• Professional Camera Solutions

Nieuw assortiment Panasonic-camera’s met ingebouwde NDI-ondersteuning

Panasonic introduceert vandaag een complete lijn professionele camera’s met ingebouwde Network Device Interface (NDI)-ondersteuning. Met de derde versie van deze NDI-ondersteuning, versterkt met een nieuwe hoge-efficiëntie modus, kunnen Panasonic PTZ-camera’s rechtstreeks aangesloten worden op een NDI-netwerk. Dankzij automatische detectie door de NewTek TriCaster® en de NewTek IP-serie videoswitchers  sluiten de nieuwe camera’s perfect aan op de honderden andere NDI-geschikte producten, zodat NDI-gebaseerde videoproducties geen aanvullende configuratie meer nodig hebben.

De AW-HN38, AW-HN40, AW-UN70 en AW-HN130 worden toegevoegd aan het bestaande PTZ-aanbod van Panasonic. Vooral de AW-HN38 is een aanwinst voor het PTZ-assortiment. Het is een hoogwaardig model met dezelfde functies van de AW-HN/HE40, maar dan met 22x zoom, HDMI en ingebouwde IP-connectiviteit. De nieuwe camera’s zijn leverbaar in zwart en wit.

Deze nieuwe ‘N-camera’s’ beschikken over een NDI-modus in het cameramenu, die de instellingen zodanig aanpast dat de camera ook op een NDI-netwerk optimale prestaties en volledige compatibiliteit biedt. Hierdoor is maar één kabel nodig, voor zowel video met zeer lage latency alsook audio, PTZ-bediening, tally en voeding.

“Met de derde versie van NDI biedt NewTek haar klanten IP-video als complete end-to-end-oplossing, die wordt versterkt door onze samenwerking met Panasonic. We werken al jaren intensief samen met Panasonic, waardoor we hun industriestandaard voor geautomatiseerde PTZ-bediening en beeldkwaliteit bij miljoenen eindgebruikers met NDI-producten geïntroduceerd hebben", aldus Andrew Cross, directeur en Chief Technology Officer bij NewTek.  “De behoefte aan efficiëntere en betere producties, kunnen we vervullen met de Panasonic PTZ-camera's met ingebouwde NDI." 

Onder de verschillende NDI-apparaten bevindt zich ook de Panasonic AV-HLC100 switcher, geïntroduceerd op NAB 2017 en dit najaar verkrijgbaar. Door NDI-geschikte PTZ-camera's van Panasonic te combineren met de AV-HLC100 switcher ontstaat een unieke next generation-workflow, met volledige end-to-end IP-connectiviteit; van opname en live-productie tot en met de levering aan eindgebruikers en streaming.

“Panasonic neemt al sinds het begin een voortrekkersrol op zich met professionele externe productiecamera's en -systemen", zegt Nela Pertl, Broadcast & ProAV Marketing Manager bij Panasonic in EMEA. “Deze nieuwe NDI-ondersteuning is echt een grote stap vooruit aangezien productie op afstand nu mogelijk wordt vanaf vrijwel iedere locatie.”

Klanten die de standaardversies van de AW-HE40, AW-UE70 of AW-HE130 hebben gekocht of willen kopen, kunnen die dit najaar via de website van NewTek (new.tk/ndi_panasonic) upgraden om de NDI-mogelijkheden te activeren.

De line-up van NDI-camera's is verkrijgbaar vanaf het najaar (AW-NH40/AW-UN70) en de winter (AW-HN130).

Ga voor meer informatie over Panasonic Broadcast & ProAV naar https://business.panasonic.eu/broadcast-and-proav