Coaxconverter maakt overstap naar IP gemakkelijker voor security integrators

Panasonic introduceert een coaxconverter waarmee system integrators analoge camerasystemen kunnen vervangen door netwerkcamera’s, die toch nog gebruik kunnen maken van de bestaande infrastructuur van coax-LAN-kabels. Het nieuwe systeem bestaat uit een cameraeenheid (de WJ-PC200) en een ontvangereenheid (de WJ-PR201 voor 1-kanaals en de WJ-PR204 4-kanaals). De  installatiekosten en de benodigde ruimte voor de installatie van een IP-cameranetwerk kunnen dankzij de coaxconverter flink verminderd worden.

De nieuwe WJ-PC200 is een derde kleiner dan het voorgaande model, waardoor het gemakkelijk in de bestaande externe camerabehuizing kan worden geïnstalleerd. De WJ-PR201/204 is half zo groot als de vorige ontvangereenheid en integrators kunnen vier camera's per kanaal toevoegen, waardoor men 16 camera's op een rack kan installeren.

Een bijkomend voordeel van het systeem is dat externe camera's over een veel grotere afstand kunnen worden geïnstalleerd dan doorgaans mogelijk is met LAN-kabels. Indien een netspanningsadapter wordt toegevoegd aan het coaxsysteem, kan men kabels met een lengte tot twee kilometer gebruiken. Zo kan men camarabewaking tot aan de buitenrand van het bedrijfsterrein mogelijk maken.

Gerard Figols, Product Marketing Manager bij Panasonic Security Solutions: “Met de coaxconverter kunnen IP-systemen met de nieuwste cameraproducten geïnstalleerd worden, zonder dat er in het gebouw volledig nieuwe bedrading moet aanleggen. Dankzij het toevoegen van een PoE+-hub kunnen de camera’s ook van spanning worden voorzien.”

Ga voor meer informatie over de beveiligingsoplossingen van Panasonic naar https://business.panasonic.nl/security-oplossingen/