• Professional Camera Solutions

PANASONIC KONDIGT UPGRADES VOOR P2 CAST-CLOUD AAN

Panasonic kondigt op IBC’15 een reeks upgrades aan voor het op P2 Cast-cloud gebaseerde nieuwsproductiesysteem. Dit systeem werd eerder dit jaar geïntroduceerd op de NAB in Las Vegas. P2 Cast maakt gebruik van de bestaande netwerkfuncties van de nieuwste Panasonic P2 HD-camcorders, zodat inhoud die naar de cloud wordt geüpload, meteen beschikbaar is voor weergave en montage.

Nieuws kan op deze manier veel sneller worden uitgezonden, aangezien de montage kan worden uitgevoerd op verschillende apparaten met een internetverbinding. Een belangrijk voordeel is dat proxyvideo met een lage bitrate, maar een hoge kwaliteit, via de cloud van een camcorder op locatie kan worden verplaatst, waarna een video kan worden gemaakt van de gewenste fragmenten. Redactiesystemen kunnen zo automatisch video in hoge resolutie van de camera halen en uitzenden.

Via de upgrade van september komen de volgende nieuwe functies beschikbaar:

1.    Rechtstreekse overdracht van beelden met hoge kwaliteit naar een specifieke FTP-server. Gebruikers kunnen kiezen tussen de FTP-server van de klant en de cloudserver van het P2 Cast-systeem zelf.

2.    Importeren van Story-ID van Avid iNews (bètafunctie). P2 Cast kan de belangrijkste informatie uit een nieuwsbericht ophalen uit Avid iNews. De essentiële P2-metagegevens uit het nieuwsbericht kunnen vervolgens worden opgenomen op P2-camcorders.

3.    API voor toegang tot het P2 Cast-systeem. Daarvoor is een licentie-overeenkomst vereist. Hierdoor kan flexibeler verbinding worden gemaakt met montage- en contentsystemen van derden. Zo hoeft na de highlight-montage alleen de gemonteerde video in hoge resolutie te worden overgebracht. Bovendien kunnen de metagegevens van het bericht worden overgebracht naar P2 Cast.

Daarnaast krijgt de AJ-PG50-geheugenkaartrecorder bij de voor eind 2015 geplande firmware-upgrade de netwerkfuncties van P2 Cast.

P2 Cast is de eerste drie maanden gratis voor nieuwe gebruikers. Kom voor meer informatie over P2 Cast naar stand C45 op de IBC. U kunt ook contact opnemen met uw plaatselijke verkoopvertegenwoordigers.

Meer informatie is te vinden op nl.business.panasonic.nl.