BACK TO PRODUCT CATEGORY
Live Streaming Production Center
AV-HLC100
AV-productie-eenheid waarmee u eenvoudig AV kunt maken in situaties waarin maar weinig mensen beschikbaar zijn, zoals bij amateursportwedstrijden, live streaming en de productie van conferentievideo's.
Main product image
Belangrijkste functies

1ME-switcher, PTZ-cameracontroller en audiomixer, zodat één persoon alles zelf kan doen, van PTZ-camera-opnames tot streamingtransmissies

Ondersteunde uitvoerformaten zijn 1080/59.94p en 50p; er is ook een functie voor crossconversie (tussen 1080 en 720) beschikbaar.

Maak zelf multimediacontent voor live evenementen en videostreams

Ondersteund netwerkprotocol: NDITM& RTMP (directe transmissie naar live streaming-diensten als YouTube Live)

3D-joystick met pannen, kantelen en zoomen voor bediening met één hand

Doordat de functionaliteit van een 1ME-switcher, een PTZ-cameracontroller en een audiomixer in één apparaat zijn gecombineerd, kan één persoon met de AV-HLC100 alles zelf doen, van PTZ-camera-opnames tot streamingtransmissies.

 

AV-HLC100 De Live Production Center streaming-switcher

 

AV-HLC100 Live Production Center streaming-switcher

Dit is uw show.

Laat uw creativiteit de vrije loop met het AV-HLC100 Live Production Center. Iedereen kan nu gemakkelijk live content opnemen, produceren en streamen! Het AV-HLC100 Live Production Center is een AV-productie-eenheid waarmee u probleemloos multimedia kunt creëren in situaties waarin maar weinig mensen beschikbaar zijn, zoals bij amateursportwedstrijden, programma's via live streaming en de productie van conferentievideo's. De AV-HLC100 combineert een 1ME-switcher, een PTZ-cameracontroller en mixerfuncties in één apparaat, zodat één persoon alles zelf kan doen: van een eenvoudige opname met één PTZ-camera tot een volledige streamingtransmissie met meerdere camera's. Wat de aansturing van de PTZ-camera betreft, kunnen de aansluitingen en instellingen gemakkelijk worden geconfigureerd met de Easy IP-verbindingsfunctie en kan het pannen, kantelen, zoomen en focussen dankzij de grote joystick met één hand worden gedaan.

 

Live streaming gemakkelijk gemaakt

Stream naar allerlei media, zoals YouTube, Facebook Live, Twitch, ChurchStreaming.tv, LiveStream, Periscope of een aangepaste RTMP-bestemming, zonder dat er een externe encoder nog is. De AV-HLC100 ondersteunt RTMP-verbindingen, zodat PGM-uitvoer direct kan worden geüpload naar live streaming-diensten en het mogelijk is om tijdens de stream op te nemen. Het streamen/opnemen kan worden gestart of beëindigd met één druk op de knop.

 

Live Production Center

De AV-HLC100 combineert een live switcher, cameracontroller op afstand en audiomixer in één eenheid, zodat het echt een alles-in-één-switcher is. Live audioproductie voor kleinere concerten, lezingen en presentaties kunnen nu gemakkelijk worden uitgevoerd door één persoon, terwijl daar eerder meerdere mensen voor nodig waren. De AV-HLC100 is ook NDI®- en NDI®|HX-conform, zodat de verbinding en aansturing van de camera op afstand kan gebeuren via dezelfde LAN-kabel met stroomtoevoer (via een PoE+ hub) voor soepele opnames op afstand.

 

PTZ-controller/3D-joystick

PTZ Controller

De TELE-/GROOTHOEK-zoom kan worden gebruikt met de drukschakelaar in het gedeelte links onderaan de eenheid. Er kunnen gedetailleerde IRIS- en FOCUS-aanpassingen aan de camera worden gedaan met afzonderlijke knoppen en posities kunnen worden beheerst met de 3D-joystick in het gedeelte rechts bovenaan de eenheid, met functies als het pannen/kantelen van de PTZ-camera en PiP/titel-locatie op het scherm.

 

Audiomixer

Audio Mixer

De AV-HLC100 ondersteunt in totaal maximaal 8 audio-invoerbronnen via geïntegreerde digitale audio, analoge audio en een audio-ingang voor een microfoon. U kunt deze 8 bronnen selecteren uit een aanbod van 8 x IP-invoer, 4 x geïntegreerde audiobronnen, 2 x lijningangsbronnen en 1 x ingangsbron voor een microfoon, en aan de mixer toewijzen. Deze audiobronnen kunnen worden gemixt, naar analoge audiouitgangen en een hoofdtelefoonuitgang worden geleid of worden geïntegreerd met video-outputs. De switcher heeft een volumeknop die kan worden gebruikt voor de beheersing van het audioniveau, dat kan worden gemonitord via led-lampjes aan het oppervlak van de eenheid. Daarnaast kunnen meer complexe audioaanpassingen voor alle bronnen worden gedaan via de GUI op het scherm.

