• Professional Camera Solutions

Wereldwijde introductie van commerciële bundel van Panasonic en LiveU

Panasonic en LiveU hebben samen een pakket geïntroduceerd dat bestaat uit camera's van Panasonic en de ultrakleine veldunit van LiveU. Dit geïntegreerde pakket is het resultaat van een strategische samenwerking tussen de bedrijven en is wereldwijd leverbaar. Het pakket combineert de Panasonic camera’s met de LU200-transmissie solution van LiveU.

Het voordelige pakket wordt eerst in Europa geïntroduceerd via het resellerkanaal van Panasonic en LiveU, waarna de rest van de wereld volgt. Met het pakket kunnen productiemaatschappijen, freelancers, online media en omroeporganisaties professionele live video op locatie maken.

Dankzij de samenwerking worden Panasonic-camera's gekoppeld aan LiveU Central, het IP-beheerplatform in de cloud. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de robuuste mobiele bonding en live streaming van LiveU. De camera’s kunnen ook op afstand worden bediend. Het pakket is momenteel beschikbaar voor vier Panasonic-camera's: AJ-PX5000, AJ-PX270, AJ-PX800 en AJ-PX380.

"LiveU en Panasonic hebben al P2-camera's met één LTE-dongle ontwikkeld en geïntroduceerd. Hiermee zijn rechtstreekse livestreams naar het cloudbeheersysteem LiveU Central mogelijk,” zegt Kunihiko Miyagi, directeur van de Professional AV Business Unit van Panasonic. “Met onze P2-camera's en de bondingapparatuur van LiveU Nu willen we onze eindgebruikers een andere oplossing voor live streamen bieden. LiveU en Panasonic denken voortdurend verder na over manieren waarop onze klanten flexibeler en gemakkelijker op locatie kunnen werken."

"We hechten grote waarde aan onze langdurige samenwerking met Panasonic,” verklaart Samuel Wasserman, CEO van LiveU. “Het huidige pakket creëert interessante nieuwe mogelijkheden voor de professionele videomarkt. Live video kan uitgebreid worden met een gestroomlijnde flow en betrouwbare uplink van hoge kwaliteit. Het is de ultieme oplossing voor het in hoge kwaliteit end-to-end streamen van camera naar kijker, waarbij gebruik gemaakt wordt van het ingebouwde mediaplatform en de bestaande camerabediening. We hebben samen met Panasonic een ontwikkelingslijn uitgestippeld en dit product laat zien dat die aanpak concrete resultaten oplevert."

Kom voor meer informatie over de broadcast-producten van Panasonic naar stand C45 op de IBC, of ga naar nl.business.panasonic.nl.