Panasonic introduceert nieuwe bulletcamera’s met hoogwaardige functies

Panasonic introduceert twee nieuwe bewakingscamera’s voor MKB-bedrijven. Deze discrete bulletcamera's, de WV-SPW532L en de WV-SPW312L, die begin november 2015 op de markt komen, behoren tot de voordeligste camera’s op de markt. Ze zijn voorzien van verschillende hoogwaardige functies van de camera's uit de 3- en 5-series van Panasonic, maar tegen slechts een fractie van de kosten.

Met de VIQS-optie (Variable Image Quality in Specified area) kunnen de camera's geselecteerde gebieden binnen een beeld met een hogere kwaliteit streamen, terwijl de rest met een lagere kwaliteit wordt gestreamd. Hierdoor neemt de bestandsgrootte af met  lagere kosten voor streaming en gegevensopslag als gevolg. Een andere functie die zorgt voor beelden van hoge kwaliteit bij een kleinere bestandsgrootte is H.264-compressie. Deze slimme coderingstechnologie van Panasonic werkt kostenbesparend, aangezien tot wel 70 procent minder bandbreedte nodig is. Beide bulletcamera’s kunnen in combinatie met de netwerkdiskrecorder WJ-NV200 worden gebruikt.

De SPW532L produceert beelden in 1080p Full HD bij maximaal 30 fps en de SPW312L produceert 720p HD-beelden ook bij maximaal 30 fps. Daarnaast passen ingebouwde slimme infraroodleds zich automatisch aan de lichtomstandigheden aan en leveren ze onder alle omstandigheden een helder en duidelijk beeld, zelfs bij weinig omgevingslicht.

"Bewakingscamera's in deze prijsklasse die dit soort indrukwekkende functies hebben, zijn een unicum,” verklaart Gerard Figols, Product Marketing Manager voor Panasonic Security Solutions “Dit zijn veelzijdige camera's met een breed dynamisch bereik en een hoge lichtcompensatie, waardoor ze niet verblind raken door andere lichtbronnen. Omdat we technologie hebben geïntegreerd die normaal alleen te vinden is in high-end camera's, kunnen we de netwerkkosten verlagen. We zijn er dan ook zeker van dat dit twee van de voordeligste bewakingscamera's zijn die op dit moment op de markt beschikbaar zijn."

De twee nieuwe bulletcamera's hebben een IP66-classificatie; zijn water- en stofbestendig en kunnen dus buiten worden gemonteerd. De camera's kunnen rechtstreeks zonder beugel aan de muur worden bevestigd.

De adviesprijzen van de camera's bedragen € 430 voor de WV-SPW532L en € 390 voor de WV-SPW312L.