• Professional Camera Solutions

Panasonic cameras used in NEP’s first European 4K broadcasting vehicle

NEP zendt vanaf dit seizoen twee wedstrijden per speeldag van de Zwitserse eerste klasse in ultra-HD uit. Voor deze live-uitzending gebruikt NEP de AK-UC3000 camera’s van Panasonic, waarbij tien 4K-camera’s de kern vormen van het nieuwe NEP- zendvoertuig dat volledig uitgerust is om content met hoge resolutie in UHD te realiseren. Ultra-HD heeft een resolutie die vier keer hoger is dan die van zijn voorganger Full HD en is twintig keer scherper dan het SD-systeem dat nog vaak gebruikt wordt.

De technologie en expertise van NEP Switzerland zorgt ervoor dat haar klanten ‘s werelds grootste live-uitzendingen en televisieshows kunnen produceren. Een live-uitzending van nationale en internationale sport- en entertainmentevenementen stelt hoge eisen aan de betrokken zendtechnologie. Met meer dan 30 jaar ervaring maakt NEP elk programma uniek. Om deze reputatie eer te bewijzen, biedt het nu spectaculaire voetbalwedstrijden aan in de beste UHD-kwaliteit van Zwitserland.

Na verschillende testen en een grondig overleg besloot NEP zijn nieuw ‘Ultra HD-41’-zendvoertuig uit te rusten met 4K AK-UC3000-camera’s van Panasonic. "Zoals de resultaten aantonen, levert de UC3000 ongeëvenaarde prestaties en een 4K-beeldkwaliteit. We waren niet alleen onder de indruk van de kwaliteit van de beelden, maar ook van het gebruiksgemak van de camera,” zei Trond Hermansen, CTO bij NEP Switzerland. "De UC3000 vindt een uitstekende balans tussen de verschillende parameters voor beeldkwaliteit, bijvoorbeeld een hoge gevoeligheid en resolutie, een goede signaal/ruisverhouding en een breed dynamisch bereik. Het lage energieverbruik en het compacte formaat van de camera zijn ook het vermelden waard.”

NEP Switzerland waardeerde dat de camera’s voor het zendvoertuig snel konden worden geleverd. "Tijd was een belangrijke factor bij het bouwen van het zendvoertuig," zei Hermansen. "Toen we werden aangesteld voor de productie van de Zwitserse voetbalcompetitie, was er minder dan zes maanden om het voertuig te bouwen en te testen voor de eerste productie in juli 2016."

De AK-UC3000 is een compacte studiocamera met een sensor die een UDH-signaal (3840x2160) tot 60p produceert en is compatibel met alle B4-lensopzetstukken. Een uitgebreide reeks innovatieve kenmerken zoals turbo ("zonder schokken") gain (-3 dB tot 36 dB) en digitale geluidonderdrukking op meerdere niveaus maken de camera nog gebruiksvriendelijker en nog flexibeler. De UC3000 kan tegelijkertijd in UHD- en HD-modus worden gebruikt. Panasonic maakt het dus eenvoudiger om over te schakelen van HD naar 4K. Dit gebeurt op exact dezelfde manier als vroeger van SD naar HD.

Ga voor meer informatie over Panasonic Broadcast-producten naar

https://nl.business.panasonic.be/professional-camera/producten-en-access...