• Professional Camera Solutions

NewTek en Panasonic vereenvoudigen IP-configuratie

Panasonic en NewTek komen met NewTek AutoLink™, een nieuwe softwaretoepassing waarmee PTZ-camera's in een netwerk worden gedetecteerd en automatisch worden geconfigureerd. De aanwezigheid van IP-camera's wordt automatisch waargenomen door NewTek TriCaster® en de IP-serie Video Mix Engine. De camera’s zijn daardoor ook toegankelijk in netwerkworkflows voor videoproductie, zonder dat ze geconfigureerd moeten worden. Dat bespaart kostbare bandbreedte en systeembronnen.

NewTek AutoLink is conversiesoftware voor op de PC, die gebruikt kan worden voor camerabediening, NDI en streaming. De software is compatibel met PTZ-camera's (AW-HE130, AW-HE40 en AW-UE70), de studiocamerasystemen en de 4K boxcamera van Panasonic (AK-UB300). Op de software kan een onbeperkt aantal IP-camera’s worden aangesloten. Video-omzetting en transmissie worden pas geïnitieerd als de camerabron is geselecteerd. Met NewTek AutoLink kan de gebruiker rechtstreeks vanuit de interface of vanaf een compatible controller de oriëntatie, de zoomfactor, de scherpstelling en de iris van ondersteunde camera’s regelen en de instellingen van de camera's opslaan en weer oproepen.

“Panasonic en NewTek hebben veel gemeenschappelijke klanten, die ons hebben gevraagd om een snellere configuratie en een eenvoudigere integratie, omdat de toepassingen met live studio's steeds diverser worden. Het antwoord daarop is eenvoudige IP-connectiviteit”, zegt Guilhem Krier, hoofd Product Marketing & Business Development bij Panasonic. “We zijn verheugd dat we een plug-and-play systeem tussen onze camera's en de NewTek TriCaster kunnen aanbieden. We hopen dat de eenvoudige bediening niet alleen voldoet aan de wensen van onze huidige productieklanten, maar dat zich de markt voor onze technologieën op het gebied van streaming media zal uitbreiden.”

“NewTek en Panasonic delen een visie voor een door IP-workflows gestuurde productieomgeving”, aldus dr. Andrew Cross, president-directeur en CTO van NewTek. “Het mooie is dat er een onbeperkt aantal IP-camera's kan worden aangesloten en daarbij niet alle beschikbare bandbreedte wordt opgeslokt.”

Ga voor meer informatie over Panasonic Broadcast & ProAV naar https://business.panasonic.nl/professional-camera/producten-en-accessoires/welkom-bij-ons-proav-assortiment