Phone number: +44 (0) 2070226530
Phone number: +44 (0) 2070226530
Current language: België- Nederlands

Panasonic: technologie kan risico's bij AVG-naleving beperken

Met het oog op de introductie van nieuwe Europese regelgeving voor gegevensbescherming benadrukt Panasonic Business het belang van technologie.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die als doel heeft de gegevensbescherming voor alle personen binnen de EU te versterken en uniformeren, wordt uitvoerbaar vanaf 25 mei 2018. De sancties op datalekken kunnen oplopen tot 20 miljoen euro of maximaal 4% van de wereldwijde jaaromzet van een bedrijf.

In de praktijk betekent dit dat er strengere eisen gaan gelden voor bijvoorbeeld toestemming die voorafgaand aan marketingcontacten moet worden gegeven, en dat persoonlijke gegevens niet mogen worden overgedragen naar landen buiten de EER, tenzij die landen hetzelfde niveau van gegevensbescherming garanderen.

"Ik ben 26 jaar actief in de marketing en dit is de grootste uitdaging die ik ben tegengekomen", zegt Stephen Yeo, Marketing Director van Panasonic Business. "Door de AVG moeten bedrijven nadenken over waar en hoe ze gegevens verwerken – waarbij het gaat om alles van namen en adressen tot bewakingsbeelden."

"Wij zijn ervan overtuigd dat we bepaalde risico's met technologie kunnen beperken. Bijvoorbeeld met maskeringstechnologie voor personen op bewakingscamera's. Daarmee wordt de identiteit van personen beschermd en mogen de daadwerkelijke beelden alleen worden bekeken als er een incident is geweest, zoals bij een diefstal.

"Een ander voorbeeld is het automatisch verwijderen van gegevens van een scanner. Als scanners geïntegreerde functionaliteit hebben waarmee gegevens eruit worden verwijderd zodra ze zijn overgedragen naar een pc, zijn de gegevens automatisch veiliger."

Naar aanleiding van de veranderingen voor het vastleggen en opslaan van bewakingsbeelden in openbare ruimtes biedt Panasonic beveiligingsoplossingen die voldoen aan artikel 32 en 35 van de AVG. Hiermee wordt diefstal van gegevens voorkomen en kunnen openbare ruimtes worden beveiligd terwijl wordt voldaan aan de regels voor gegevensbescherming.

Alle nieuwe Panasonic-camera's uit de 5-, 6- en True 4K-series hebben een functie voor veilige communicatie, waarmee bewakingscommunicatie via IP wordt beveiligd tegen spoofing, snooping en videomanipulatie en -wijziging.

"Het is aangetoond dat netwerkapparaten zoals bewakingscamera's een potentiële zwakke plek vormen voor datalekken. Het is dus essentieel dat organisaties bij hun plannen voor 25 mei bekijken hoe ze dit kunnen beperken", zegt Stephen Yeo.

Ga voor meer informatie over Panasonic Business-technologie naar: https://business.panasonic.co.uk