Siemens maakt treinonderhoud efficienter met Panasonic TOUGHBOOK

De geschikte hardware kiezen is steeds belangrijker in het gedigitaliseerde landschap waarin bedrijven zich bevinden. Bovendien is de juiste hardware ook cruciaal om bedrijven duurzamer en vooral efficiënter te maken, en dat beseft ook Siemens. Zo heeft de Rolling Stock Business van Siemens Mobility Ltd zijn 550 treinonderhoudsingenieurs op 11 treinonderhoudsdepots in het Verenigd Koninkrijk met robuuste Panasonic Toughbook 20 mobiele computers voorzien.
 
De apparaten helpen Siemens een belangrijke stap te zetten in de richting van een papierloze en duurzamere werkomgeving en worden gebruikt door ingenieurs voor treindiagnose, onderhoud, communicatie met werknemers en naleving van de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften. Siemens is ervan overtuigd dat de extra gegevens en de tijdige informatie die door het gebruik van de Panasonic-apparaten worden vastgelegd, de doorlooptijden van het onderhoud zullen verbeteren en uiteindelijk de beschikbaarheid van de treinen verbeteren.

Uitgebreide selectieprocedure
Siemens heeft een breed aanbod aan apparaten beoordeeld om te zien welke het best aan zijn behoeften voldoen. Ongeveer 150 ingenieurs kregen de kans om het Panasonic-apparaat in gebruik te testen en vragen te beantwoorden over de geschiktheid ervan. “Het Panasonic-apparaat werd unaniem verkozen door onze technici", aldus Charles Davies, projectmanager van Siemens. Toughbook kreeg de voorkeur vanwege het 2-in-1 ontwerp, het gebruiksgemak en het lichte gewicht, evenals de verscheidenheid aan beschikbare poorten. Moderne en oude oudere treinen maken gebruik van verschillende verbindingen om diagnoses en software-upgrades uit te voeren en de verschillende poorten die in het Panasonic-apparaat worden aangeboden, waren zeer nuttig.

Ongeëvenaard ontwerp en ondersteuning
De mogelijkheid om nauw samen te werken met een leverancier zoals Panasonic om het apparaat specifiek aan te passen voor gebruik in de Siemens werkomgeving was ook zeer belangrijk. Panasonic integreerde een smartcardlezer in elk apparaat zodat Siemens-medewerkers hun standaard bedrijfsloginprotocollen konden gebruiken. Na een door Siemens uitgevoerde Human Factor Work Assessment paste het Panasonic-ontwerpteam de roterende handstraps op het apparaat aan om de smartcardlezer te integreren en voegde schouderstraps toe om werknemers te ondersteunen. Er zijn dockingstations voor de units zodat teams, indien nodig, gedetailleerde schema's beter kunnen zien op grotere schermen. Panasonic heeft ook geadviseerd om de apparaten te optimaliseren voor gebruik met het door Siemens gekozen besturingssysteem en image.

Klaar voor een duurzamere toekomst
Het Siemens team heeft nu een apparaat dat geschikt is voor een gedigitaliseerde en steeds meer duurzame toekomst. "Ons team werkt nu met één uniform apparaat voor gezondheid en veiligheid, diagnose, onderhoud en communicatie", aldus Davies. "De rijkdom aan gegevens die we in real-time vastleggen, verbetert het onderhoudsproces en zal uiteindelijk onze voorspellings- en planningsmogelijkheden verbeteren om het onderhoud zo efficiënt en effectief mogelijk te maken - waardoor de uitval van treinen tot een minimum wordt beperkt. We hebben ook een tevreden team met een apparaat dat is ontworpen voor hun specifieke behoeften en dat is gemaakt om te werken in een zware industriële omgeving."

Meer informatie over Panasonic Toughbook en Toughpad kunt u vinden op: https://nl.business.panasonic.be/mobile-solutions/