• Professional Camera Solutions

MEDIAPRO kiest voor Panasonic 4K tijdens El Clasico

MEDIAPRO heeft de Panasonic AK-UC3000 gebruikt voor de eerste live uitzending in 4K van ‘El Clásico’, de wedstrijd tussen Barcelona en Real Madrid El Clásico is een van de grootste clubwedstrijden in het voetbal ter wereld en wordt uitgezonden in 170 landen, met naar schatting 600 miljoen kijkers. MEDIAPRO zette voor de live 4K-uitzending meer dan 300 professionele medewerkers in en zeven uitzendwagens, waarvan er een was uitgerust met acht Panasonic 4K-camera's.

MEDIAPRO beloofde aan LaLiga om deze spectaculaire wedstrijd uit te zenden met de hoogst mogelijke kwaliteit en probeerde daarom in november 2015 tien van de nieuwe AK-UC3000-studiocamera's uit bij de eerste El Clásico-wedstrijd van het seizoen in het Santiago Bernabeu-stadion van Real Madrid, met uitstekende resultaten.

Voor de terugwedstrijd in Camp Nou werd weer gekozen voor de AK-UC3000, dit keer samen met een nieuw ROP-bedieningspaneel, ontwikkeld in samenwerking met MEDIAPRO, dat borg stond voor nieuwe functionaliteit, hogere kwaliteit en grotere veelzijdigheid.

“4K is niet voor de toekomst, het is er nu al. Voor bedrijven zoals dat van ons begint 4K volgens mij de norm te worden", zegt Dani Lozano, producent van ‘El Clásico’ bij MEDIAPRO: “Panasonic luisterde naar onze feedback en implementeerde dingen die wij dagelijks bij onze producties nodig hebben en die we nodig vonden om op een correcte manier te kunnen produceren, zoals een op sport gerichte gammacurve geïntroduceerd. alsook een hardware upgrade met extra uitgangen die heel handig zijn voor installaties met mobiele units.

Toni Feliú, Senior Manager ProAV bij Panasonic Spanje: “de installate zelf is kostenefficient, gebruiksvriendelijk en eenvoudig te integreren met producten van derden, dus we hopen dat Barcelona-Real Madrid een goede aanjager zal blijken te zijn voor geavanceerde 4K-productie in Spanje.”

 Claudio Vázquez, technisch coördinator voor OB Vans bij MEDIAPRO: “We hebben samen met Panasonic een nieuw bedieningspaneel ontwikkeld – de ROP. Hierdoor wordt ons werk gemakkelijker kunnen  we veelzijdiger en eenvoudiger werken. Panasonic heeft ons tijdens die samenwerking fantastisch ondersteund en omdat het gaat om een gezamenlijk ontwerp zullen ze ons ook blijven ondersteunen.

De Panasonic AK-UC3000 is een compacte studiocamera die compatibel is met B4-lenzen. De camera biedt een balans tussen de verschillende beeldkwaliteitparameters: hoge gevoeligheid, signaal/ruisverhouding, hoge resolutie en breed dynamisch bereik.