 

Titler/keyer/PiP/mediaplayer

De AV-HLC100 beschikt over een brede reeks video-effecten die beschikbaar zijn voor snelle, professionele live producties. Met Picture in Picture (PiP) kunt u een laag over een andere bron aanbrengen en dit PiP-venster groter of kleiner maken/verplaatsen naar een positie van uw keuze op het scherm. U kunt ook kiezen uit een breed scala van meer dan 190 overgangspatronen, waaronder 3D-DVE, om in een handomdraai effecten aan uw programma toe te voegen. Het toevoegen van titels is ook zeer eenvoudig, dankzij de bibliotheek met ontwerpsjablonen waarin tekstattributen zoals lettergrootte en kleur kunnen worden bewerkt en op het scherm kunnen worden geplaatst. U kunt ook maximaal 8 van tevoren ontworpen titels in de wachtrij zetten voor een soepele werkstroom tijdens het livestreamen.

 

De AV-HLC100 beschikt ook over een "clips & stills"-mediaplayer waarmee foto's en stilstaande beelden als bronnen kunnen worden ingevoegd, evenals diverse bestandsformaten die door Windows® worden ondersteund. (Niet alle formaten worden ondersteund.) Autoplay kan zo worden ingesteld dat er meerdere bronnen, die van tevoren zijn voorbereid, kunnen worden afgespeeld.

 

Hybride switcher: Baseband SDI/HDMI en NDI®

De AV-HLC100 ondersteunt een brede reeks videoformaten, waaronder 3G-SDI-video in 1080/59.94p en 1080/50p, en maakt crossconversie tussen 1080p/1080i en 720p mogelijk. U kunt SDI x 4 of SDI x 3/HDMI x 1 selecteren en het apparaat heeft ook 8 IP-ingangskanalen zodat de configuratie van het systeem kan worden afgestemd op de productieomgeving. Bovendien is de AV-HLC100 NDI®- en NDI®|HX-conform, zodat video's met een hoge resolutie in realtime kunnen worden gecodeerd en overgedragen. Dit betekent ook dat maximaal 8 van onze professionele PTZ-geïntegreerde gerobotiseerde camera's kunnen worden aangesloten met één enkele LAN-kabel, zonder externe IP-decoders, en kunnen worden gekoppeld aan de AV-HLC100. Hierdoor kan met één kabel video en audio worden overgedragen, de PTZ-camera worden aangestuurd, stroom worden geleverd en tally-lampen worden geregeld, zodat het systeem snel kan worden opgezet en het kabelbeheer eenvoudig is. De ondersteunde video-uitgangen zijn onder andere HDMI x 1, 3G-SDI x 2, RTMP streaming x 1 & NDI® x 1.

 

SkypeTX voor presentator op afstand/interviews

De AV-HLC100 kan onder andere Skype TX als bron gebruiken, waardoor videocommunicatie van omroepkwaliteit mogelijk wordt. Materiaal dat wordt verzonden via op Skype gebaseerde videokanalen vanuit locaties op afstand kan rechtstreeks worden geïntegreerd in live programma's en worden gebruikt voor interviews of uitzendingen op locatie, zodat u uw kijkers over de hele wereld op boeiende wijze kunt betrekken bij uw live evenementen, lezingen, webinars en presentaties.

 

Eenvoudige systeeminstellingen

 

Ondersteunde uitvoerformaten zijn 1080/59.94p en 50p en er is ook een functie voor crossconversie (tussen 1080 en 720). Flexibele transmissie is mogelijk doordat embedded, line-input en mic-input audio kunnen worden gemengd en aan de video kunnen worden toegevoegd. Daarnaast ondersteunt het netwerkprotocol NDI®, RTSP (directe invoer van de IP-video van Panasonic PTZ-camera's) en RTMP (directe transmissie naar live streamingdiensten als YouTube Live). Zo kan een hoogwaardige productie worden verwezenlijkt, zelfs in situaties met een beperkt aantal mensen of wanneer mensen niet volledig zijn getraind.

 

 System Diagram HLC100 Live Streaming Production Center

NDI®: Network Device Interface, een technologie van NewTek, Inc.

