BACK TO PRODUCT CATEGORY
Camcorder met geheugenkaart
AG-UX180 DISCONTINUED
4K-camcorder met geheugenkaart en vaste lens
Main product image
Belangrijkste functies

LEICA DICOMAR-groothoeklens* van 24 mm met 20x zoom – de beste in de sector

4K MOS-sensor type 1.0 met opname in 4K 24p en UHD 60p/50p

Intelligente autofocus ondersteunt soepel en snel scherpstellen bij opnames in 4K

Intelligent zoomen met hoge resolutie vergroot de zoomcapaciteit met 30x terwijl de hoge resolutie behouden blijft

Opnames in Super-Slow Motion bij 120fps in FHD

Stap voor uw videoproductie over op professionele 4K-beelden.

De AG-UX180 is het "premiummodel van de UX-serie", met professionele functies en specificaties voor gebruikers uit het hoogste segment. Dit model is uitgerust met een nieuwe compacte lens met een brede 24 mm-groothoek en 20x optische zoom, en met een MOS-sensor type 1.0 (effectief formaat) met hoge gevoeligheid. De uitgebreide Optical Image Stabilizer (O.I.S.) en intelligente AF-functie zijn geschikt voor professioneel camerawerk.

De AG-UX180 ondersteunt multi-format opnames in 4K 24p, UHD 60p/50p, FHD 60p/50p en HD-superslow-motion. Er zijn twee SD-geheugenkaartsleuven*1 voor afwisselend/simultaan opnemen en back-upopnames en een grotere betrouwbaarheid. Ook UHD/FHD-dubbelecodec opnames worden ondersteund voor een efficiëntere workflow.

De bedieningselementen van de AG-UX180, zoals de drie handmatige ringen en de gebruikersknop, en interfaces zoals de 3G-SDI/HDMI- en XLR-ingang, zijn ontworpen voor professionele video-opnames. De AG-UX180 heeft dezelfde flexibiliteit en mobiliteit als een conventionele handheld HD-camcorder en biedt krachtige ondersteuning voor 4K-videoproducties met een hoge beeldkwaliteit.

 

Nieuwe lens met 24 mm*2 groothoek (breedste in de sector) en 20x optische zoom

 • De eerste*3 20x optische zoomlens ter wereld in een camcorder met een sensor van type 1.0*4De 20x optische zoomlens dekt het bereik van 24 mm aan de groothoekkant tot 480 mm aan de telescopische kant (equivalent aan 35mm-film bij 4K 24p).
 • 4-Drive lenssysteem: Stuurt simultaan en onafhankelijk 4 lensgroepen aan (groep 2, iris, groep 3, groep 4). Het lensformaat en het drivebereik voor elk van de 4 groepen kunnen efficiënt worden onderdrukt voor een optimale beeldkwaliteit/zoomvermogen en voor een compacte behuizing.
 • 24 mm*5 groothoek (breedste in de sector): De geïntegreerde lens heeft in de groothoekstand een hoek van 24 mm, de breedste in de sector. Hiermee zijn groothoekopnames met minimale vervorming mogelijk zonder dat een groothoekconversielens hoeft te worden gebruikt, en zijn ook video-opnames/-producties in bijvoorbeeld een voertuig of kamer mogelijk.
 • Intelligente zoom voor maximaal 30x zoom in superhoge resolutie: In de FHD-opnamemodi vergroot de i.Zoom-functie de zoomcapaciteit tot maximaal circa 30x, waarbij de hoge resolutie behouden blijft. Als de zoom de limiet van 20x optische zoom bereikt, wordt naadloos overgeschakeld op i.Zoom.

 • Digitale zoom (2x, 5x of 10x): De AG-UX180 is uitgerust met 2x, 5x en 10x digitale zoom. Als u de 20x optische zoom en i.Zoom samen gebruikt, krijgt u een supervergroting die equivalent is aan 300x zoom, zonder dat de lichtintensiteit minder wordt.

 • LEICA DICOMAR*6-lens: Deze lens voldoet aan de strenge kwaliteitsnormen van Leica Camera AG. Het gebruik van een multi-coatingproces minimaliseert schaduwbeelden en flikkering, waardoor bijzonder heldere beelden ontstaan.

