• Business Analytics

Business Analytics

Intelligent inzicht. Duidelijker dan ooit tevoren.

Gedetailleerder zien. Beter begrijpen. Meer voordelen.

  • Krijg meer inzicht dan ooit in soorten klanten en klantengedrag.
  • Integreer de analysemogelijkheden van bewakingscamera's en IP-gebaseerde gezichtsherkenningstechnologie van Panasonic in uw bedrijf.
  • Geef uw bezoekers een prettige, veilige en productieve ervaring dankzij opties voor mensen tellen en heat mapping.
  • Beperk risico's tot een minimum en voorkom ongewenste toegang tot uw locatie.

Gezichtsherkenningsoplossing van Panasonic

Stelt u zich eens voor dat u klanten op uw locatie, bezoekers aan uw bedrijf of mensen op uw evenement kunt identificeren. En dat u via die visuele informatie vervolgens nauwkeurig hun geslacht, leeftijd of geautoriseerde toegangsniveau zou kunnen bepalen, of zelfs de waarschijnlijkheid dat ze uw producten of diensten zouden kopen. 

Wat zou u ervan vinden als dergelijke details kunnen worden gekoppeld aan 'heat mapping', waarbij de looproutes van personen, groepen of mensenmassa's worden gevolgd op uw locatie. U kunt dan zien waar klanten zijn geweest, hoe lang ze ergens zijn gebleven en waar de grootste dichtheid bezoekers was op een bepaalde tijd, maand of jaar. 

De inzichten en informatie die uit deze diepgaande visuele gegevens kunnen worden gewonnen, zijn van onschatbare waarde voor uw bedrijf en uw activiteiten. En bieden flinke beloningen. 

Met de gezichtsherkenningsoplossing van Panasonic liggen de voordelen en beloningen voor het oprapen. Door de analysemogelijkheden van onze bewakingscamera's te combineren met een IP-gebaseerd gezichtsherkenningssysteem verandert u uw manier van werken voorgoed.

Face Recognition

Beter klantinzicht voor een betere klantenservice

Aan de hand van de hogeresolutiebeelden van de bewakingscamera's kan het systeem in realtime gezichtseigenschappen van bezoekers aan uw locatie analyseren en zo de leeftijd en het geslacht van deze bezoekers bepalen. De analyses van het systeem geven u betere demografische inzichten in het soort klanten en bezoekers dat uw bedrijf trekt. U kunt uw service of werkzaamheden hier dus op aanpassen.

Neem bijvoorbeeld een winkelomgeving. Het systeem kan tot tien miljoen gezichten herkennen en deze in slechts drie seconden doorzoeken. In combinatie met leeftijds- en geslachtsherkenning vormt die extreem hoge snelheid een uiterst krachtig marketinginstrument. U kunt specifieke promoties en berichten toewijzen aan bepaalde 'gezichtssoorten' en zo via digitale informatieborden aan de juiste persoon op het juiste moment tonen.

U kunt de analysemogelijkheden van de camera ook gebruiken om te voorspellen welke personen bepaalde gebieden van uw locatie bezoeken, op welk moment van de dag. Zo kunt u uw marketingberichten, productaanbiedingen en visuele merchandising gericht tonen voor de grootste impact.

Met de meest geavanceerde functie genereert u informatie waarmee u uw omzet koppelt aan de groepen mensen, gesplitst op leeftijd en geslacht, die uw producten kopen, waardoor u uw promoties en merchandising nog beter kunt toespitsen.

 

Bepaal hotspots en krijg inzicht in klantgedrag

Heat mapping

Heat map-analyses visualiseren de voetbal binnen het gezichtsveld van de camera. Dit is, vooral in de retailmarkt, ideaal voor business intelligence- en operationele efficiëntie-toepassingen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld beslissingen nemen over het plaatsen van personeel op basis van inzicht in de locaties die het meest en het minst worden bezocht in de winkel en het analyseren van hotspots en klantgedrag. 

