• Professional Camera Solutions

HET BESTE VAN BROADCAST TE BEKIJKEN OP ISE 2016

Panasonic toont op de ISE 2016 zijn broadcastproducten voor live videoproducties van evenementen en voorstellingen. Op de stand van Panasonic is niet alleen een compleet assortiment visuele systeemoplossingen te zien, maar ook oplossingen voor het autotracking en bedieningshulp. Daarnaast demonstreert Panasonic de AW-UE70, de eerste professionele geïntegreerde 4K PTZ-camera.

Met de autotracking software kan een persoon in vergaderruimtes of collegezalen probleemloos gevolgd worden. Bedieningshulp is een toepassing waarmee een externe camera kan worden bediend met een tablet, zodat de gebruiker de camera draadloos kan laten bewegen en kan inzoomen of scherpstellen op verschillende personen. Dankzij deze twee oplossingen wordt het eenvoudiger om zonder professionele ondersteuning belangrijke vergaderingen, lezingen en seminars te registreren en te produceren.

Beide toepassingen zijn compatibel met de AW-UE70 4K, een externe 4K-camera die via HDMI UHD-beelden levert met 25p. De camera is geschikt voor 4K-streaming en opslag van 4K-opnames in de camera. Op de ISE 2016 maakte Panasonic bekend dat de camera 4K Creston-gecertificeerd is en nu ook geschikt is voor buitengebruik, dankzij een systeem van KST Moschkau.

Guilhem Krier, hoofd Product Marketing Europe voor Broadcast & ProAV bij Panasonic: "De UE70 is een ideale camera voor systeemintegrators. Naast IP-afstandsbediening, videostreaming, SDI-uitgangssignalen en Genlock is de camera voorzien van PoE+ (Power-over-Ethernet), waardoor één CAT5-kabel genoeg is voor bediening en stroomvoorziening."

Daarnaast kondigde Panasonic op ISE 2016 een samenwerkingsverband aan met Analog Way. Franck Facon, Marketing & Communications Director bij Analog Way: "Analog Way kondigt met veel genoegen aan dat de naadloze Ascender 48 4K-switcher nu samen met de Vertige™-afstandsbediening kan worden geïntegreerd in camera-oplossingen van Panasonic. De toonaangevende PTZ-cameratechnologie van Panasonic en de uitstekende beeldverwerking, switching en besturing van Analog Way kunnen nu gecombineerd worden tot een kant-en-klaar compleet systeem."

Panasonic bevestigde ook dat er in het voorjaar van 2016 twee nieuwe studiocamera's aan het broadcast-assortiment worden toegevoegd, de AK-HC5000 en de AK-UC3000. De AK-UC3000 is een 4K HD-camera met nieuwe technologie waarmee de gebruiker opnames in 4K kan maken. Doordat de camera's een uitstekende beeldkwaliteit en hoge gevoeligheid bieden maar toch betaalbaar zijn, brengen ze 4K-opnames binnen het bereik van een groter aantal klanten en zullen ze het succes van 4K bespoedigen.

Bezoek van 9 tot en met 12 februari stand 1-H20 van Panasonic op de ISE 2016 voor een demonstratie of ga voor meer informatie over het assortiment producten van Panasonic Visual System Solutions naar https://business.panasonic.nl/visual-system/