*PTZ-modellen uit de N-serie. Sommige cameramodellen uit de AW-serie kunnen worden geüpgraded zodat ze NDI®|HX ondersteunen. MEER LEZEN

LAAT MEER ZIEN

 • Casestudy’s
 • Brochures
 • Openbare bibliotheek van het jaar eist betrouwbaarheid van camera
  Openbare bibliotheek van het jaar eist betrouwbaarheid van camera's en projectoren
  De Oodi-bibliotheek in Helsinki, Finland is diverse keren onderscheiden voor zijn doelmatige en inspirerende uitstraling. Zo werd deze uitgeroepen tot "Openbare bibliotheek van het jaar", staat hij vermeld in de lijst van de "World's Greatest Places" van TIME Magazine en ontving de bibliotheek de AZ Award. Het feit dat er drie miljoen bezoekers werden verwelkomd gedurende het eerste jaar toont aan dat er in de nieuwe huiskamer van Helsinki genoeg te zien en te beleven valt. Oodi is meer dan een bibliotheek: het gebouw beschikt over studio's, montagekamers, ruimtes voor samenwerking en leeractiviteiten, en een bioscoop.
 • 2022 Broadcast and Pro AV Quick Reference Guide
  2022 Broadcast and Pro AV Quick Reference Guide
 • AV-HLC100 Brochure PDF (English)
  Brochure PDF : AV-HLC100
 • System Camera and Switcher Product Lineup Catalog [April 2018]
  Catalog : System Camera and Switcher Product Lineup Catalog PDF
 • System Camera and Switcher Product Lineup Catalog [March 2019]
  Catalog : System Camera and Switcher Product Lineup Catalog PDF
Marketing
Casestudy’s
Marketing Videos
Brochures
Firmware
Image Data
Ecodesign