*1 Voor een video-opnamemodus van 100 Mbps of hoger is een SD-geheugenkaart van UHS-snelheidsklasse 3 (U3) vereist.
*2 Equivalent aan 35mm-filmcamera bij filmen in 4K 24p (beeldverhouding 17:9). De hoek van 24 mm is de breedste uit de sector voor een camcorder met geïntegreerde lens. (September 2016, volgens een onderzoek van Panasonic.)
*3 Eerste ter wereld voor een camcorder met geïntegreerde lens en een sensor van type 1.0 of groter. (September 2016, volgens een onderzoek van Panasonic.)
*4 Effectief formaat
*5 Equivalent aan 35mm-film. Varieert afhankelijk van het video-opnameformaat. 4K/24p: 24,0 mm (beeldverhouding 17:9), UHD/FHD: 25,4 mm (beeldverhouding 16:9).
*6 Leica is een geregistreerd handelsmerk van Leica Microsystems IR GmbH. DICOMAR is een geregistreerd handelsmerk van Leica Camera AG. LEICA DICOMAR-producten worden gemaakt met door Leica gecertificeerde meetinstrumenten en kwaliteitsbewakingssystemen die zijn gebaseerd op strenge, door Leica Camera AG goedgekeurde kwaliteitsnormen.

 

MOS-sensor type 1.0 (effectief formaat) voor snelle 4K 60p/50p*7-opnames met hoge nauwkeurigheid

 • 4K sensor type 1.0*4 met hoge beeldkwaliteit en hoge gevoeligheid: De MOS-sensor type 1.0 (effectief formaat) (ca. 9.460.000 pixels in 4K 24p*8, ca. 8.790.000 pixels in UHD/FHD) biedt een passende scherptediepte en een uitstekende balans tussen beeldkwaliteit en gevoeligheid. Opnemen van beelden is mogelijk met een resolutie van 4K (4096 x 2160) /24p, UHD (3840 x 2160) /60p/50p of FHD (1920 x 1080) /60p/50p
 • VFR (2 fps tot 60 fps)/Super-Slow Motion (120 fps/100 fps): VFR-opnames kunnen worden ingesteld in 10 stappen*9 van 2 fps tot 60 fps (60 Hz) / 9 stappen van 2 fps tot 50 fps (50 Hz). Het Super Slow Motion-effect kan worden bereikt met snelle HD-opnames bij 120 fps (59,94 Hz) of 100 fps (50 Hz)

 • IR-opnames (infrarood) op donkere locaties: Het infraroodblokkeringsfilter kan worden in- en uitgeschakeld (functie op de User-knop). Als het filter is uitgeschakeld, kunnen IR-lampen (commercieel verkrijgbaar) worden gebruikt voor filmen op donkere locaties

 • Multi-formatopnames in 4K/UHD/FHD/SD: De veelzijdige en eenvoudig te gebruiken bestandsindelingen MOV (QuickTime), MP4 en AVCHD worden ondersteund. De uiteenlopende opnamemodi met selecteerbare instellingen voor beeldkwaliteit, framesnelheid en bitrate zijn geschikt voor een groot aantal toepassingen, van de productie van bioscoopfilms tot online distributie

 

 

Geavanceerde Optical Image Stabilizer [4K/UHD/FHD] en snelle, zeer nauwkeurige en intelligente AF

 
 • Geavanceerde Optical Image Stabilizer [4KUHD/FHD]: Biedt krachtige correctie, zelfs in onstabiele opnamesituaties zoals bij opnames vanuit een lage of hoge hoek. Het OIS-balsysteem vermindert de slijtage van de drivesectie en zorgt voor een aanzienlijk betere correctie voor handshake met een kleine amplitude
 • Hybrid Image Stabilizer met 5 assen [FHD]: Wanneer in HD-opnamemodi handshakecorrectie wordt gebruikt waarin de effecten van optische en elektronische beeldstabilisatie worden gecombineerd, wordt handshake gedetecteerd en gecorrigeerd in verschillende richtingen, waaronder de draairichting
 • Intelligente autofocus met hoge snelheid, uitstekende tracking en stabiliteit: Het beoordelingsalgoritme voor de focusstatus zorgt voor een nauwkeurig en snelle overgang naar zoeken. De nauwkeurige en snelle Micro Drive Focus-eenheid traceert het onderwerp exact, ook bij snelle veranderingen in de focusafstand. Het AF-systeem beoordeelt exact de veranderingen in het onderwerp door actief gebruik van minieme wiebelingen in het 4K-hogeresolutiebeeld

 • Aangepaste AF-functie voor het aanpassen van AF-snelheid, traceergevoeligheid en gebiedsinstellingen: Hiermee werkt de AF precies zoals de gebruiker bedoelt, op basis van het onderwerp of de toepassing.

