Nieuwe Panasonic i-Pro Extreme-serie betekent 24/7 nachtzicht in kleur

De Panasonic i-Pro Extreme-serie is uitgebreid met zes nieuwe compacte modellen die dankzij IR-verlichting (infrarood) zowel overdag als 's nachts nauwkeurige kleurenbeelden kunnen leveren.

De serie is daarmee geschikt voor hoogwaardige bewakingstoepassingen, waarbij in geval van incidenten de betrouwbaarheid van het bewijsmateriaal van het grootste belang is. Dankzij de ingebouwde nachtzichtfunctionaliteit in kleur kan de gebruiker in omgevingen met extreem weinig licht beter onderscheid maken tussen verschillende tinten kleding en auto’s (minimale vereiste lichtsterkte is 0,03 lux).

Infrarood-leds verbeteren het zicht in omgevingen met nul lux, waardoor het gemakkelijker is om mensen en bewegingen te identificeren op monochroom beelden.

Een ander voordeel van de serie is de groothoeklens, die een gezichtsveld garandeert van 109 graden horizontaal en 73 graden verticaal. Dankzij een speciale modus voor gangen kunnen integrators een gezichtsveld van 90 bij 270 graden bieden voor het bewaken van locaties die zich in de lengte uitstrekken, zoals gangen en winkelpaden.

De hele serie heeft een compacte, eenvoudig te installeren compacte behuizing. Deze maakt elke camera geschikt maakt voor discreet gebruik in uiteenlopende omgevingen, zoals in kleine winkels, op geldautomaten of in liften.

Net zoals de eerdere modellen uit de serie zijn de zes nieuwe camera's voorzien van iA (Intelligent Auto), dat automatisch de optimale beelden opneemt, ongeacht de omgevingsomstandigheden. De camera's worden geïnstalleerd met microfoons waarmee zelfs buiten geluid kan worden opgenomen.

“Voor het beperken van risico's bij bewaking is het essentieel dat de zichtbaarheid altijd gewaarborgd is, ongeacht de omstandigheden”, zegt Gerard Figols, European Category Manager bij Panasonic. “Als we infrarood en nachtzichttechnologie in kleur combineren met Intelligent Auto, geven we bedrijven de gemoedsrust dat hun eigendommen dag en nacht worden beveiligd.”

Het assortiment bevat versies voor binnen en buiten in zowel 1080p als 720p, plus twee modellen die voldoen aan de normen voor voertuigen en die daardoor geschikt zijn voor bewaking in treinen en bussen.

Ga voor meer informatie over Panasonic Security Solutions naar: https://business.panasonic.nl/security-oplossingen/