Service and Support
 • Openbare bibliotheek van het jaar eist betrouwbaarheid van camera
  Openbare bibliotheek van het jaar eist betrouwbaarheid van camera's en projectoren
  De Oodi-bibliotheek in Helsinki, Finland is diverse keren onderscheiden voor zijn doelmatige en inspirerende uitstraling. Zo werd deze uitgeroepen tot "Openbare bibliotheek van het jaar", staat hij vermeld in de lijst van de "World's Greatest Places" van TIME Magazine en ontving de bibliotheek de AZ Award. Het feit dat er drie miljoen bezoekers werden verwelkomd gedurende het eerste jaar toont aan dat er in de nieuwe huiskamer van Helsinki genoeg te zien en te beleven valt. Oodi is meer dan een bibliotheek: het gebouw beschikt over studio's, montagekamers, ruimtes voor samenwerking en leeractiviteiten, en een bioscoop.
  Mon, 15/06/2020 - 08:15
  Download pdf - 2.78 MB
 • AV-HLC100 Live Production Center: PiP and Built-in Titling
  AV-HLC100 Live Production Center: PiP and Built-in Titling
  In this video we'll show you the picture-in-picture and built-in titling functions of the AV-HLC100 Live Production Center. The PiP and titles functions act as overlays on the background layer and are an essential part to adding a high-level of professionalism to your productions.
  Tue, 28/09/2021 - 15:46
  View video
  AV-HLC100 Live Production Center: Built-in Media Players (Clips/Stills)
  AV-HLC100 Live Production Center: Built-in Media Players (Clips/Stills)
  n this video we'll give you an overview of the built-in media players on the AV-HLC100 Live Production Center (clips/stills). Media players permit you to integrate video clips and stills images into your live presentation. Media players can play, stop, loop, and advance automatically in response to switcher operations.
  Tue, 28/09/2021 - 15:44
  View video
  AV-HLC100 Live Production Center: Configuring & Using PTZ Controls
  AV-HLC100 Live Production Center: Configuring & Using PTZ Controls
  In this video we will be covering how to utilize the PTZ camera controller of the AV-HLC100 Live Production Center. One of the key features that makes the AV-HLC100 a truly all-in-one device is the built-in PTZ (Pan/tilt/zoom) camera controller.
  Tue, 28/09/2021 - 15:42
  View video
  AV-HLC100 Live Production Center: Streaming & Recording
  AV-HLC100 Live Production Center: Streaming & Recording
  Ready to go live? In this video we'll give you a tutorial on how to initialize live streaming and recording with the AV-HLC100 Live Production Center.
  Tue, 28/09/2021 - 15:37
  View video
  AV-HLC100 Live Production Center: Configuring SkypeTX™
  AV-HLC100 Live Production Center: Configuring SkypeTX™
  In this video we will be covering how to configure and utilize Skype TX™ with the AV-HLC100 Live Production Center. The AV-HLC100’s native support of Skype TX™ provides a powerful way to interact with your viewing audience by bringing in remote presenters utilizing the Skype platform.
  Tue, 28/09/2021 - 15:34
  View video
  AV-HLC100 Live Production Center: Network Configuration & NDI® Setup
  AV-HLC100 Live Production Center: Network Configuration & NDI® Setup
  Covering how to configure network settings and using NDI® (Network Device Interface, a technology of NewTek, Inc.) with the AV-HLC100 Live Production Center.
  Tue, 28/09/2021 - 15:34
  View video
  AV-HLC100 Live Production Center: Inputs & Outputs
  AV-HLC100 Live Production Center: Inputs & Outputs
  Introduction to the I/O capabilities of the AV-HLC100 Live Production Center.
  Tue, 28/09/2021 - 15:31
  View video
  AV-HLC100 Live Production Center: Audio Inputs/Outputs & Mixing
  AV-HLC100 Live Production Center: Audio Inputs/Outputs & Mixing
  In this video we’ll cover the audio mixing capabilities of the AV-HLC100 Live Production Center.
  Tue, 28/09/2021 - 15:27
  View video
 • AV-HLC100 Live Production Center: Initial System Setup & How to Set Video Sources
  AV-HLC100 Live Production Center: Initial System Setup & How to Set Video Sources
  Everything you need to know about setting up the AV-HLC100 Live Production Center for the first time and a guide to assigning all of your sources.
  Tue, 28/09/2021 - 15:27
  View video
  Panasonic
  Panasonic's New NDI Developments and AV-HLC100 Feature | Panasonic Live @IBC 2017
  Panasonic's New NDI Developments and AV-HLC100 Feature | Panasonic Live @IBC 2017
  Tue, 20/03/2018 - 10:36
  View video
  Live Streaming Production Center from Panasonic!
  Live Streaming Production Center from Panasonic!
  Get to know the Panasonic AV-HLC100 ‘Live Streaming Production Center’ with our colleagues Jaume Miro and Dean Offord. The HLC100 combines 1ME switcher, PTZ camera controller, and audio mixer functions to enable easy live streaming with one-person operation.
  Mon, 05/03/2018 - 10:01
  View video
  AV-HLC100 Live Production Center: Inputs & Outputs
  AV-HLC100 Live Production Center: Inputs & Outputs
  Introduction to the I/O capabilities of the AV-HLC100 Live Production Center. To learn more about this powerful new switcher
  Tue, 29/05/2018 - 11:16
  View video
 • 2022 Broadcast and Pro AV Quick Reference Guide
  2022 Broadcast and Pro AV Quick Reference Guide
  2022 Broadcast and Pro AV Quick Reference Guide
  Tue, 11/08/2020 - 15:32
  Download pdf - 2.2 MB
  AV-HLC100 Brochure PDF (English)
  AV-HLC100 Brochure PDF (English)
  Brochure PDF : AV-HLC100
  Mon, 04/06/2018 - 09:27
  Download pdf - 3.98 MB
  System Camera and Switcher Product Lineup Catalog [April 2018]
  System Camera and Switcher Product Lineup Catalog [April 2018]
  Catalog : System Camera and Switcher Product Lineup Catalog PDF
  Tue, 08/11/2022 - 09:43
  Download pdf - 28.56 MB
  System Camera and Switcher Product Lineup Catalog [March 2019]
  System Camera and Switcher Product Lineup Catalog [March 2019]
  Catalog : System Camera and Switcher Product Lineup Catalog PDF
  Wed, 17/04/2019 - 13:29
  Download pdf - 21.53 MB
 • Broadcast & ProAV Firmware Database
  Broadcast & ProAV Firmware Database
  Global Broadcast & ProAV Firmware Database
  Wed, 02/11/2022 - 12:31
  Download File
  OLD Broadcast & ProAV Firmware Database
  OLD Broadcast & ProAV Firmware Database
  Global Broadcast & Firmware Database
  Tue, 08/11/2022 - 13:06
  Download File

Please see below the services available for this product. You can also use this section to access the general Service & Downloads area of the website or contact our Technical Support team.

ALGEMENE SERVICE EN DOWNLOADS CONTACT OPNEMEN MET DE TECHNISCHE ONDERSTEUNING

Please see below the services available for this product. You can also use this section to access the general Service & Downloads area of the website or contact our Technical Support team.