 

UHD/FHD dubbelecodec-opnames, dubbele SD-geheugenkaartsleuven

 • UHD/FHD dubbelecodec-opnames: Beelden worden tegelijkertijd opgenomen in twee verschillende indelingen, Main en Sub. (8 Mbps) Sub-bestanden kunnen worden verzonden via mobiele netwerken. Hierdoor kan er montagewerk worden gedaan voordat de Main-bestanden worden geleverd, wat de workflow efficiënter maakt.
 • Onbeperkt afwisselend opnemen: Met de dubbele SD-geheugenkaartsleuf kan automatisch ononderbroken worden opgenomen naar afwisselend sleuf 1 en sleuf 2. Door steeds een andere SD-kaart te gebruiken kunnen er urenlang*10 ononderbroken beelden worden opgenomen

 

Beeldaanpassingsfuncties op de camera, waaronder Details en Gamma-modi

 • Onafhankelijke kleurcorrectiefunctie met 16 assen: Voor een onafhankelijk effect voor elk van de 16 fasen van videobeelden. Hiermee is kleuraanpassing mogelijk van meerdere camera's onder dezelfde belichtingsomstandigheden, maar ook creatieve beeldweergave.
 • Huiddetail: Voor zachte, mooie huidskleuren. Met name effectief bij het van zeer dichtbij filmen van personen.
 • 8-modus gamma: De AG-UX180 is uitgerust met acht selecteerbare gamma-modi, waaronder twee Cine-Like-gamma's, gebaseerd op technologie die is ontwikkeld voor de VariCam.
 • Scènebestanden: Zes preset bestanden met beeldkwaliteitsinstellingen die zijn meegeleverd als scènebestanden (Standard, Shooting under fluorescent lights, Spark, Still like, Cine-like contrast en Cine-like dynamic range). U kunt alle instellingen naar wens veranderen. Ook kunt u één set als een aangepast bestand in de AG-UX180 opslaan, en maximaal acht sets op een SD-geheugenkaart.
*7 Daadwerkelijke opname is UHD (3840 x 2160) 59,94p/50p
*8 Bij 4K 24p (beeldverhouding 17:9)
*9 Als de opnamemodus 1080/23,98p is geselecteerd.
*10 De maximale hoeveelheid gegevens die met meerdere SD-kaarten kan worden opgenomen, is 96 GB. De opname stopt niet als de gegevensgrens van 96 GB wordt overschreden

Functies en designs ondersteunen professioneel camerawerk

 • 3.5-type schuivend lcd-aanraakscherm en OLED EVF met hoge resolutie
 • HDMI OUT*11: Voor output van beelden tot 4K 24p, UHD 60p en UHD 50p*12
 • VIDEO/AUDIO OUT: Uitvoer van analoge signalen voor video- en audiobewaking
 • 16-bits PCM voor hoge geluidskwaliteit*13: Voorzien van twee kanalen voor XLR-audio-invoer (met schakelbare 48 V-fantoomstroomvoorziening, MIC en LINE) en handmatig audiovolume
 • Afstandsbediening op iPad: De AG ROP-app voor iPad*14 is gratis verkrijgbaar in de App Store van Apple. Hiermee kan de AG-UX180 draadloos worden bediend als er een draadloze module is geïnstalleerd (optioneel, AJ-WM50/AJ-WM30). Naast een groot aantal besturingsfuncties, zoals camera-instellingen, aanpasbare beeldkwaliteit, REC start/stop en menu-instellingen, kan met de AG ROP-app de interne lens van de AG-UX180 worden bediend, waardoor i.Zoom, zoom en focus op afstand kunnen worden ingesteld. Bovendien worden in de app een miniatuurweergave en een voorbeeld weergegeven*15, zodat opgenomen filmfragmenten op een iPad kunnen worden gecontroleerd.
*11 Gelijktijdige uitvoer van HDMI- en SDI-signalen is niet mogelijk.
*12 Beelden die worden uitgevoerd bij UHD 60p- en UHD 50p-opnames zijn FHD.
*13 Als de opnamemodus MOV/MP4 is geselecteerd
*14 iOS 7.1, iOS 8.1 en iOS 9 worden ondersteund. App Store is een servicemerk van Apple Inc. Apple, het Apple-logo en iPad zijn handelsmerken van Apple Inc., geregistreerd in de V.S. en andere landen
*15 In de preview-modus worden alleen Sub-opnames (8 Mbps) van dubbelecodec-opnames ondersteund
LAAT MEER ZIEN

