Panasonic-cameraplatform met ultralage bandbreedte gaat verder dan H.265

Panasonic heeft op Security Essen 2016 een nieuwe serie netwerkcamera's geïntroduceerd waarin Full HD-resolutie wordt gecombineerd met de nieuwste software van het bedrijf. Zo is tot 80% minder bandbreedte nodig voor opslag en netwerk dan bij H.265. Deze twee nieuwe boxcamera's, WV-S1132 en WV-S1131 zijn de eerste camera's van het nieuwe Panasonic i-PRO Extreme-cameraplatform. Deze maken deel uit van een nieuw H.265-systeem, dat ook een recorder (WJ-NX400) en software (WV-ASM300) zal omvatten.

Het platform benut H.265-compressie, waarmee een 50% lagere bandbreedte mogelijk is dan met H.264. In combinatie met de Smart Coding-technologie van Panasonic, presteert het systeem op het gebied van bandbreedte en efficiënte opslag 80 procent beter dan H.265. Deze nieuwe combinatie is beschikbaar in de nieuwe dome- en boxcamera's voor binnen en buiten en in de vandalismebestendige modellen.

Beide camera’s hebben ook een nieuwe 1/3-inch sensor die zelfs in moeilijke lichtomstandigheden indrukwekkende kleurenbeelden maakt. De nieuwe sensor levert dezelfde belichting bij weinig licht op als een 1/2-inch sensor, maar voor lagere kosten. Daarnaast zorgt de nieuwe Enhanced Super-functie ervoor dat gezichten voor identificatie ook bij moeilijke lichtomstandigheden zichtbaar blijven.

 “Het nieuwe technologieplatform is ontwikkeld voor extreme prestaties onder extreme omstandigheden", aldus Gerard Figols, Europees Hoofd Product Marketing voor Security Solutions. "De Smart Coding-technologie van Panasonic heeft een unieke AutoVIQS-functie (Variable Image Quality on Specified area), waarbij verschillende gebieden van het beeld in een van de drie kwaliteitsniveaus worden gecategoriseerd en opgenomen om de totale bandbreedte kleiner te maken. De niveaus variëren van opnames met de hoogst mogelijke kwaliteit voor gezichten tot lagere kwaliteit voor bewegingsloze beelden. Zo wordt achtergrondomgeving met een lagere bitrate  opgenomen terwijl er toch opnames van bewijskwaliteit beschikbaar zijn."

Het H.265-platform is uitgerust met het Panasonic Secure Communication-systeem, dat de camera, recorder en software beveiligt tegen inbreuken op de privacy. Dit systeem, ontwikkeld in samenwerking met een toonaangevende leverancier van beveiligingscertificaten, biedt beveiliging op drie verschillende gebieden: gegevenscodering, versleuteling van communicatie en een systeem met verificatie- en identificatiesleutels. Zo ontstaat een zeer hoge en robuuste beveiliging die zorgt dat het verkregen videobewijs staat als een huis.

Panasonic demonstreert de nieuwe i-Pro Extreme-cameraserie en de bijbehorende recorder en software op Security Essen 2016.