Heat Mapping

Mensen tellen

Mensen tellen is ideaal voor verschillende omgevingen waaronder winkels, scholen, banken, recreatiefaciliteiten, musea, vliegvelden en andere omgevingen waarin inzichten en informatie over klanten en processen nodig zijn. Het systeem biedt gegevensanalyse waarmee u inzicht krijgt in dagelijkse bezoekersaantallen. Bovendien kunt u de drukste en belangrijkste gebieden of tentoonstellingen vastleggen en zo, in combinatie met heat mapping, de klantervaring in de gehele bezoekersstroom verbeteren.

 People Counting

Gestroomlijnde looproutes voor een betere ervaring

Een ander sterk punt van de oplossing is dat de beweging van klanten en bezoekers door uw locatie kan worden gevolgd. Aan de hand van de visuele inzichten gewonnen uit heat mapping en mensen tellen kunt u eenvoudig zien welke gebieden het meest bezocht worden, waar de stroom hapert, waar mensen rijen maken en waar mensen het meeste tijd doorbrengen.

Om privacyredenen en om te voldoen aan Duitse privacywetgeving kunt uw personen maskeren zodat ze worden geteld en herkend zonder zichtbaar te zijn. Na opname blijven deze personen 'onzichtbaar'.

Met deze kennis kunt u de indeling van uw locatie optimaliseren zodat mensen zich gemakkelijk en aangenaam kunnen bewegen, u inzicht hebt in waar producten, diensten of informatie het beste tot hun recht komen en u kunt bepalen waar u medewerkers moet neerzetten voor optimale klantenservice en veiligheid.

Deze toepassing is van grote waarde voor openbare attracties, zoals musea of galerieën. Als u visueel inzicht hebt in bezoekersstromen, ziet u eenvoudig waar u installaties of exposities het beste kunt plaatsen voor de beste zichtbaarheid en interactie.

Intelligente beveiliging - veiliger werken

Business Analytics maakt bedrijfswerkzaamheden veiliger en daardoor efficiënter te beheren. Met het systeem kunt u een bewakingsgebied opsplitsen in vooraf gedefinieerde zones, waarin verwacht en onverwacht gedrag voor die zone wordt waargenomen. Met de functies voor grenzen en inbraakdetectie worden bewegende voorwerpen die een virtuele lijn oversteken geïdentificeerd, waardoor u incidenten automatisch kunt voorkomen (bijvoorbeeld een passagier die te dicht bij de rand van een perron komt). Bovendien maakt de functie voor ontbrekende of onbewaakte objecten automatische detectie van, waarschuwingen voor en reacties op gebeurtenissen in realtime mogelijk zodat u direct actie kunt ondernemen.

Als we bijvoorbeeld kijken naar een vliegveld, kunt u met deze inzichten omgaan met mogelijk ernstige beveiligingsrisico's zoals onbeheerde bagage. Aan de hand van de visuele intelligentie kunt u herleiden of de bagage per ongeluk is achtergebleven of dat er iets serieuzers aan de hand is.

Dankzij onze gezichtsherkenningsoplossing kunt u personen volgen binnen de hele bedrijfsomgeving (in dit geval een vliegveld). U kunt vaststellen wanneer bepaalde mensen het gebouw betreden en verlaten, of ze aankomen of vertrekken voor een aansluitende vlucht, of ze door de beveiliging, paspoortcontrole of bagagehal zijn gekomen of wanneer ze door boarding gates zijn gegaan.

Door de gezichtsbeelden in realtime te koppelen aan die op de server, waarschuwt het systeem u automatisch voor ongewenste bezoekers en kunt u criminele activiteiten eenvoudig opsporen. Het beheersen van groepen mensen bij evenementen of in openbare gebieden verloopt met het systeem ook veel efficiënter. U kunt meerdere ingangspunten extern bewaken en beheren, zodat u ongewenste toegang kunt voorkomen, wachtrijen kunt beheren en de veiligheid van het publiek te allen tijde kunt garanderen.

Central Control