Technologie

Click an icon to find out more about the technology used

4K Professional Gold
 • Brochures
Technical
Firmware
Operating Instructions
Brochures
Image Data
Marketing Videos
Ecodesign

Service and Support
 • Broadcast & ProAV Firmware Database
  Broadcast & ProAV Firmware Database
  Global Broadcast & ProAV Firmware Database
  Wed, 02/11/2022 - 12:31
  Download File
  OLD Broadcast & ProAV Firmware Database
  OLD Broadcast & ProAV Firmware Database
  Global Broadcast & Firmware Database
  Tue, 08/11/2022 - 13:06
  Download File
 • Broadcast & ProAV Operating Manual Database
  Broadcast & ProAV Operating Manual Database
  Link to the Panasonic global Operation Manual Database for Broadcast & ProAV Products
  Mon, 12/02/2018 - 13:50
  Download File
 • AG-UX180 Catalog PDF
  AG-UX180 Catalog PDF
  Catalog PDF : AG-UX180
  Mon, 26/11/2018 - 15:09
  Download pdf - 4.39 MB
  Broadcast and Professional Video Product Lineup Catalog PDF [Aug. 2019]
  Broadcast and Professional Video Product Lineup Catalog PDF [Aug. 2019]
  Catalog PDF : Professional Video Product Lineup Catalog
  Thu, 11/07/2019 - 06:06
  Download pdf - 10.18 MB
  UX Handbook
  UX Handbook
  Fri, 19/06/2020 - 09:20
  Download pdf - 5.54 MB
  2022 Broadcast and Pro AV Quick Reference Guide
  2022 Broadcast and Pro AV Quick Reference Guide
  2022 Broadcast and Pro AV Quick Reference Guide
  Tue, 11/08/2020 - 15:32
  Download pdf - 2.2 MB
 • "Making of" Panasonic
  "Making of" Panasonic's UX-series Sizzle Reel ( SHORT VERSION )
  "Making of" Panasonic's UX-series Sizzle Reel ( SHORT VERSION )
  Mon, 15/10/2018 - 12:21
  View video
  Episode 5. UX Series: Enabling wireless remote control of the camera
  Episode 5. UX Series: Enabling wireless remote control of the camera
  Episode 5. UX Series: Enabling wireless remote control of the camera
  Mon, 15/10/2018 - 12:21
  View video
  Episode 4. UX Series: Advanced features for high precision video recording
  Episode 4. UX Series: Advanced features for high precision video recording
  Episode 4. UX Series: Advanced features for high precision video recording
  Mon, 15/10/2018 - 12:21
  View video
  Episode 3. UX Series: Creating cinematic image
  Episode 3. UX Series: Creating cinematic image
  Episode 3. UX Series: Creating cinematic image
  Mon, 15/10/2018 - 12:21
  View video
  Episode 2. UX Series: Filming 4K Slow motion and Super Slow Motion
  Episode 2. UX Series: Filming 4K Slow motion and Super Slow Motion
  Episode 2. UX Series: Filming 4K Slow motion and Super Slow Motion
  Mon, 15/10/2018 - 12:21
  View video
  Episode 1. UX Series: Introducing intelligent AF and accurate focus assist
  Episode 1. UX Series: Introducing intelligent AF and accurate focus assist
  Episode 1. UX Series: Introducing intelligent AF and accurate focus assist
  Mon, 15/10/2018 - 12:21
  View video
  First footage from the new 4K large sensor camcorder UX180 you have to see!
  First footage from the new 4K large sensor camcorder UX180 you have to see!
  First footage from the new 4K large sensor camcorder UX180 you have to see!
  Mon, 15/10/2018 - 12:21
  View video
  "Making of" Panasonic
  "Making of" Panasonic's UX-series Sizzle Reel
  "Making of" Panasonic's UX-series Sizzle Reel
  Mon, 15/10/2018 - 12:21
  View video
 • PANASONIC UX180 TEASER
  PANASONIC UX180 TEASER
  PANASONIC UX180 TEASER
  Mon, 15/10/2018 - 12:21
  View video
  "Making of" Panasonic
  "Making of" Panasonic's UX-series Sizzle Reel TEASER
  "Making of" Panasonic's UX-series Sizzle Reel TEASER
  Mon, 15/10/2018 - 12:21
  View video
  Panasonic Live @ IBC - Introducing the UX series
  Panasonic Live @ IBC - Introducing the UX series
  Panasonic Live @ IBC - Introducing the UX series
  Mon, 15/10/2018 - 12:21
  View video

