• Professional Camera Solutions

Eerste beelden van de Panasonic AU-EVA1 compacte camcorder te zien op IBC 2017

De eerste beelden van de nieuwe handheld Panasonic AU-EVA1 5.7K-camcorder zijn vrijgegeven tijdens de IBC in Amsterdam. De beelden, opgenomen in IJsland en geregisseerd door filmregisseur Filippo Chiesa, laten zien hoe krachtig de nieuwe Super-35-sensor is met zijn 7.5K-resolutie en dubbele native ISO van 800 en 2.500. Chiesa kon hierdoor onder vrijwel alle lichtomstandigheden filmen.

De EVA1, die speciaal is ontwikkeld voor makers van indiefilms, beschikt over een dynamisch bereik van 14 stops. Dat maakt het mogelijk de sluitertijd haarfijn af te stellen van licht naar donker. Daarnaast legt de camera kleuren en huidtinten levensecht vast. De camera maakt gebruik van een native EF-mount, die een breed assortiment EF-lenzen toegankelijk maakt voor cameramannen. De camcorder ondersteunt verder ook HDR-productie, waarbij de 14 stops van de V-Log-curve perfect voldoen aan de HDR-vereisten en de V-Gamut overtreft de kleurruimte REC.2020.

Filippo Chiesa, regisseur en filmmaker: "Je krijgt niet vaak de kans om een camera op voorhand uit te proberen waar iedereen al zo lang naar uitkijkt. Ik ben blij dat Panasonic mij dit vertrouwen heeft gegeven om de camera als eerste te mogen uitproberen en ik moet zeggen dat camera heeft mijn verwachtingen ruimschoots overtroffen heeft. Dankzij het rijke kleurenpalet en de hoogwaardige beeldkwaliteit had ik alle vrijheid tijdens het filmen. Hij is echt zo fantastisch als de filmgemeenschap denkt."

Nela Pertl, Marketing Manager EMEA van Panasonic, zegt: "We zijn erg blij met de filmbeelden van Filippo. IJsland is al een prachtig natuurlijk decor op zich, maar hij heeft het met de camera op film nog mooier gemaakt. De veelzijdigheid van de EVA1 is tijdens deze opnames zwaar op de proef gesteld en omdat de camera zo compact is konden we ook verschillende opstellingen proberen, zelfs bevestiging aan een drone." 

Panasonic heeft een Youtube kanaal gelanceerd voor alle beelden die gemaakt zijn met haar digitale cinema camera’s waaronder de VariCam en de EVA1. De nieuwe EVA1 sizzle reel is te zien op dit kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCiTi9owcTE9QbEnt5w2vkDA/featured