• Professional Camera Solutions

Gratis firmware upgrade voor de AJ-PX270 P2HD handheld van Panasonic

Panasonic heeft een gratis firmware-update aangekondigd voor de populaire AJ-PX270 P2HD handheld. De update bestaat uit een nieuwe codec (AVC-Intra Class200), full HD-streaming, automatische inhoudsoverdracht en nieuwe opname-indelingen. Deze functies zorgen ervoor dat productie en nieuwsgaring op afstand nog verbeteren.

Met de AVC-Intra Class200-codec* van hoge kwaliteit (10-bits, 4:2:2, bitrate ca. 200 Mbps)  is visueel lossless opnemen mogelijk met een bitrate die twee keer zo hoog is als die van AVC-Intra Class100. Zo kunnen opnames van studiomasterkwaliteit worden geleverd voor programma's en archieven voor omroepen.

Rob Tarrant, European Product Manager bij Panasonic: “AVC-Intra Class200 is ideaal voor buitenopnamen van inhoud voor film-outs; de hogere kwaliteit vormt een aanzienlijke verbetering voor het kleurcorrectieproces, alsook chromakey- en compositietoepassingen. Nu AVC-Intra Class200 is toegevoegd aan de PX270, levert die de hoogste opnamekwaliteit van alle professionele handheld camcorders."

Ook de netwerkfunctionaliteit is versterkt met de toevoeging van streaming, waardoor uitvoer in full HD mogelijk is tijdens het opnemen (bedraad, draadloos**, 4G/LTE-netwerk***).  Voor nieuwsgaring betekent dit dat “breaking news” naar een omroep kan worden gestreamd terwijl het op locatie wordt vastgelegd.

Daarnaast heeft Panasonic de functie "Rec during Uploading" aan de AJ-PX270 toegevoegd, waarmee opgenomen inhoud automatisch wordt overgebracht naar een FTP-server.  Hierdoor kan worden opgenomen tijdens het uploaden van video-inhoud.

De firmware ondersteunt ook een nieuwe iPad-app voor een P2 Remote Operation Panel (ROP), waarmee de camera-instellingen van de PX270 (zoals beeldkwaliteit, zoomfactor, focus en opnemen/stoppen) draadloos vanaf een iPad kunnen worden bestuurd. De P2 ROP-app wordt gratis verkrijgbaar in de App Store van Apple.

Met de firmware-upgrade worden de toch al uitgebreide opname-indelingen van de AJ-PX270 verder uitgebreid met 1080/30p, 25p, 24p en de eigen 1080 24PsF HD-SDI-uitvoer, waarmee nieuwe gebruiksopties zoals extern opnemen en bewaken mogelijk worden, maar ook met 720/30p, 25p, 24p voor efficiëntere webproducties. Na de upgrade is ook proxy-editing in een webbrowser mogelijk.

Deze upgrades kunnen vanaf vandaag worden gedownload van de Service Support-website van Panasonic
Ga voor meer informatie over de AJ-PX270 klik hier

*alleen 1080/59.94-opnames
** Voor een draadloze LAN-verbinding is de AJ-WM30 Wireless Module vereist
***4G-module van een andere fabrikant is vereist
**** Overdracht naar slechts één specifieke server is mogelijk

iPad is een handelsmerk van Apple Inc. dat is gedeponeerd in de Verenigde Staten en andere landen. App Store is een servicemerk van Apple Inc.

- voor meer: https://business.panasonic.nl/professional-camera/news-and-events/free-f...