Please see below the services available for this product. You can also use this section to access the general Service & Downloads area of the website or contact our Technical Support team.

ALGEMENE SERVICE EN DOWNLOADS CONTACT OPNEMEN MET DE TECHNISCHE ONDERSTEUNING

Please see below the services available for this product. You can also use this section to access the general Service & Downloads area of the website or contact our Technical Support team.

ALGEMENE SERVICE EN DOWNLOADS CONTACT OPNEMEN MET DE TECHNISCHE ONDERSTEUNING

There are currently no key services available.

Please see below the services available for this product. You can also use this section to access the general Service & Downloads area of the website or contact our Technical Support team.

ALGEMENE SERVICE EN DOWNLOADS CONTACT OPNEMEN MET DE TECHNISCHE ONDERSTEUNING

There are currently no other services available.

Specifications

General
Power DC 7.28 V (when the battery is used) DC 12 V (when the AC adaptor is used)
Power Consumption 19.7 W (when the LCD monitor is used)
Operating Temperature 0 °C to 40 °C (32 °F to 104 °F)
Operating Humidity 10 % to 80 % (no condensation)
Weight Body: Approx. 2.0 kg (4.41 lb) (body only, excluding lens hood, battery, and accessories) Shooting: Approx. 2.4 kg (5.29 lb) (including lens hood, battery, and eye cup)
Dimensions 173 mm (W) x 195 mm (H) x 346 mm (D) (6-13/16 inches x 7-11/16 inches x 13-5/8 inches) (excluding protrusion and eye cup) 173 mm (W) x 195 mm (H) x 392 mm (D) (6-13/16 inches x 7-11/16 inches x 15-7/16 inches) (including eye cup, excluding protrusion)
Camera Unit
Pickup Devices 1.0-type (effective size) MOS solid state image sensor
Effective Pixels 8.79 megapixel: UHD/FHD 59.94p/29.97p/23.98p 9.46 megapixel: 4K 24p
Lens Optical image stabilizer lens, optical 20x motorized zoom F2.8 to F4.5 (f=8.8 mm to 176 mm) 35 mm equivalent: f=25.4 mm to 508.0 mm: UHD/FHD 59.94p/29.97p/23.98p f=24.0 mm to 480.0 mm: 4K24.00p Filter Diameter: 67 mm ND Filter: 4 Positions (OFF, 1/4, 1/16, 1/64) IR Filter: Incorporates the ON/OFF control function Shortest Shooting Distance (M.O.D.): Approx. 1.0 m from the front lens
Gain Setting L/M/H selector switch Standard mode: 0 dB to 24 dB (Adjustable in 1 dB steps) (Automatic setting can be assigned to L/M/H) Extended ON: -3 dB to 24 dB (Adjustable in 1 dB steps) (Automatic setting can be assigned to L/M/H) 30 dB and 36 dB switched (when assigning [S. GAIN] to the USER button)
Color Temperature Setting ATW, ATW LOCK, Ach, Bch, preset 3200 K/preset 5600 K/VAR (2000 K to 15000 K)
