• Toughbook en veldonderzoek/-ontwerp

Toughbook en veldonderzoek/-ontwerp

Als u moet werken met externe professionals in de bouw, werktuigbouw, architectuur, transport of één van de vele andere industrieën, zult u ongetwijfeld erkennen dat de planning en het onderzoek op het terrein cruciaal zijn in het verloop van een project.

En u bent zich ongetwijfeld ervan bewust dat er heel wat bij komt kijken.

Wat zijn de grootste obstakels?

Ten eerste is onderzoek en planning op het terrein iets dat buiten een normale kantooromgeving dient te gebeuren, namelijk in openlucht. Het weer is dus altijd een obstakel. Omwille van de onvoorspelbaarheid van het weer waren papieren documenten en rapporten de enige optie.

Papier kan echter niet worden gebruikt als het regent. En papieren rapportages – die vaak later in een digitale vorm moeten worden omgezet – verhogen de kans op fouten.

Vervolgens zijn accurate veldontwerpen en onderzoeken afhankelijk van correcte gegevens en toepassingen. Het werken buiten een normale kantoorruimte brengt echter met zich mee dat toegang tot kritieke informatie wordt bemoeilijkt waardoor een accurate en efficiënte afwikkeling van het proces in het gedrang komt.

Het is ook een kwestie van tijd. Ontwerp en research zonder digitale hulpmiddelen is tijdrovend en arbeidsintensief. En in de privé-sector is tijd geld.

En tenslotte: het ontwerp en de informatieverzameling op het terrein is geen statisch proces. De belangrijkste maatstaven en gegevens veranderen voortdurend, en moeten op de plaats van arbeid worden aangepast en gemanipuleerd. Dit is zeer moeilijk zonder online toegang tot de juiste gegevens.

 

Hoe verbetert Toughbook het proces?

Toughbooks zijn de perfecte werkinstrumenten voor iedereen die professioneel te maken heeft met het ontwerp en onderzoek op het terrein. Dankzij Toughbook kunnen zij op een efficiëntere manier autonoom werken.

Coördinatie – teams van onderzoekers en technici verspreid over een groot geografisch gebied managen is een uitdaging. Toughbook overwint deze hindernis met zijn opmerkelijke connectiviteit en een geïntegreerde GPS.

Duurzaamheid – veldontwerp en onderzoek wordt gedaan waar het nodig is, en niet waar de ontwerper of onderzoeker dit wensen. Dit kan op een waterweg zijn, op een stoffige bouwplaats, of in een zeer gevaarlijke omgeving. Toughbooks gemaakt om in dergelijke condities te presteren, waar andere technologieën dit niet kunnen.

Multifunctionaliteit in het veld - Toughbooks presteren waar andere technologieën het laten afweten. Nu hebben uw mensen op het terrein toegang tot de benodigde gegevens en tekeningen, in digitaal en volledig bewerkbaar formaat. Het uitgebreide aanbod aan schermgroottes en form factors betekent dat zij om kunnen gaan met de vereisten voor CAD werk op het terrein, en de rekenkracht die zij bezitten stelt hen zelfs in staat met de meest complexe technische documentatie om te gaan.