PANASONIC INTRODUCEERT NIEUWE BEVEILIGINGSCAMERA LINE-UP MET INGEBOUWDE AI-MOGELIJKHEDEN

AI-toepassingen ten behoeve van het bedrijfsleven en de samenleving kunnen door derden worden ontwikkeld voor de X-reeks camera's met behulp van de nieuwe i-PRO Software Development Kit.

Bracknell, UK. 29 Juli 2020 – Panasonic heeft zijn nieuwe i-PRO X-serie netwerkbeveiligingscamera's met ingebouwde AI-mogelijkheden aangekondigd, waardoor ze ideaal zijn voor de volgende generatie intelligente toepassingen in het bedrijfsleven en de maatschappij. Met de Software Development Kit is de serie camera's ontworpen voor de ontwikkeling van applicaties van derden die kunnen worden aangepast aan de behoeften van een zakelijke klant. Het assortiment omvat zes nieuwe modellen, met 5MP-resoluties in juli en 4K-resoluties aan het eind van het jaar, en vandalismebestendige koepel- of doosconfiguraties voor binnen en buiten.

De nieuwe camera's kunnen tot drie videoanalyse-applicaties installeren, met twee i-PRO-applicaties plus de gratis meegeleverde Software Development Kit, indien deze voor eind maart 2021 zijn aangeschaft. De twee analytische toepassingen die vanaf nu beschikbaar zijn, zijn AI Video Motion Detection (AI-VMD) en Privacy Masking.

AI-VMD is in staat om elk mens, voertuig, tweewielige motorfiets of fiets te detecteren en kan worden gebruikt voor inbraakdetectie, identificatie van rondzwerven, richtingsdetectie en nog veel meer toepassingen. De AI-motor maakt alarmtrekkers mogelijk, gebaseerd op vooraf gedefinieerde parameters, op een hoger niveau van nauwkeurigheid dan ooit tevoren.

De tweede toepassing is Privacy Masking om menselijke figuren in een videoscène te detecteren en te herkennen en hun figuren of gezichten pixelachtig te maken ter bescherming van de privacy. Deze toepassing is belangrijk voor veel bedrijven die actief zijn in regio's waar strenge privacywetgeving van kracht is, zoals Europa met GDPR. Het kan worden gebruikt om de identiteit van werknemers, klanten en bezoekers in een groot aantal sectoren te beschermen.

De nieuwe i-PRO X-Serie maakt gebruik van een AI-engine met on-board analyse om verdachte veranderingen in scènes op te sporen, automatisch de beeldinstellingen van de geanalyseerde scène aan te passen en de videocompressie te optimaliseren om de bandbreedte van het netwerk en de opslagcapaciteit van de server te behouden.

"Deze nieuwe serie camera's, met de open Software Development Kit, biedt spannende mogelijkheden om een groot aantal AI-toepassingen van de volgende generatie af te stemmen op de specifieke behoeften van zakelijke klanten", aldus Gerard Figols, Europees hoofd van de Panasonic Security Business Unit. "Onze partners hebben al een aantal innovatieve aanvullende toepassingen in ontwikkeling voor toekomstig gebruik met het camera-aanbod. We zullen later dit jaar meer aankondigen over deze toepassingen, maar de voordelen van de camera's met deze nieuwe analytische toepassingen zijn wijdverspreid en variëren van het verbeteren van de beveiliging tot het helpen bij het doorvoeren van een verandering in de post-Covid wereld".

Klik op volgende links voor meer informatie: https://business.panasonic.nl/security-oplossingen/WV-X2251L

                                                                     https://business.panasonic.nl/security-oplossingen/WV-X1551LN

                                                                     https://business.panasonic.nl/security-oplossingen/WV-X2551LN