Shutter Speed When [SYSTEM MODE] = 59.94 Hz 60i/60p mode: 1/60 sec., 1/100 sec., 1/120 sec., 1/180 sec., 1/250 sec., 1/350 sec., 1/500 sec., 1/750 sec., 1/1000 sec., 1/1500 sec., 1/2000 sec., 1/3000 sec., 1/4000 sec., 1/8000 sec. 30p mode: 1/30 sec., 1/50 sec., 1/60 sec., 1/100 sec., 1/120 sec., 1/180 sec., 1/250 sec., 1/350 sec., 1/500 sec., 1/750 sec., 1/1000 sec., 1/1500 sec., 1/2000 sec., 1/3000 sec., 1/4000 sec., 1/8000 sec. 24p mode: 1/24 sec., 1/48 sec., 1/50 sec., 1/60 sec., 1/100 sec., 1/120 sec., 1/180 sec., 1/250 sec., 1/350 sec., 1/500 sec., 1/750 sec., 1/1000 sec., 1/1500 sec., 1/2000 sec., 1/3000 sec., 1/4000 sec., 1/8000 sec. When [SYSTEM MODE] = 50.00 Hz 50i/50p mode: 1/50 sec., 1/60 sec., 1/100 sec., 1/125 sec., 1/180 sec.,1/250 sec., 1/350 sec., 1/500 sec., 1/750 sec., 1/1000 sec., 1/1500 sec., 1/2000 sec., 1/3000 sec., 1/4000 sec., 1/8000 sec. 25p mode: 1/25 sec., 1/50 sec., 1/60 sec., 1/100 sec., 1/125 sec., 1/180 sec., 1/250 sec., 1/350 sec., 1/500 sec., 1/750 sec., 1/1000 sec., 1/1500 sec., 1/2000 sec., 1/3000 sec., 1/4000 sec., 1/8000 sec.
Shutter Speed (Slow Shutter) When [SYSTEM MODE] = 59.94 Hz 60i/60p mode: 1/2 sec., 1/4 sec., 1/8 sec., 1/15 sec., 1/30 sec., 30p mode: 1/2 sec., 1/4 sec., 1/8 sec., 1/15 sec. 24p mode: 1/2 sec., 1/3 sec., 1/6 sec., 1/12 sec. When [SYSTEM MODE] = 50.00 Hz 50i/50p mode: 1/2 sec., 1/3 sec., 1/6 sec., 1/12 sec., 1/25 sec. 25p mode: 1/2 sec., 1/3 sec., 1/6 sec., 1/12 sec.
Shutter Speed (Synchro Scan) When [SYSTEM MODE] = 59.94 Hz 59.94i/59.94p mode: 1/60.0 sec. to 1/249.7 sec. 29.97p mode: 1/30.0 sec. to 1/249.7 sec. 23.98p mode: 1/24.0 sec. to 1/249.6 sec. 24.00p mode: 1/24.0 sec. to 1/249.9 sec. When [SYSTEM MODE] = 50.00 Hz 50i/50p mode: 1/50.0 sec. to 1/250.0 sec. 25p mode: 1/25.0 sec. to 1/250.0 sec.
VFR Recording Frame Rate When [SYSTEM MODE] = 59.94 Hz 30p mode: 2, 15, 26, 28, 30, 32, 34, 45, 60 (fps) 24p mode: 2, 12, 20, 22, 24, 26, 28, 36, 48, 60 (fps) SYSTEM MODE = 50.00, Hz 25p mode: 2, 12, 21, 23, 25, 27, 30, 37, 50 (fps)
Super-Slow Motion Recording When [SYSTEM MODE] = 59.94 Hz Shooting frame rate FHD 120 fps, Slow motion effect 1/4 speed (when 30p mode), 1/5 speed (when 24p mode) When [SYSTEM MODE] = 50.00 Hz Shooting frame rate FHD 100fps, Slow motion effect 1/5 speed (when 25p mode)
Sensitivity When [HIGH SENS.] mode F11 (2000 lx, 3200 K, 89.9 % reflect, 1080/59.94i) F12 (2000 lx, 3200 K, 89.9 % reflect, 1080/50i)
Minimum Subject Illumination 0.2 lx (F2.8, gain 18 dB, Manual slow shutter 1/2S, When [HIGH SENS.] mode)
Digital Zoom 2x/5x/10x, i.Zoom (max. 30x)
Lens Hood Hood with lens cover
Memory Card Recorder
Recording Media*1 SDHC memory card (4 GB to 32 GB), SDXC memory card (48 GB to 128 GB), UHS-I supported
Recording Slot Slot x 2
System Format 59.94 Hz/50 Hz
Motion Picture Recording Recording Format: MOV, MP4, AVCHD
Recording Mode Please see page 07 for the Recording Format table.
Recording Time Please see back cover for the Recording Time table.
2 Slot Functions Relay, Simultaneous, Background*2, Dual codec
Still Picture Recording Mode JPEG (DCF/Exif2.2)
Still Picture Recording Motion Picture Playback: 8.8M: 4096 x 2160 (17:9), 8.3M: 3840 x 2160 (16:9), 2.1M: 1920 x 1080 (16:9), 0.9M: 1280 x 720 (16:9)
Digital Video
Video Signal for External Output 8bit 4:2:2*3
Recording Video Signal 8bit 4:2:0
