Panasonic Toughbook ondersteunt Khumbu Challenge

Panasonic Toughbook ondersteunt Khumbu Challenge

Panasonic Toughbooks hielpen het rehabiliterende gewonde militaire personeel in contact te blijven met vrienden en familie en hun back-up terwijl zij naar het Everest basiskamp klommen als onderdeel van de Khumbu Challenge in oktober 2009.

Drie teams, elk bestaand uit 20 bergbeklimmers en 5-7 minder valide dienstpersoneelsleden die in de recente conflicten in Iraq en Afghanistan werden verwond of getraumatiseerd, brachten 5 weken door op een bergbeklimmingsexpeditie in het Nepalese Himalayagebergte. Er waren ook twee klim-teams.  Team één probeerde de moeilijke en veeleisende Ama Dablam (6800m) te beklimmen. Team twee probeerde de Lobouche Oost (6200m) en Island Pk (6300m) te beklimmen.

Panasonic doneerde vijf CF-30 en twee CF-52 laptops zodat de teams in contact konden blijven met het basiskamp, de expeditie-website bij kon werken met blogs en video's, kon communiceren met vrienden en familie en de hulp inroepen van reddingsteams als hiervoor noodzaak was.

De Khumbu Challenge heeft als doel om gewonde leden van de militaire dienst een uitzonderlijke ervaring te geven om hen te helpen in hun rehabilitatie.  Zij ondernamen de beroemde en beproevende tocht naar het Everest basiskamp, inclusief een beklimming van Kala Pattar, bekend om zijn adembenemende zicht op Mt Everest.

De Khumbu Challenge maakt deel uit van Project FORTITUDE, een initiatief om rehabilitatiemogelijkheden te bieden aan mariniers, zeevaarders en soldaten die in de strijd gewond zijn geraakt. Het doel is om de ondersteuning te verbeteren voor individuen en hun afhankelijke personen tijdens de rehabilitatiefase vanaf het punt waar ze gewond zijn geraakt tot het punt van reïntegratie in de Royal Marines, Royal Navy or integratie in civiel werk, civiele zorg of pensioen.

Volgend op de succesvolle afronding van de Khumbu challenge werden twee Panasonic CF-52's gedoneerd voor toekomstig gebruik door Project FORTITUDE, dat door de Haslar Company in Devonport wordt beheerd. De Toughbooks zullen worden gebruikt om ander herstellend militair personeel te ondersteunen bij aanstaande avontuurtraining hersteloefeningen.