Phone number: +44 (0) 2070226530
Phone number: +44 (0) 2070226530
Current language: België- Nederlands

Gezichtsherkenning van Panasonic krijgt NIST-erkenning

De gezichtsherkenningstechnologie van Panasonic scoort al twee jaar hoog in de benchmarktests van het US National Institute of Standards and Technology (NIST). Samen met IARPA (Intelligence Advanced Research Projects Activity) heeft het NIST een toekomstige versie van de gezichtsherkenningstechnologie getest die op dit moment wordt ontwikkeld in het innovatiecentrum van Panasonic.

De benchmarktest van het NIST bestaat uit acht proeven op het gebied van verificatie, identificatie, detectie, clustering en verwerking van groepsbeelden. Hiervoor wordt een bestand gebruikt met 67.000 foto's van gezichten, 700 video’s met gezichten en 10.000 afbeeldingen zonder gezichten. De percentages geslaagde en mislukte herkenningen van verschillende algoritmes worden vervolgens met elkaar vergeleken.

Het algoritme van Panasonic kwam als beste uit de bus bij de benchmark voor cumulatieve overeenstemmingskenmerken; het aantal treffers boven een bepaalde nauwkeurigheidsniveau. De test wordt vaak uitgevoerd met fotojournalistieke beelden, omdat de grote variaties aan poses, verlichting, gezichtsuitdrukking en occlusie de test opzettelijk moeilijker maakt.

“Deze NIST-erkenning bewijst opnieuw dat Panasonic zich echt richt op het toevoegen van extra waarde en echte kwaliteit binnen ons scala aan beveiligingstechnologieën”, zegt Gerard Figols, Product Marketing Manager voor beveiligingsoplossingen bij Panasonic. “Panasonic was de afgelopen drie decennia telkens weer 's werelds grootste octrooiaanvrager en we hechten veel belang aan voortdurende innovatie, onderzoek en ontwikkeling.”

Klik hier om het hele rapport te lezen. https://www.nist.gov/file/363911  (zie pagina 5)

Ga voor meer informatie over de gezichtsherkenningstechnologie van Panasonic naar: https://business.panasonic.nl/security-oplossingen/face-detection-software