Video Compression Format MPEG-4 AVC/H.264 High Profile (MOV/MP4/AVCHD)
Digital Audio
Recording Audio Signal 48 kHz/16 bit 2CH
Audio Signal Format LPCM (MOV/MP4), Dolby Digital (AVCHD)
Headroom 12 dB
Dual Codec
Recording Method MOV, MP4
Video Compression Format (Dual Codec) MPEG-4 AVC/H.264 High Profile
Audio Signal Format (Dual Codec) LPCM
Recording Format Please see page 08 for the Dual Codec Recording table.
Recording Time (Dual Codec) 32 GB: Approx. 1 hour 20 min.(FHD 50Mbps) Approx. 8 hours 30 min.(FHD 8Mbps) 64 GB: Approx. 2 hour 40 min.(FHD 50Mbps) Approx. 17 hours 10 min.(FHD 8Mbps) 128 GB: Approx. 5 hours 20 min.(FHD 50Mbps) Approx. 35 hours(FHD 8Mbps)
Video Input/Output
SDI Out BNC x 1, 0.8 V [p-p], 75 Ω, 3 G/1.5 G, HD SDI, SD SDI supported Output format: 1080/59.94p LEVEL-A/50.00p LEVEL-A, 1080/29.97PsF/25.00PsF/24.00PsF/23.98PsF, 1080/59.94i/50.00i, 720/59.94p/50.00p, 480/59.94i, 576/50.00i
Video Output AV connector x 1
HDMI Type A connector x 1, VIERA Link not supported Output format: 2160/59.94p/50.00p/29.97p/25.00p/24.00p/23.98p, 1080/59.94p/50.00p/29.97p/25.00p/24.00p/23.98p/59.94i/50.00i, 720/59.94p/50.00p, 480/59.94p, 576/50.00p
Audio Input
Built-in Microphone Stereo microphone
XLR Input XLR (3-pin) x 2 (INPUT1, INPUT2) Input high impedance, LINE/MIC/MIC+48V (switchable SW) LINE: +4 dBu/0 dBu (switchable menu) MIC: -40 dBu/-50 dBu/-60 dBu (switchable menu)
Audio Output
SDI 2 ch (LPCM) switchable gain: 0 dB/-6 dB/-12 dB
HDMI (Audio Output) 2 ch (LPCM)
Audio Out AV connector x 1, Output level: 600 Ω, 316 mV
Headphone 3.5 mm diameter stereo mini jack x 1
Speaker 20 mm diameter, round x 1
Other Input/Output
Camera Remote 2.5 mm diameter super mini jack x1 (ZOOM, S/S) 3.5 mm diameter mini jack x1 (FOCUS, IRIS)
TC Preset In/Out BNC x 1, Used as the input and output terminals Input: 1.0 V to 4.0 V [p-p] 10 KΩ Output: 2.0 V ± 0.5 V [p-p] low impedance
USB 3.0 (Host) Standard-A connector, 9-pin, external media device connection*4, bus power supported
USB 3.0 (Device) Micro-B connector, 10-pin, Mass storage function (read only)
DC In 12V DC 12V (11.4V to 12.6V) EIAJ Type4
Monitor/Viewfinder
LCD Monitor 3.5 type LCD color monitor, Approx. 1,150,000 dots
View Finder 0.39 type OLED (organic EL display) Approx. 2,360,000 dots, video display area: approx. 1,770,000 dots
Included Accessories Battery (AG-VBR59), Battery charger (AG-BRD50), AC adaptor, Microphone holder kit, AC cable, Eye cup, Lens hood, INPUT terminal cap, Operating instructions
Note *1: An SD memory card with a capacity of UHS Speed Class 3 (U3) is required to shoot videos with a bit rate of 100 Mbps or higher. An SDXC memory card with a capacity of 64 GB or more and UHS Speed Class 3 (U3) is required to shoot UHD 2160/59.94p/50.00p videos with a bit rate of 150 Mbps or higher. *2: It supports in record mode less than 50 Mbps. *3: Output of UHD/59.94p/50.00p becomes 8 bit 4:2:0. *4: External media devices with a capacity of below 32 GB or a capacity above 2 TB cannot be used.