegenwoordiger voor het bedrijf, waarbij zij levering, het opnemen van orders, voorraadbeheer, onderhoudsdiensten, promotiewerk en probleemoplossende diensten  kunnen aanbieden.

Wat zijn de grootste obstakels voor dit proces?

Slimme levering is een relatief nieuw concept. En dit concept kent ook enkele hindernissen…

Tijdsgebrek – een professionele leverancier heeft steeds een strak schema. Meer activiteiten toevoegen aan een reeds volle agenda kan ertoe leiden dat leveringen onbetrouwbaar worden en dat de werknemer minder leveringen kan afwerken.

Beschikbaarheidsinformatie – extra services kunnen alleen worden geleverd als de vertegenwoordiger op het terrein toegang heeft tot de juiste gegevens en systemen. Maar tot nu toe was er weinig mogelijkheid tot gegevens en systemen op de klantenlocatie.

Vakkennis – van een vrachtchauffeur verlangen dat hij of zij de taken uitvoert van een all-round buitendienstvertegenwoordiger is veel gevraagd. Hij moet worden uitgerust met de juiste instrumenten en de juiste kennis, op het juiste tijdstip en op de juiste locatie.

Hoe verbetert Toughbook het proces?

Toughbooks zijn veel meer dan standaard laptops. Het zijn mobiele werkinstrumenten voor de 21e eeuw. Zij zijn dus het perfecte antwoord op de uitdagingen van de slimme levering.

Multifunctionaliteit – dankzij de geïntegreerde HSPA, GPS, streepjescodescanners en andere toepassingsspecifieke modules, zorgen Toughbooks ervoor dat vertegenwoordigers niet langer meerdere toestellen mee hoeven te nemen op hun afleverroutes. En omdat alle functies snel en gemakkelijk oproepbaar zijn, ongeacht de omgeving, wordt het slimme leverproces snel uitgevoerd.

Duurzaamheid en lange batterij-autonomie– Toughbooks zijn gebouwd om in moeilijke condities te werken, zoals donkere en stoffige magazijnen of in de cabine van een bestelauto. Dankzij de unieke accu-technologie en de energie-efficiënte onderdelen kan er met een Toughbook een hele dag mobiel gewerkt worden.

Gegevenstoegang – professionele leveranciers hebben permanent toegang tot benodigde informatie en applicaties dankzij de uitzonderlijke connectiviteit en ongeëvenaarde robuustheid. Hierdoor kunnen uw vertegenwoordigers hun productiviteit en efficiëntie verhogen en aanvullende klantendiensten aabieden die extra inkomsten kunnen genereren.