ALGEMENE SERVICE EN DOWNLOADS CONTACT OPNEMEN MET DE TECHNISCHE ONDERSTEUNING

There are currently no key services available.

Please see below the services available for this product. You can also use this section to access the general Service & Downloads area of the website or contact our Technical Support team.

ALGEMENE SERVICE EN DOWNLOADS CONTACT OPNEMEN MET DE TECHNISCHE ONDERSTEUNING

There are currently no other services available.

Specifications

Power Supply DC 19 V (AC adaptor provided)
Power Consumption 110 W
Ambient Operating Temperature 0 °C to 40 °C (32°F to 104°F)
Humidity 20 % to 80 % (no condensation)
Mass Approx. 6.05 kg (13.34 lbs)
Dimensions (W x H x D) 427 mm x 93 mm x 278 mm (16.8 inches x 3.67 inches x 10.96 inches) (excluding protrusions)
Number of ME 1ME
Number of switcher channel 10 ・ 8 External (selected from among 3G-SDI x 4, 3G-SDI x 3 + HDMI x 1, NDI sources x 8) ・ 2 Internal (CLIP x 1, STILL x 1)
Number of Keyer 2 Keyer (PinP / Title)
System Video Format 1080/59.94p*1 *2, 1080/59.94i, 1080/29.97PsF, 1080/23.98p, 1080/50p*1 *2, 1080/50i, 1080/25PsF 720/59.94p, 720/50p, 720/29.97p, 720/25p
Video Input SDI x 4 or SDI x 3 + HDMI x 1*1 *3
Network Input Sources 8 ・ NDI input from Panasonic PTZ Camera that supports NDI | HX and NDI compatible equipment ・ IP input from Skype TX compatible PC
Audio Input 15 ・ 4-channel SDI/HDMI embedded audio x 4 ・ 4-channel NDI embedded audio x 8 ・ 6.35 mm balanced line x 2 ・ 3.5 mm diameter, stereo mini jack x 1
Video Output 4 ・ BNC x 1 3G-SDI (PGM)*1 ・ BNC x 1 3G-SDI (selectable from PGM / PVW / AUX)*1 ・ HDMI x 1 or Display Port (for GUI)*4 x 1 ・ Network output x 1
Network Video Output 1 selectable from MIX (PGM or PVW) / AUX ・ NDI output ・ RTMP format streaming output*5
Audio Output 6 ・ SDI embedded audio x 2 ・ 6.35 mm balanced line x 2 ・ 3.5 mm diameter, stereo mini jack x 1 ・ NDI embedded audio x 1
Effects and Transitions Wipe / Mix / Cut ・ Background Video ・ PinP ・ Title
Audio Mixing ・ 4 ch. Master (Program) mix ・ 12 x faders: 1 for each of 8 external audio inputs, plus 1 x internal Clips player and 1 x Skype TX Talkback input; plus 1 x Master output and 1 x Headphones ・ Plus 1 x separate audio fader for video Streaming output ・ Seven-band equalizer and stereo compressor / limiter per input and output, with per-input audio delay control
Video Clip Memory DDR x 1 ch*6
Still Store Memory DDR x 1 ch*6
Title Buffer 1 Title Buffer (displays 1 of 8 Buffer presets)
Reference Input Internal only
PTZ Camera Control (Via IP) Number of connected cameras: Up to 8 cameras Pan / Tilt / ZOOM / FOCUS control: 3 axis joystick (ZOOM / FOCUS is switched by pressing the upper button) ZOOM control: Independent rocker switch IRIS control: independent IRIS knob, pressed AUTO / manual switching FOCUS control: Independent FOCUS knob, pressed AUTO / manual switching Preset control: store / recall, up to 100 positions OSD menu control: OSD button*7 White balance control: GUI screen Camera menu or OSD screen (Auto / PST A / PST B / Execute)*7 CAM / BAR selection: GUI screen Camera menu or OSD screen*7
Tally Output DB-15 Tally port
Network Connector RJ-45 x 2 1000BASE-T / 100BASE-TX / 10BASE-TX
USB Host I/F USB3.0 x 4
Accessory AC adaptor, Power cable, keyboard, mouse
Note *1: 3G-SDI corresponds to Level-A only. *2: The 1080/59.94p and 1080/50p formats are not supported for HDMI input. *3: You cannot use the SDI input 1 and the HDMI connector at the same time. *4: HDMI and Display port can not be used simultaneously. *5: Only available when plug-in provided by NewTek is installed. *6: See “Supported Formats” on page 6 for details. *7: OSD function is available for Panasonic PTZ camera of SDI and HDMI output. It is not available for those of NDI | HX output.