• P2-workflow

P2-workflow

 

P2 maakt van IT een integraal deel van de nieuwsworkflow

Heel wat zenders stappen over van op tape gebaseerde nieuwsverzameling en zendapparatuur naar IT-systemen (op bestanden gebaseerd) met niet-lineaire editors en netwerkservers. De conversie gebeurt echter vaak niet vloeiend omdat het tijd en werkintensieve digitalisering van tapeopnamen vereist. De P2-kaart lost dit probleem op door IT-methoden direct vanaf het opnameproces toe te passen.

Naast het snel opstarten van opnamen, staat de P2 ook hot swapping toe en biedt deze een tekstmemo en een opnamemarkeringsfunctie voor extra gebruiksgemak tijdens de opname. In zend- en productiegebruik kan de P2 mobile worden gebruikt voor het weergeven, bewerken (maken van afspeellijsten) en uitzending op antenne. U kunt een P2-kaart ook in een laptop* stoppen en gegevens overdragen via FTP. Het P2-stuurprogramma kan direct een verbinding maken met een pc-netwerk of een niet-lineaire editor in een zendstation. De USB 2.0/IEEE 1394b-interface biedt een snelle overdracht van P2-bestanden naar zowel Windows-pc's als Mac's.

* Het bijgeleverde P2-stuurprogramma moet worden geïnstalleerd op de Windows-pc of Mac-computer.

 

Metagegevens en proxybestanden bieden nieuwe oplossingen

SD-geheugenkaartsleuven breiden de mogelijkheden verder uit. Op een Windows-pc kunt u een metagegevensbestand maken met de naam van de cameraoperator, de programmanaam, de locatie en een tekstmemo of andere informatie. U kunt dit ook toevoegen aan een videobestand via een SD-geheugenkaart. Als u dit bestand samen met een proxybestand met lage resolutie gebruikt, kunt u profiteren van de pc- en IT-functies voor het uitvoeren van nuttige bewerkingen, zoals het overdragen van gegevens via een netwerk of het zoeken van informatie over metagegevens.

Er kan gemakkelijk een archiefsysteem worden opgebouwd door het uploaden van de P2-bestanden naar een server met brongegevens, door middel van de software voor P2-inhoudsbeheer. Hiermee kan een gewone pc zoekacties uitvoeren op basis van metagegevens en proxyvideoclips bekijken via het netwerk. Het systeem kan worden gebruikt voor zowel antenne- als opgenomen gegevens, zodat waardevolle videobronnen die nooit zouden worden gebruikt als ze op tape waren opgeslagen, nu effectief kunnen worden gebruikt. Proxybestanden met lage resolutie kunnen snel worden overgedragen en gekopieerd, voor uitzending op antennen van nieuwsberichten of voor de voorbereidende offline bewerking op een laptop voordat de volledige gegevens op hoge resolutie aankomen. Dit stroomlijnt de workflow nog meer.