• AJ-PD500

AJ-PD500

  • AVC-ULTRA codec-fieldrecorder/-player met AVC-LongG50/25/12*1/6*1.
  • Twee P2-sleuven en twee microP2-slots*2
  • Talrijke input-/outputinterfaceaansluitingen voor zowel AV als IT.
  • Stroomvoorziening via netsnoer en 4-pins XLR 12V DC.
  • Compact en lichtgewicht voor groot gebruiksgemak.

Nieuw: de AJ-PD500, de eerste P2 HD-recorder met originele AVC-ULTRA-opnamen en ingebouwde microP2-kaartslots. Dankzij het grote aantal mogelijke formaten (waaronder AVC-LongG als standaard, AVC-ULTRA Class200 en AVCHD-weergave als opties*1) en de vele professionele ingangen/uitgangen is de AJ-PD500 ideaal voor gebruik voor reality-tv, lange documentaires, live evenementen, satellietfaciliteiten, OB-vans en als extra afspeel-/opnameapparaat in nieuwsruimtes.

Andere krachtige kenmerken van de AJ-PD500 zijn een intuïtieve, multifunctionele jog-dial, originele 24p-opnames, een supersnelle USB 3.0-interface en 24-bits vierkanaals digitale audio en tweekanaals analoge audio. De Panasonic AVC-ULTRA biedt masterkwaliteit en/of 10-bits 4:4:2-opnames met een lage bitrate in Full HD, en is daardoor geschikt voor een groot aantal toepassingen, van mastering tot uitzending. AVC-LongG is ontwikkeld voor toepassingen waarbij bestandsgrootte van kritiek belang is en biedt daarom 10-bits 4:2:2-opnames met een veel kleinere bestandsgrootte, wat opslagkosten en overdrachttijd bespaart ten opzichte van MPEG-2, terwijl dezelfde of betere videokwaliteit wordt bereikt. 1080p-opnames bij 50 frames per seconde is toegevoegd aan bestaande AVC-Intra-compressiemodi en maakt ook 24-bits, 16-kanaals audio mogelijk. Voor zeer geavanceerde mastering- en mezzanineworkflows produceert de Class200-optie visueel lossless compressie, wat ideaal is voor het zonder degradatie migreren van bestaande HD-tapemasters naar bestanden, waarbij de bestandsgrootte veel kleiner is dan bij veel platformspecifieke mezzanine-formaten.

De AJ-PD500 heeft twee ingebouwde slots voor de nieuwe Panasonic microP2-kaarten, die een SD-kaartvorm hebben. De PD500 heeft ook twee standaard P2-kaartslots*2, en een SD-kaartslot voor proxy-/metadata en AVCHD Playback*1 (optioneel). De AJ-PD500 werkt met een 12V-battery en heeft een robuust half-rackdesign dat bestand is tegen outdoor producties, maar is compact (half-rackmontage) en weegt nog geen 4 kg en kan daardoor gemakkelijk worden vervoerd.

Danzij AVC-Intra 100/50-opnames/weergave en AVC-LongG is de AJ-PD500 een kostenefficiënte en draagbare oplossing voor 10-bits 4:2:2-video van masterkwaliteit. Gebruikers van dit zeer betrouwbare, specifieke deck kunnen filmmateriaal afspelen en controleren op het 16:9 LCD-scherm van 8,9 cm (3,5 inch); clipbestanden en metadata beheren; inhoud in 10-bits kwaliteit en met volledige resolutie opnemen van een groot aantal camerarecorders van Panasonic en andere merken via de HD-SDI-ingang; en back-ups van gegevens maken op vasteschijfstations.

De AJ-PD500 biedt originele 24p 1080-opnames en 1080/24PsF-input/output. De recorder ondersteunt een groot aantal HD- en SD-opnameformaten, waaronder 1080 bij 60p/50p/60i/50i/25p/24p; 720 bij 60p/50p/24p, en 480/60i, 576/50i in de optionele DVCPRO50-, DVCPRO- en DV-codecs. De eenheid speelt HD/SD-inhoud automatisch af (zonder dat er instellingen hoeven te worden gewijzigd) en kan internationaal worden gebruikt bij 50Hz of 60Hz.

De “SuperSpeed” USB 3.0-hostinterface van de AJ-PD500 ondersteunt supersnelle overdrachtssnelheden tot 4,8 Gbps. Hierdoor kunnen gebruikers inhoud gemakkelijk overzetten naar goedkope vasteschijfstations of solid-state drives, voor snelle en veilige levering aan klanten. Als de PD500 aan een computer is gekoppeld, kan deze in de USB-modus fungeren als een microP2- of P2-station met twee kaarten. Bovendien kunnen gebruikers een vaste schijf aansluiten op de AJ-PD500, zodat non-realtime inhoud kan worden bekeken. Met deze fuctionaliteit kan inhoud die naar een schijf wordt gekopieerd worden gecontroleerd, en kan eerder opgenomen inhoud op een station worden bekeken.

Via de HDMI-uitgang van de recorder kunnen ongecomprimeerde digitale gegevens worden verzonden naar een groot aantal afspeelapparaten voor consumenten (videoprojectors, digitale televisies). Het deck is voorzien van een RS-422A-besturingselement, waardoor het als videobron kan worden bestuurd door non-lineaire montagesystemen en kleurcorrectiesystemen. De PD500 is geschikt voor bedrade verbindingen en Gigabit-ethernet. De AJ-PD500 is ook voorzien van audio-I/O's, een aansluiting voor een koptelefoon en een luidspreker, timecode-in/out en een ingang voor referentiesynchronisatie.

Andere waardevolle functies zijn conversie omhoog/omlaag, een USB-aansluiting voor een toetsenbord voor eenvoudig invoeren van metagegevens, displayfuncties voor waveform en vectorscope, en zes gebruikersknoppen waaraan naar keuze een groot aantal functies kan worden toegewezen.

Naast de standaard proxy-opnames met hoge resolutie en AES/EBU vierkanaals 24-bits audio, kan ook AVCHD-audio worden afgespeeld*1.

Klik hier voor een lijst met downloadbare gebruiksaanwijzingen.

*1 Binnenkort beschikbaar
*2 Gebruikers moeten kiezen tussen microP2- en standaard P2-kaartopnames.