• Professional Camera Solutions

Panasonic kondigt allereerste 4K PTZ-camera voor videobranche aan

Panasonic heeft op de INFOMCOMM in Orlando (VS) de eerste geïntegreerde 4K PTZ-camera voor de professionele videobranche onthuld. Deze camera, de  AW-UE70, heeft een resolutie van 3840 x 2160 pixels bij 25p via HDMI; kan 4K IP-streamen en in de camera 4K opnemen. Naast 4K 2160/25p levert de camera veel internationale HD-signaalformaten zoals 1080/50p, 1080/50i, 1080/25p, 1080/25PsF en 720/50p.

 

Jaume Miro, Product Manager voor Panasonic Remote Camera: “Dankzij de flexibele 4K/HD-mogelijkheden van de camera is deze zeer geschikt voor televisieopnames en voor veeleisende installaties in stadions, vergaderruimten, aula's en andere locaties waar ultrahoge resolutie en een nauwkeurige bediening vereist zijn. De standaard IP-besturing, ingebouwde audio-invoer en Power over Ethernet maken installatie met één kabel mogelijk. Met de USB-webcam voor videoconferenties en samenwerking, een 20x zoomlens, presetfuncties en een brede gezichtshoek van 65,1° is de camera uiterst flexibel in gebruik.”

 

De AW-UE70 beschikt over een uiterst nauwkeurige pan-tilt-kop met een panbereik van ±175° en een tiltbereik van –30° tot 90°. Hierdoor zijn nauwkeurige, snelle en vloeiende bewegingen in alle richtingen mogelijk en kunnen zowel langzaam als snel bewegende objecten zonder veel trillingen en schokken worden vastgelegd.

 

In de nachtmodus van de AW-UE70 is het mogelijk opnames te maken bij vrijwel totale duisternis, doordat automatisch wordt overgeschakeld op kwalitatief hoogwaardige zwart-wit HD-video met optionele infraroodverlichting. Daardoor is de camera ideaal voor realityshows, onderzoek in slaaplaboratoria en podiumondersteuning.

 

De AW-UE70 is uitgerust met belangrijke functies zoals genlock, Optical Image Stabilisation (OIS) en op afstand verwisselbare ND-filters. De camera heeft video-uitgangen voor 3G-SDI en HDMI en beschikt over een 1/2.3-type MOS-sensor en geavanceerde verwerkingsmogelijkheden. Tevens is audio/video-streaming direct vanaf de camera met maximaal 2160/30p mogelijk, en video- en audio-opnamen in de camera op een microSD-kaart bij 2160/25p of 1080/50p.

 

Er zijn bovendien IP-, RS-422- en RS-232C-aansluitingen en een ingebouwde webserver die zowel voorziet in bediening via een browser als IP-live preview voor maximaal zestien camera’s en dit vanaf pc's, Macs en mobiele apparatuur. Seriële RS-422- of IP-bediening is beschikbaar via de AW-RP50- en AW-RP120G-controllers, de AK-HRP200G-paintbox en de AW-HEA10-camera met bedieningshulp van Panasonic, maar ook via systemen van Crestron, AMX, Winnov en andere fabrikanten die op de juiste manier geprogrammeerd zijn. 

 

Dankzij een hele reeks functionaliteiten krijgen professionele gebruikers van videosystemen met de AW-UE70 de beschikking over extra mogelijkheden. Naast Dynamic Range Stretch (DRS) van Panasonic, staan geavanceerde Digital Noise Reduction (DNR) en een ingenieuze HDR-modus (High Dynamic Range) garant voor kwalitatieve beelden, zelfs bij extreme contrast- en lichtomstandigheden.

 

De AW-UE70 is leverbaar in zwart of wit en is verkrijgbaar vanaf oktober 2015.  

 

Meer informatie over professionele videoproducten van Panasonic vindt u op https://business.panasonic.nl/professional-camera/producten-en-accessoire...