• Professional Camera Solutions

PANASONIC KONDIGT REEKS VARICAM-UPGRADES AAN

Prijzen en beschikbaarheid voor nieuwe AG-DVX200 ook aangekondigd op persbijeenkomst IBC '15

Panasonic kondigde op IBC’15  verschillende upgrades en verbeteringen aan voor de belangrijkste 4k-productiecamera van het bedrijf, de VariCam 35. Deze camera wordt veel gebruikt voor de productie van natuurproducties, series en films.

Panasonic introduceerde onder meer een verlengsnoer van 20 meter (AU-VCBL20) waarmee de recorder en camerakop kunnen worden gesplitst. Op deze manier kan de VariCam gebruikt worden in helikopters, kranen en auto's. Het snoer is leverbaar vanaf deze maand en heeft een adviesprijs van € 2.200.

Ook kondigde Panasonic ondersteuning aan voor het ProRes 4444-formaat, dat tot aan 60 frames per seconde in HD mogelijk maakt. Bij opnames in ProRes wordt daarnaast een nieuwe PreREC-functie geactiveerd. De camera draait daarmee al voordat de gebruiker op de knop ‘record’ heeft gedrukt. Dat biedt voordelen bij het opnemen van bij natuurproducties.

Verdere aangekondigde upgrades zijn ondersteuning voor het afspelen via Codex V-RAW-recorders¹, ondersteuning voor anamorfe lenzen², flip-flop beeldfuncties³ en de mogelijkheid om een lagere ISO-waarde te gebruiken met de tweede native dubbele ISO5000-instelling.

Panasonic maakte op IBC’15 bovendien de beschikbaarheid en de prijzen voor de AG-DVX200 bekend. Deze handheld 4K-camcorder van het 4/3-type biedt diverse hoogwaardige functies, zoals UHD-opnames (tot 3840x2160/60p) en 12 stops aan dynamisch bereik, mogelijk gemaakt door de V-Log L-verwerkingsmethode in VariCam-stijl.

De AG-DVX200 levert een ondiepe scherptediepte en een brede groothoekafstand, heeft een geïntegreerd LEICA DICOMAR 4K 13x-lensontwerp. Deze camera is bedoeld voor onafhankelijke film- en documentaireproducties en evenementenvideografie. De camera is leverbaar vanaf eind september en heeft een adviesprijs van 4.699 euro.

In de Panasonic-stand zijn ook de pas geïntroduceerde glasloze 4K-displays te zien, die zijn bedoeld voor de televisiemarkt. De TH-98LQ70L & TH-84LQ70L led-lcd-panelen van respectievelijk 98-inch en 84-inch, hebben een resolutie van 3840 x 2160 pixels en beschikken over de nieuwe generatie beeldverbeteringstechnologie van Panasonic. Dit levert prachtige, levensechte beelden.

Kom voor meer informatie over de broadcast-producten van Panasonic naar stand C45 op de IBC, of ga naar nl.business.panasonic.nl.

*1: Codex V-RAW-recorder is een product van Codex.
*2: De-squeeze beeldbewaking op EVF, VF out en MON out en op te nemen op Sub Recorder.
*3: Beeldbewaking op EVF, VF out en MON out en op te nemen op Sub Recorder.
 

ProRes is in licentie gegeven door Apple Inc. Apple ProRes-codec van Atomos onder licentie.

Atomos is een handelsmerk van en copyright Atomos Global Pty. Ltd.